Zeitgeist 3

Pa koliko sam ja skontao iz ovog i prethodna 2 filma ideja je da nema klasa pa tako ni klasnih odnosa. Ratovi se vode zbog resursa, a film sugerise da se uz pomoc nauke mozemo prebaciti sa koristenja ogranicenih resursa na neogranicene, oko kojih se ne bi otimali ili ratovali.

U svetu valjda nema budala koje bi bile protiv novih tehnologija i novih,neogranicenih kolicina energije koje nece zagadjivati Planetu?No,da li je to ostvarljivo i da li neko sprecava da se sve to dostigne?
Sta cemo sa zivotnim prostorom, za njega se bore sva ziva bica?Ovo parcence zemlje pored mora hocu da bude samo moje!?

Pa jeste, ali kontrola nad drugima im obezbedjuje finansijsku moc, bogatstvo kojim kupuju ono sto zele.
U tom novom svetu, ne bi im bila potrebna moc nad drugim ljudima da bi imali ono sto zele. Sve sto treba da urade, jeste da odu u to nesto sto je danas npr. prodavnica i uzmu sta im treba.

Sta mislite o ovim idejama?

Одгледао сам га и могу да кажем да је моје мишљење да је то једна велика манипулација људима.
У доста истине упаковано је и доста лажи.

Шта мислим о тим идејама?
Замисли живот у једном таквом граду где је апсолутно све контролисано и надгледано. Нема приватности.
Каква би се ту индоктринација спроводила то је тек прича за себе.
Гледајући фотографије тих замишљених будућих градова следио сам се схватајући да су то у суштини велики затвори за људе.

Одгледао сам га и могу да кажем да је моје мишљење да је то једна велика манипулација људима.
У доста истине упаковано је и доста лажи.

Шта мислим о тим идејама?
Замисли живот у једном таквом граду где је апсолутно све контролисано и надгледано. Нема приватности.
Каква би се ту индоктринација спроводила то је тек прича за себе.
Гледајући фотографије тих замишљених будућих градова следио сам се схватајући да су то у суштини велики затвори за људе.
A šta ako smo mi tako već kontrolisani od samog iskona? Recimo od Boga. :think:

Ја причам о живим људима о којима такође говори и поменути филм.
У пакао се иде након овог земног живота.
Докле год смо живи Бог чини све да нас наведе и одржи на путу који води ка спасењу какви год ми били и ко год ми били. Ако не желимо тим путем да идемо следи пакао.
И како онда Божија "контрола" није нама на добробит?

Отишли смо далеко од теме.

Зашто? Морам признати да не знам.

Међутим читајући Библију и житија увиђам да постоји и једно и друго. Несумњиво.
До недавно сам нажалост сумњао али више не.
Ал да не ширим причу.

Pokret za zlatnu milijardu ne iskljucuje ratne sukobe...Buduce drustvo nije bas za diskusiju jer je krajnje neizvesno i to OBJEKTIVNO kako ce iz sadasnjih i buducih superpozicija nastajati pozicije-nove superpozicije "kochene"inertivnim silama i drustvenom entropijom...Pa i mogucim revolucijama kao ovim na severu Afrike...
Bolje drustvo boljih ljudi-dugovecnijih,mudrijih,mocnijih vodilo bi do civilizacije polubogova,buducih Bogova,ali to su samo ljudski ideali i ambicije.Realizacija???
Inace i raj i pakao uveliko funkcionisu na ovoj nasoj planeti-ne treba vam bog-evo ja prodajem karte i za jedno i za drugo,ali bez reklamacija!:zcepanje:

Dobri su Cajtgajsti,
gimnazijska literatura za razvijanje kritičkog mišljenja !

Pa ponudi nam akademsku literaturu!
Samo nemoj neku popovsko-lopovsku-ovo je filozofija-bre!:mrgreen:

Izuzetna dubina zahvata Zeitgeist plaši "običnog" čoveka i odbrambeni mehanizmi odmah
reaguju odbojno prema nepoznatom!
Ali nije tako komplikovano!
Radi se o,ne samo jednakim šansama,već o kolektivnom duhu kojim se želi održiva egzistencija svakog
pojedinog deteta,čoveka,starca (starice-naravno i babe su ljudi mada...:mrgreen:) i koji sistem
nije human već nužan jer je sve drugo zločin-kolektivno samoubistvo ...
Zeitgeist je potraga za tim rešenjima!

Poslednja izmena:
Žao mi ako se primećuje akademski stav u mojim postovima-težio sam postmoderni od rane mladosti...
Podvrgavanje kritici moderne i klasicizma te krajnji skepticizam i relativizam su moja alter španska prezimena...
Moguće da sam nedosledan...Ali,vrlo važno...;)

Back