86bogomoljka
Legenda
- Poruka
- 55.343
Dan? Ono sto je nezaobilazno je spremanje stana, peglanje garderobe i opreme, tri obroka i uzina, provera domaceg ako treba,... Ali to ne dozivljavam kao obavezu, to mi se podrazumeva, kao pranje zuba.Kako jednoj prosecnoj majci(forumasici) izgleda dan?
I da li ste zadovoljne time?
Podstaknuta temom o deci, vidim da vecina majki radi od 8-4,
neretko i vikendom, sto ih dovodi do toga da sa svojim detetom/decom i porodicom
provode svega par sati dnevno.
Da li je to dovoljno?
Da li nekad imate osecaj da je bebisiterka ili vaspitacica bliza sa vasim detetom od vas?
Ili smatrate da je to sasvim ok i dovoljno vremena za kvalitetno provedeno vreme?
I ono sto me najvise zanima, kako bi ste vi volela da radite?
Tj.kako bi vi osmislile svoj dan i podelile vreme posao/kuca/ja da mozete da birate?
![]()
Ono sto je za nas, sad vise moj (posto ga polako hvata pubertet i postajem mama smarac

Ni kada je bio mali nisam imala nikoga da ga cuva. Sa 4 god. je ostajao sam (i po 6 sati) dok sam bila na predavanjima i zaista nisam brinula. Takve dece bih mogla da imam jos desetoro. Nisam razmisljala ni o struji, ni o ostrim predmetima, ni brinula da nepoznatima ne otvori vrata. kako ga ostavim, tako ga i zateknem. Sa 5 je krenuo u vrtic, ali samo poludnevni boravak. Vaspitacicama nisam bila zadovoljna, vise su otaljavale posao, ali nije uskracen jer smo isli u pozoriste, redovno u biblioteku, citala mu,...
Od pocetka uzivam u majcinstvu. Ono me je nekako i uokvirilo, dalo mi dodatno samopouzdanje i koliko sam ja uticala na njegovo odrastanje, toliko je i on formirao mene. Nekada izgleda da mi vodimo racuna o deci, a zapravo oni brinu o nama. Odgovornost prema njima nas tera da budemo odgovorni i prema sebi.
Da mogu da biram, ponovo bih ovako, sto se naseg odnosa tice. Dovoljno sam mu se posvetila, ali ne previse da bude vezan i ne moze bez mene. Oseca ljubav i toplinu, ali je samostalan. Raspuste provodi sa bakom i dedom (sa tatine strane) sto znaci da smo odvojeni pola januara i celo leto. Nikada nije krizirao. Prvi put sam ga samog stavila na autobus isto sa 4 god., bez ikakvog problema. Znam da smo bliski, jako, ali nismo vezani pupcanom vrpcom. I ne treba. Raste... Svesna sam da ce mu sve manje biti potrebna moja blizina, ali zelim da uvek zna da sam tu.
Ne zelim da budem mama gnjavez. Zelim da budem mama ocelicenog, samostalnog i samouverenog decaka koji zna da kada zapne ima vetar u ledja.