Zelenortska ostrva - Cabo verdi

Poruka
16.002
Nezavisna drzava u Atlantskom okeanu, nedaleko od zapadnoafricke obale. Sastoji se od nekoliko arhipelaga. Prvi Evropljani koji su dosli do Zelenorstakih ostrva su Portugalci, koji su ima i dali ime, ali po Zelenom rtu, koji se nalazi u Senegalu, koji je na africkom kontinentu. Portugalci su ih drzali od 1456. godine do 1975. godine, kada dobijaju nezavisnost, zahvaljujuci Partiji za Nezavisnost Gvineje Bisao i Zelenortskih ostrva. Glavni grad je Praia.
Verujem da su vecini zanimljivija Zelenortska ostrva, nego neke zemlje iz susedstva.
Evo slicice da uzivate u lepotama,a uskoro o ovim carobnim ostrvima (koje sam posetila), jos ponesto.

cape-verde.jpg

photo_lg_capeverde.jpg

cape_verde_mountains_1.jpg

album_pic.php

odlicna tema , ako vec otvaraju gomile tema o bezveznim drzavama poput BiH , CG ili Hrvatske sto ne bi i o ovoj mnogo zanimljivijoj i lepsoj zemlji
mislim ja nisam neki narocit ljubitelj mora ,sunca i plaza , al je mnogo lepse o ovome diskutovati nego o nekom fuckin Pakracu , Kolasinu ili Zenici :D

Poslednja izmena:
A kada si ti bila tamo? :think:

U zimu 2002. godine. Bila sam sa deckom. O klimi cu nekom drugom prilikom, posto i o Bosni posoje odvojene teme, ja sam mislila da se za sada samo upoznamo sa lepotama na brzinu.
Planiram da otvorim demografiju, klimu, religiju, posebno je interesantna zelenortska dijaspora. Kad mozemo da se smaramo sa onim smijesnim drzvama bivse YU, zasto ne bismo se upoznali sa nekim drzavama o kojima ne zamo mnogo.

Na Zelenortskim ostrvima postoji i specificna vrsta fado muzike, koja se razlikuje od portugalske. To su morne ic oladeire. Jedna od najpoznatijih izvodjaca je Cesaria Evora, koju smo imali priliku da slusamo nekoliko puta i u Beogradu. Muzika Zelenortskih ostrva je mnogo prijatnija uhu od primorskih zavijanja iz Hrvatske, ili kuknjave iz sevdalinki. Teme su slicne o osecanjima zena, dok iscekuju svoje muskarce da se vrate sa mora.

Poslednja izmena:

Back