Zelenaši haraju Srbijom: brutalno muče dužnike, razaraju porodice, teraju ih na samou

Poruka
18.999
Zelenaši haraju Srbijom: brutalno muče dužnike, razaraju porodice, teraju ih na samoubistva

34810894162_fd84a59807_b-750x430.jpg

U Srbiji je karakteristično da zelenaši i za male iznose brutalno muče osobe koje im duguju novac.

Zbog duga od 300 evra makazama za rezanje voća mladiću odsečen mali prst na ruci: ovo nije scena iz filma u režiji Kventina Tarantina, već stvarnost – drastičan slučaj koji se pre dva dana dogodio u Pirotu.

Zelenaši se obično ne odlučuju da ubiju dužnika, jer u tom slučaju ne bi imao ko da im vrati novac, a sledi im i robija. Ali, primenjuju metode opomena, mučenja i brutalnog zastrašivanja: pucaju ljudima u noge, pale automobile, prete njihovoj deci i skidaju im odeću na javnim mestima. Ovakve „šeme” za naplatu dugova „klasika” su u svim zemljama sveta. Međutim, za Srbiju je karakteristično to da zelenaši muče i ponižavaju dužnike i za „mizerne” novčane iznose, već od 50 evra.

„To nam govori o situaciji u kojoj živimo i velikoj brutalnosti tih ljudi”, kaže za „Politiku” kriminolog Dobrivoje Radovanović.

On smatra de je zelenaštvo postalo deo organizovanog kriminala, jer takav način ponašanja imaju samo organizovane kriminalne bande. „Oni koriste sve metode koje kod dužnika mogu da izazovu patnju i strah”, objašnjava kriminolog.

Nesrećnik iz Pirota koji je ostao bez malog prsta duže vreme je pozajmljivao novac od zelenaša. Uvek je uredno vraćao dug s kamatom. Međutim, proteklog vikenda prvi put nije uspeo da sakupi evre na vreme.

E Srbijo...

https://www.krstarica.com/vesti/eko...e-razaraju-porodice-teraju-ih-na-samoubistva/

Poslednja izmena:
Otvorio sam privredno drustvo , gde krov nad glavom iznajmljujem pojedincima, ali ako poklone nekretninu privrednom drustvu...
Prednost:
kad nesto dugujete, ne mogu vam oduzeti krov nad glavom, to imate sigurno, jer nije vase vlasnistvo, a ono sto ste poklonili to ste poklonili..

Osoba je rasterecena i prema drzavi dugovanja i prema pojedincima, lakse se dise, u uslovima opste zaduzenosti.
Umesto da se grci da bi sacuvala neku kucicu trosnu i malu , ovako mirno zivi i radi i snalazi se bez trzavica i straha da nece imati gde i da ce joj neko oduzeti nesto.

Где уопште проналазе те зеленаше? Ја не знам ни једног, нити знам где би их тражила.
Ни ја, али кад човека невоља натера, некако се снађе.

Претпостављам да ови млађи што се доста смуцају знају.

Где уопште проналазе те зеленаше? Ја не знам ни једног, нити знам где би их тражила.

Preko pravih ljudi se sve nadje .

- - - - - - - - - -

i taj koji uziva u secenju prstiju i ponozavanju srbina nosi najveci krst oko vrata, kune se najglasnije u boga..
kosmos ce sve to da dovede u ravnotezu na kraju

Zar vreme dizelasa nije proslo?

Otvorio sam privredno drustvo , gde krov nad glavom iznajmljujem pojedincima, ali ako poklone nekretninu privrednom drustvu...
Prednost:
kad nesto dugujete, ne mogu vam oduzeti krov nad glavom, to imate sigurno, jer nije vase vlasnistvo, a ono sto ste poklonili to ste poklonili..

Osoba je rasterecena i prema drzavi dugovanja i prema pojedincima, lakse se dise, u uslovima opste zaduzenosti.
Umesto da se grci da bi sacuvala neku kucicu trosnu i malu , ovako mirno zivi i radi i snalazi se bez trzavica i straha da nece imati gde i da ce joj neko oduzeti nesto.

daj neki naziv, sajt, gde ima preciznije o tome... i koliko se plaća iznajmljivanje

ja cu ti odgovoriti. pre nekoliko godina u zemunu sam hteo evrima da platim duvan na kiosku a sve menjacnice zatvorene. lik kaze da ne sme da prima evre vec da odem u kladionicu u blizini. ima lik (opise mi ga) i on ce mi zameniti. odem ja i lik mi zameni po nekom bednom kursu, pri cemu mu dok smo menjali kintu prilazi lik i trazi mu 50 evra na zajam. on ladno vadi i kaze- tri dana kamata 30 posto, kao i obicno''

Ни ја, али кад човека невоља натера, некако се снађе.

Претпостављам да ови млађи што се доста смуцају знају.

zelenaški dugovi mahom nastaju zbog kocke...80%...a onda zbog švalerki 10%...ovo su reči jednog poznatog ,,biznismena" u Kruševcu

- - - - - - - - - -

nije to bas tako...udjes u dug i da znas da si duzan.Covek je mislio da je pogodio dobar posao, lepio plocice ali umesto da naplati njemu su poceli da kucaju penale jer je "kasnio"...

rizik posla...živite u Srbiji, to morate biti svesni

zelenaški dugovi mahom nastaju zbog kocke...80%...a onda zbog švalerki 10%...ovo su reči jednog poznatog ,,biznismena" u Kruševcu
Коцкарнице и кладионице су пошаст која уништава животе. У последњиг десетак година почеле су да ничу по Србији као печурке после кише.

У првих пар година, чак су дозвољавали и малолетницима да се коцкаји, и тако су навукли једну читаву генерацију.

Коцкарнице и кладионице су пошаст која уништава животе. У последњиг десетак година почеле су да ничу по Србији као печурке после кише.

У првих пар година, чак су дозвољавали и малолетницима да се коцкаји, и тако су навукли једну читаву генерацију.

kada bih te malo proveo po Kruševcu...da vidiš koliko ima kladionica i na kakvim su lokacijama...ne bi verovao svojim očima

Back