Zeleo bih vasu procenu

kosta1703

Veoma poznat
Poruka
13.699
Nosim se mislju da zbog nekih privatnih stvari napustim ovaj posao, pa bih zeleo da mi okvirno kazete koliko bih novaca mogao da dobijem za svoj sajt.

Sajt je www.malaprivreda.com u mom vlasnistvu je i domen malaprivreda.rs

Sajt je page ranka 1, ima za zadnja tri meseca preko 1200 poseta dnevno.
Sam sajt zaradjuje preko 7000 evra godisnje, i sam domen i naziv sajta daju dosta prostora za prosirenje.
Sajt zaradjuje toliko baveci se malom privredom samo tri grada prakticno i to ozbiljno samo jednog (Loznica) i tek je poceo da se siri u druga dva(Sabac, Valjevo).
Sem dva tri backlinka na nekim portalima, i razmenjenog banera sa jednom agencijom iz Nisa, na sajtu nista drugo nije radjeno po pitanju povecanja posete i podizanja ranka.
Cisto me zanima vasa procena, jer sam na raskrsnici.........Ili cu ga se dohvatiti sasvim ozbiljno, sto iziskuje i dodatna sredstva, i redizajn sajta, ili cu ga prodati i otici iz tog posla.
Sajtovi koji procenjuj vrednosti sajtova online daju dosta smesne procene: od veoma male do nerealno visoke, s tim sto sam misljenja da ovaj sajt(http://www.glurk.com/index.php) daje vrednost koja je usporediva sa realnom(priblizna iliti istog reda velicine).
Naravno, to je MOJA procena, zato i vas pitam za misljenje

Kako zarađuje 7.000 evra? Od ovih poddomena i galerija? Da li to znači da je u zadnjih godinu dana 100 do 200 firmi platilo poddomen?
Kad već insistiraš na odgovorima, moram da kažem da meni 600 evra zarade za domaći sajt ovakvog tipa i izgleda deluje prilično nerealno. naročito ako je veči deo te zarade od listinga firmi iz jednog grada, u ovom slučaju Loznice.

Možda nisam razumeo princip na kojem sajt zarađuje, u tom slučaju te molim da pojasniš to.

Kako zarađuje 7.000 evra? Od ovih poddomena i galerija? Da li to znači da je u zadnjih godinu dana 100 do 200 firmi platilo poddomen?
Kad već insistiraš na odgovorima, moram da kažem da meni 600 evra zarade za domaći sajt ovakvog tipa i izgleda deluje prilično nerealno. naročito ako je veči deo te zarade od listinga firmi iz jednog grada, u ovom slučaju Loznice.

Možda nisam razumeo princip na kojem sajt zarađuje, u tom slučaju te molim da pojasniš to.

Kao sto vidis........Sve firme, izuzev nekoliko njih koje se mogu izbrojati na prste jedne ruke, su svoje mesto i stranicu na sajtu platile..Neke od njih 4 000 dinara godisnje, a neke, koje imaju sem osnovne stranice i galerije slika ili posebne stranice cenovnika, su platile 6000( do septembra), odnosno 7 000 dinara.
Oni koji nisu platili su firme nekih od moje rodbine, zatim SK "Klupci", sve u svemu mislim 6 upisa(dobro nije bas na jednoj ruci:D:D).
Kada to saberes, na to dodajuci dva oglasa(ostao je jedan na naslovnoj strani), i jedan baner(izbrisan je pre desetak dana posto je covek rasprodao celu svoju farmu), koji kostaju 12 000 za oglas X 2 i 30 000 za baner(oboje je godisnje), dobijes skoro precizno 7 000 evra(malkice vise od toga).

Kako ti deluje nerealno, mogu te samo uputiti na sajt info011.kod kojih ovakav vid prezentovanja kosta jos vise, izgleda mnogo gore, a postoje vec vise od 10 godina(dok ih ja nadam se jednom ne ukinem:per::per::per:).
PS:Sajt prema onome sto ja vidim moze lako da zaradjuje i duplo vise od ovoga, i to samo od tri pomenuta grada.

Po meni sajt ne vredi bas puno.Zasto.
Zasto bi neko placao da se izlista u nekom slabo posjecenom i nepoznatom direktoriju.ako neko zeli prisustvo na internetu moze da napravi svoj licni websajt i zakupi svoj domen i putem google adwordsa obezbjedi prisustvo u top pretragama.

drugo sajt je radjen u joomli besplatnom templateu tako da nema neku veliku dizajnersku vrijednost niti ima nekakav znacajan i vredan sadrazaj

jedino sto bi moglo da vredi na tom sajtu je domen malaprivreda.com ,koliko bi domen mogao da vrijedi provjeri na najvecoj svjetskoj aukciji domena sedo.com ,ponudi ga pa vidi koliko su ljudi spremni da plqate

Po meni sajt ne vredi bas puno.Zasto.
Zasto bi neko placao da se izlista u nekom slabo posjecenom i nepoznatom direktoriju.ako neko zeli prisustvo na internetu moze da napravi svoj licni websajt i zakupi svoj domen i putem google adwordsa obezbjedi prisustvo u top pretragama.

drugo sajt je radjen u joomli besplatnom templateu tako da nema neku veliku dizajnersku vrijednost niti ima nekakav znacajan i vredan sadrazaj

jedino sto bi moglo da vredi na tom sajtu je domen malaprivreda.com ,koliko bi domen mogao da vrijedi provjeri na najvecoj svjetskoj aukciji domena sedo.com ,ponudi ga pa vidi koliko su ljudi spremni da plqate

Pa eto vidis, neko ipak placa........
Tvoja prva recenica insinuira da ja mozda lazem sto se tice placanja?
Ali dobro, to je vec tvoj problem, ne moj.

I ne samo da placaju, nego se u 99% slucajeva na google pretrazivacima nalaze na prvoj strani u odnosu na pojam koji im je vazan.
Ja nijednog sekunda nisam rekao da sajt kao sajt(dizajnerski) vredi puno.
Dizajn k`o dizajn, moze biti ovakav ili onakav, ali je meni bio cilj obezbediti sadrzaj na njemu(zato sam i napomenuo, da ce ukoliko se najozbiljije posvetim sajtu ici redizajn, mada mislim da on nece puno uticati na samu vrednost sajta).
Na sajtu vredi sadrzaj, vredi implementirana ideja, i nacin njenog ostvarenja(ono sto pruzas korisnicima za ono sto placaju).
Kada kazes da je sajt slabo posecen, verujem da zaboravljas cinjenicu da se sajt bavi malom privredom samo tri grada(i to tek u naznakama za dva, gde ce se tek razvijati)koji u zbiru imaju 300 000 stanovnika, i da je profil posetilaca sajta takav da ili su iz ta tri grada, ili su na neki nacin vezani za njih.
Gledajuci iz tog ugla, poseta se ne moze nazvati slabom.
Ako(kada) sajt bude posvecen maloj privredi za vise gradova , tako ce i poseta biti i mnogo veca, i globalnije profilisana.

Takodje kazes: Uraditi" licni vebsajt"?
Postoji mnogo razloga za i protiv izrade sopstvenog vebsajta.
Jedan od najtrivijalnijih, ali i najcescih kod nas je taj sto je nekim preduzetnicima i subjektima male privrede i ova jedna stranica predstavljanja puno, i tesko je popunjavaju, a kako bi to tek islo sa celim vebsajtom.Jednostavno, mnogo njih nema SADRZAJA za ceo sajt.

Google advords?Na tome treba da se radi stalno(ili placa stalno)?

Kazes poseban domen?On je besplatan?
Kakva kvalitativna razlika postoji izmedju tretiranja posebnih domena i poddomena u SEO optimizaciji, izuzev kod velikih sajtova(velikih firmi), koji i nisu primarni cilj mog sajta?
App. toga postoje firme, velike firme sa svojim sajtovima koje su vec vise od dve godine na mom sajtu i koje su prepoznale dobro mesto za link ka svom sajtu.

Nemoj pogresno da me shvatis.
Ja sam otvorio temu i MOLIO za misljenje.
Zbog toga ti se na njemu veoma zahvaljujem.
Ja sam samo izneo moje opaske jer mi se cini da si povrsno pogledao o cemu se radi(mozda i gresim u tome ).

app. vrednosti domena kao takvog.
Ja sam svoj domen kupio na Limundu za 501 dinar, sto pretpostavlja da tada nije vredeo.U medjuvremenu sam kupio i malaprivreda.rs.
Domen odigledolokomotive kao naziv ne vredi bas puno, ali sajt vredi zasigrno sestocifreni iznos u evrima, tako da je to sve veoma relativan pojam.

Bez uvrede, ali na tvom sajtu nema ničeg što bi se moglo prodati, osim eventualno samog domena, i tvoje tvrdnje o zaradi koja, s takvom statistikom spada u domen naučne fantastike

Top Queries from Search Traffic:

1 alumin majer 14.67%
2 pejic produkt 9.44%
3 autootpad ford loznicko polje 9.32%
4 alumin majer loznica 8.47%
5 salplast doo 7.41%
6 bazeni kozjak 7.41%
i td.

Keywordi za koje bi se moglo reći da pretraga ni ne postoji - tj, na nivou je statističke greške...
A opet, kažeš da imaš 1200 poseta dnevno?! Odakle dobijaš tu posetu? :)
Jedino što bi neko možda hteo da kupi jeste domen, a on i ne vredi nešto posebno... Ni blizu tvoje mesečne zarade od 600 evrića :).

Bez uvrede, ali na tvom sajtu nema ničeg što bi se moglo prodati, osim eventualno samog domena, i tvoje tvrdnje o zaradi koja, s takvom statistikom spada u domen naučne fantastike

Keywordi za koje bi se moglo reći da pretraga ni ne postoji - tj, na nivou je statističke greške...
A opet, kažeš da imaš 1200 poseta dnevno?! Odakle dobijaš tu posetu? :)
Jedino što bi neko možda hteo da kupi jeste domen, a on i ne vredi nešto posebno... Ni blizu tvoje mesečne zarade od 600 evrića :).

Bez uvrede, ja reko`, vi opet dovodite u pitanje ono sto sam rekao, i sto je cinjenica.
Verovatno sam pogresio sto sam trazio vase misljenje, opet bez uvrede.

Vi slobodno zivite vasu naucnu fantastiku.
Bez uvrede, naravno.

Pogresio sam jer ocigledno vi uopste ne shvatate metodologiju onoga sto je ovde vazno.
Da bih ti to pojasnio, bez uvrede, evo par recenica.

-Kod pretrage na pretrazivacima, malim preduzetnicima je veoma vezno da budu dobro pozicionirani u odnosu na njihove delatnosti u ODNOSU NA NJIHOV GRAD, odakle im dolazi 90% posla.U pitanju je DA PONOVIM, MALA PRIVREDA, okrenuta lokalnom stanovnistvu, i nikako globalnim stvarima.
S tim u vezi sam potrazi te ukucaj delatnosti koje kod mene postoje uz odrednicu GRADA na koji se odnosi i videces da je optimizacija uradjena sasvim zadovoljavajuce.
ZATO te globalne statistike nisu ni vazne ni relevantne.

Mogao bih o tome jos dosta pricati, ali ne mogu da pricam sa onima koji svaku moju tvrdnju dovode u pitanje i nazivaju je naucnom fantastikom
Bez uvrede, naravno.

Poslednja izmena:
Slušaj Aleksandre,
tražio si mišljenje i dobio si ga, i to uz blagu i ne zlonamernu kritiku.
Ti prodaješ sajt a ne ideju.
Zašto bi neko plaćao tebi za sajt (čak iako ta tvoja ideja stvarno donosi novac?! ) koji je prema svim parametrima loš,
od dizajna, SEO-a, posete, page ranka i svega što je iole relevantno za IM?! Pored toga imaš svega tri jadna backlinka računajući ovaj na krstarici.
Mogao bih jednostavno (ne samo ja, bilo ko...) da to što si opisao uradim i na svom domenu, zašto bih onda kupovao tvoj sajt?!
I naravno da dovodim u pitanje priču o zaradi od preko 600 E mesečno na sajtu na kom skoro ništa nije radjeno, a usput se i nudi na prodaju.
Zbog?!
Nemaš vremena da nastaviš da NE radiš na njemu?!

Uostalom, na glurk-u je procenjen na 19 (devetnaest) dolara, ja ne bih dao ni toliko, a ti ga procenjuj sam na koliko ti je ćef.

U zdravlje !

Slušaj Aleksandre,
tražio si mišljenje i dobio si ga, i to uz blagu i ne zlonamernu kritiku.
Ti prodaješ sajt a ne ideju.
Zašto bi neko plaćao tebi za sajt (čak iako ta tvoja ideja stvarno donosi novac?! ) koji je prema svim parametrima loš,
od dizajna, SEO-a, posete, page ranka i svega što je iole relevantno za IM?! Pored toga imaš svega tri jadna backlinka računajući ovaj na krstarici.
Mogao bih jednostavno (ne samo ja, bilo ko...) da to što si opisao uradim i na svom domenu, zašto bih onda kupovao tvoj sajt?!
I naravno da dovodim u pitanje priču o zaradi od preko 600 E mesečno na sajtu na kom skoro ništa nije radjeno, a usput se i nudi na prodaju.
Zbog?!
Nemaš vremena da nastaviš da NE radiš na njemu?!

Uostalom, na glurk-u je procenjen na 19 (devetnaest) dolara, ja ne bih dao ni toliko, a ti ga procenjuj sam na koliko ti je ćef.

U zdravlje !

Hvala za misljenje.
Ja prodajem sajt, koji ZARADJUJE 7000 evra godisnje.
To ne zaradjuje SAJT samo, nego zaradjujem JA, nalazeci firme koje ce se prezentovati na mom sajtu.
Glurk NE PROCENJUJE moj sajt na 19 dolara, nego na mnogo vise, kada ukucas parametre koje sam vec dao.

Ja sajt NE NUDIM na prodaju.
Precizno receno NE NUDIM GA OVDE, nego sam hteo misljenje o samom sajtu, kao SVEUKUPNOSCU dizajna, ideje, ostvarenja iste I REZULTATA.
Kada kupujes sajt, ne kupujes samo go sajt, nego sveukupnost sajta, trzista i mogucnosti koje on ima.
Jos jednom moram da napomenem da ne smatram relevantnim , ni dobronamernim one koji u pitanje dovode ono sto sma sam vec rekao , kao podatke o samom sajtu, poseti, backlinkovima, pageranku, zaradi.......
Kao sto i sam vidis ja sam u uvodnom komentaru jasno naveo pagerank sajta, jasno naveo posetu, jasno naveo da na njemu NIJE radjeno nista po pitanju backlinkova.
Ti sad meni kazes omalovazavajuci, ono sto sam SAM tvrdio na pocetku?

Sto se tice rada na sajtu, on se odnosi na rad na prosirenju sajta , tj kontakte sa firmama potencijalnim korisnicima mojih usluga.
Taj rad se svodi na rad jednom nedeljno, i TO je prvi razlog zasto sam postavio ovu temu ...
Drugi je taj sto mi se smesi jedan mnogo laski , a unosniji posao, sasvim slican ovome, za koji bi ugovor trebao da potpisem do Nove godine.
Zbog toga sam u dilemi sta da radim......
Kroz rad od 4,5 dana nedeljno na ovom sajtu rezultat bi veoma brzo bio i vise nego vidljiv.
ZATO SAM U DILEMI.
Cak i ovako,sa NERADOM na sajtu, postoji bar desetak upisa firmi(koje su te upise PLATILE) i koje su SAME NASLE moj sajt i odlucile da se registruju na njemu, sto automatski obesmisljava vasu pricu o nevaznom i nepoznatom sajtu..

Zaboravio sama da dodam, jer zasluzuje da bude prokomentarisano.................

Kako bi dosao do firmi iz mog grada, ili iz Sapca, Valjeva?

Firme koje rade ovaj posao na teritoriji koju pominjem su info011 ,sajt koji posotji vec vise do 10 godina, globalno na celoj teritoriji Srbije, te aladin, i 988info koji je poceo nedavno sa radom(pre nesto vise od godinu dana).......Nijedna od tih gorepomenutih firmi nije ni blizu broja upisa sa pomenute teritorije......
I svakim danom ih imaju sve manje.
Ali da.ti bi to lako resio?

A da.......Mozda ja lazem o tome da mi placaju?
Bez uvrede, naravno.

Uzdravlje i tebi.

Poslednja izmena:
Zao mi je ali podaci koje si prezentovao NISU tacni.Pocev od pageranka pa svega ostalog.......
Iz netacnih podataka ne mozes dobiti tacne rezultate.......

Ali dobro, opet kazem.Tvoje misljenje.
Imas pravo na njega.
Svako dobro.........
Neka mene u mojoj naucnoj fantastici, ti zivi tvoju "realnost"........

malaprivreda.com
Domain Length:12
Word Count:2
Google Page Rank:1
Alexa Traffic Rank:9,668,895
Incoming Links:0
Monthly Uniques:30,000
Monthly Pages:100,000
Top 10 Search Results:Yes
Monthly Income:$800
Sources of Income:3 +
Income from Ads:Yes
Competitors:<20

Based on the these values and a carefully calibrated equation, we think that your website is worth:

$60,692

Save this result

Appraise Another Domain Name...

Zamisli da su moji podaci tacni(ali dobro ti mislis da ja lazem)......
Glurk ga bas ne procenjuje na 19 dolara......

Ja ti dajem dobar savet...
Postavi oglas da prodajes sajt - i videces da se nece javiti niko. Zasto te onda briga koliko vredi kada niko nece da kupi.

Ja za ovaj sajt ne bih dao 1 dinar. Ocajan dizajn. Imam osecaj kao da sam se vratio u 1999 , eventualno 2001. Cak i domen nije nista posebno.
Prosto sajt za mene nema nikakvu vrednost.
Ja opet kazem niko ti se nece javiti na oglas da da cak 1000 RSD, jer licno znam bolje sajtove (ideje, dizajn) koji nisu prodati a na kraju je bilo ko kolko da.
Zato nema potrebe da se opterecujes.
Daj oglas da se prodaje i da primas ponude. ako nadjes neku budalu odmah ga utrapi makar ti nudio 1000 dinara

P.S da nisi ocekivao da uzmes 1000 evra za ovo, hehehe

Ja ti dajem dobar savet...
Postavi oglas da prodajes sajt - i videces da se nece javiti niko. Zasto te onda briga koliko vredi kada niko nece da kupi.

Ja za ovaj sajt ne bih dao 1 dinar. Ocajan dizajn. Imam osecaj kao da sam se vratio u 1999 , eventualno 2001. Cak i domen nije nista posebno.
Prosto sajt za mene nema nikakvu vrednost.
Ja opet kazem niko ti se nece javiti na oglas da da cak 1000 RSD, jer licno znam bolje sajtove (ideje, dizajn) koji nisu prodati a na kraju je bilo ko kolko da.
Zato nema potrebe da se opterecujes.
Daj oglas da se prodaje i da primas ponude. ako nadjes neku budalu odmah ga utrapi makar ti nudio 1000 dinara

P.S da nisi ocekivao da uzmes 1000 evra za ovo, hehehe

Ne, ocekujem da uzmem 60 000 evra za ovo..........
Ali dobro ti si veliki dizajner, pa znas kako da uzmes milione.
Sta ce tebi ovo i za 1000 dinara.

Da si malo manje veb dizajner(:rotf::rotf::rotf:) a da si malkice vise pismen, onda bi procitao sta sam ja sve napisao za moj sajt..........
Kako nisi, tvoje misljenje je relevantno koliko i moje o poljoprivredi i razvoju agrotehnike u Maliju.

PS:cisto da znas dizajneru(:rotf::rotf::rotf::rotf:) bas toliko(60 000 evra) sam trazio za sajt na kupindo, i to..ima dobrih 4,5 meseci.
Cisto iz radoznalosti.
I zamisli , dobijao sam 20 000 EVRA za sajt, prava na njega, posao sa ugovorima i oba domena(com i rs).
I nisam ga dao........Dizajneru:.......rotf::rotf::rotf::rotf:

e ja mislim da forum nije za tebe, jer ocigledno ne znas normalno da prihvatis tudje misljenje

Ja sam se nekoliko puta VEOMA zahvalio na misljenju......
Bez pretencioznosti, sasvim uljudno.
Suceljavanje argumenata........
Ovo poslednje NIJE bilo misljenje, nego omalovazavanje i ismevanje.

Ja sam neko ko ima recnik za normalne ljude, ali i za one druge.
Ti imas problem sa tim?
Tebe neko ismeva a ti budes dobar s njim?
Zao mi je, ja nisam takav......

U tvom sajtu nema ni N od kvaliteta kako dizajna , kako programiranja... Slobodno ga prodaj za 20 000 evra.
Dao sam ti predlog kako da prodas. Ali posto si ti odbio 20 000 evra, ne znam kako da ti ljudi pomognu. Verovatno si se uplasio da sajt vredi 200 000 evra.
Ali kada ugasis komp i pogledas se u ogledalo , shvatis da obmanjujes samog sebe jer nas ovde nije briga. Nasmejemo se sa vremena na vreme na ovakve teme ali ih brzo zaboravimo.

P.S. Inace nisam dizajner, ako ti mnogo znaci

U tvom sajtu nema ni N od kvaliteta kako dizajna , kako programiranja... Slobodno ga prodaj za 20 000 evra.
Dao sam ti predlog kako da prodas. Ali posto si ti odbio 20 000 evra, ne znam kako da ti ljudi pomognu. Verovatno si se uplasio da sajt vredi 200 000 evra.
Ali kada ugasis komp i pogledas se u ogledalo , shvatis da obmanjujes samog sebe jer nas ovde nije briga. Nasmejemo se sa vremena na vreme na ovakve teme ali ih brzo zaboravimo.

P.S. Inace nisam dizajner, ako ti mnogo znaci

Obmanjujem sam sebe?
Pa dobro, rekoh vec da tvoje misljenje nije puno relevantno, zato sto je tvoja polazno stanoviste pogresno, i mogu slobodno reci GLUPO.
Ne, ja se ne plasim da sajt dizajnerski vredi.
Dizajnom ne vredi ni 100 evra, ali ti da znas da citas procitao bi da AKO se sajt bude prodavao, ne prodaje se samo sajt , nego i njegov potencijal i ono sto vec radi.
Ja sam 20 000 evra odbio zato sto posao u vezi sa ovim sajtom , uz malo rada moze da vredi MNOGO vise, a ja nisam imao u izgledu drugi posao....
Mada, nije bas najjasnije zasto ja tebi ovo objasnjavam, kada si ti na samom pocetku doveo u pitanje ono sto ja kazem?

A SVIMA VAMA , koji mislite da sajt i posao ne vrede puno, zelim da kazem...
Napravite VI BILO KAKAV sajt gde cete imati 20, slovima DVADESET PLACENIH oglasa ili firmi.
Kod mene ih ima 207, koji su PLATILI svoje prezentacije.
A evo, mozete slobodno zatvoriti temu, posto NE PRODAJEM SAJT........
Prodacu ga onda kada posao bude vredeo najmanje sestocifreni iznos u evrima i to iznos koji ne pocinje cifrom manjom od 5 .
Zivi bili pa videli.

moguce je da si uspeo da nakupis 207 firmi koje su ti platili ali to je zato sto se radi o srbiji ,gde su ljudi totalno informaticki nepisemeni,gde je internet jos uvjek SF naucna fantastika,za te ljude koji nemaju pojma o internetu ta jedna stranica na tvom websajtu predstavlja nesto ,kao oni su prisutni na internetu ali nije to to

u normalnom svijetu danas imati neki biznis,pruzati usluge itd a nemati websajt je nezamislivo

evo ja zivim u RS,kad mi god nesto treba odmah idem na gugl i kucam treba mi zubar kucam zubar banjaluka,treba mi majstor za grijanje kucam majstor za grijanje banjaluka,pvc stolrija banjaluka itd itd

kod nas u RS je informaticka pismenost isto na niskim granama kao i u srbiji ali primjetio sam da su hrvati daleko ispred nas
razvojem interneta u srbiji i informatickim opismenjavanjem ljudi u srbiji tvoj sajt ce gubiti ,jer zasto bi neko placao tebi da postavis par slika i malo teksta na svom sajtu kad za svega 9 dolara moze kupit vlastitu domenu i hostovati vlastiti sajt za svega 2-3 dolara mjesecno,sa detaljnim opisima svog biznisa,il prodavati preko sajta proizvode firme itd

Uradi taj SEO malo bolje....

malaprivreda.com has 13398439 traffic rank in world by alexa. malaprivreda.com is getting 82 pageviews per day and making USD 0.25 daily. malaprivreda.com has 0 backlinks according to yahoo and currently not listed in Dmoz directory. malaprivreda.com is hosted in Germany at Hetzner Online AG data center. malaprivreda.com is most populer in . Estimeted worth of malaprivreda.com is USD 182.5 according to websiteoutlook ->http://www.websiteoutlook.com/www.malaprivreda.com

moguce je da si uspeo da nakupis 207 firmi koje su ti platili ali to je zato sto se radi o srbiji ,gde su ljudi totalno informaticki nepisemeni,gde je internet jos uvjek SF naucna fantastika,za te ljude koji nemaju pojma o internetu ta jedna stranica na tvom websajtu predstavlja nesto ,kao oni su prisutni na internetu ali nije to to

u normalnom svijetu danas imati neki biznis,pruzati usluge itd a nemati websajt je nezamislivo

evo ja zivim u RS,kad mi god nesto treba odmah idem na gugl i kucam treba mi zubar kucam zubar banjaluka,treba mi majstor za grijanje kucam majstor za grijanje banjaluka,pvc stolrija banjaluka itd itd

kod nas u RS je informaticka pismenost isto na niskim granama kao i u srbiji ali primjetio sam da su hrvati daleko ispred nas
razvojem interneta u srbiji i informatickim opismenjavanjem ljudi u srbiji tvoj sajt ce gubiti ,jer zasto bi neko placao tebi da postavis par slika i malo teksta na svom sajtu kad za svega 9 dolara moze kupit vlastitu domenu i hostovati vlastiti sajt za svega 2-3 dolara mjesecno,sa detaljnim opisima svog biznisa,il prodavati preko sajta proizvode firme itd

Ti navodis potpuno istinite cinjenice ali ih pogresno interpretiras.
Za malog privrednika, mnogo je BOLJE imati prezentacije na nekoliko ovakvih sajtova, nego imati sopstveni sajt.
Zasto je tako, to sam vec objasnio u nekim komentarima pre, pa da se ne ponavljam opet.

PS: I da, potpuno si u pravu.Bas tako funkcionise moj sajt........Potrosaci ili korisnici usluga, u google ukucaju trazenu uslugu i odrednicu mesta gde je traze....I skoro bez izuzetka nadju firme sa mojih stranica(za gradove u kojima sam prisutan).

PS1: 9 dolara domen, 2 dolara mesecno je 24 dolara godisnje.
Sve u svemu oko 35 dolara godisnje, uz to sam azuriras, sam radis SEO, sam se brines oko toga da sajt bude stalno vidljiv(ako to ne radis sam ond aplatis nekome).
Placas 35 dolara godisnje i sve sam radis.........Kod mene slicno placas, a ne radis vise nista........
Imas prezentaciju na poddomenu, umesto na domenu.
Za velicinu posla tog malog privrednika,to ne cini nikakvu razliku.

Poslednja izmena:
Uradi taj SEO malo bolje....

malaprivreda.com has 13398439 traffic rank in world by alexa. malaprivreda.com is getting 82 pageviews per day and making USD 0.25 daily. malaprivreda.com has 0 backlinks according to yahoo and currently not listed in Dmoz directory. malaprivreda.com is hosted in Germany at Hetzner Online AG data center. malaprivreda.com is most populer in . Estimeted worth of malaprivreda.com is USD 182.5 according to websiteoutlook ->http://www.websiteoutlook.com/www.malaprivreda.com

Pravo da ti kazem, prioritet onoga sto radim NIJE popravljanje alex ranka, page ranka, cak ni baclinkovi i budzenje posetilaca.
Naravno, ako postoji nacin(ovo NUDIM svima) da mi popravite rang sajta(u svakom pogledu), toliko da mi same firme dolaze na sajt sa upisima(to je sada veoma sporadicno), onda nema problema, samo recite koliko to kosta.

Medjutim, ja sam shvatio(mozda naravno gresim) da je to potpuno uzaludan posao jos poprilicno vreme, i da je prioritet naci sto vise firmi koje ce upisati svoj posao ovde.
To naravno ne zelim da radim besplatno, ali NE iz finansijskih nego iz prevashodno drugih razloga(i finansijski je bitan ali nije presudan).
Kada je nesto besplatno onda je cesto neazurno, nepotpuno, nedoreceno, bilo sa moje ili sa strane tog privrednika(pogledajte slicne sajtove koji su besplatni, i koliko na njima ima firmi koje vise i ne postoje).
Jedini put koji cu se ja JEDNOG dana izboriti, za status da firme same dolaze kod mene(ako se to ikada desi), je da postanem sto veci, i sa sto vise firmi.
Zato je sve drugo otislo u drugi plan.....

Hvala na zapazanju........

Back