Žeđam...

Žeđ je nešto najgore što može da ti se dogodi. Čovjek može da osjeti žeđ za vodom, vinom ili ne znam ni ja čim, ali to u krajnjoj liniji nije ni važno. Žeđ o kojoj ja hoću da pišem je, u nekim momentima, jača od svih drugih. Biti žedan nečijih usana. Žeđ za nečijim usnama je, u isto vrijeme, i slatko, prijatno osjećanje, a u nekim momentima bolno, previše bolno da se izdrži. Kao zaleđeni nož od srebra, zaboden u srce. Ona u nekim trenucima prevazilazi granice želje i žudnje. Prerasta u iskonsku potrebu. U tim momentima žeđ je tolika da preraste u konkretnu potrebu za nekim. Ide do te mjere da želimo baš te, određene usne. Ne bilo koje, i valjda nas baš ta platonska veza razlikuje od životinja. Kad više nije u pitanju prosto kanalisanje požude, produžavanje vrste, već samo postojanje kosmičke veze između dvije duše. U takvim trenucima, nečije usne su ti potrebnije nego voda. Baš te nečije usne budu tvoja voda. Te iste usne ti budu i vino i med i droga...Opiju te toliko da ne znaš ni gdje si pošao, ni gdje si došao, ni da li si uopšte pošao ili došao. Ne znaš ništa. I med su ti. Slatke. Dok ih ljubiš, dok ih udišeš, kroz vene ti struji neka slatka toplina, taman da otopi onaj zaleđeni nož što ti je zaboden u srce za vrijeme čekanja. I droga su ti. Ni ne shvataš koliko. Što ih više ljubiš, više ti trebaju. Potpuno nesvjesno, njima se truješ, a od tog otrova, te zarazne, slatke ovisnosti živiš, postojiš, dišeš samo da se truješ još duže. Da ih udišeš još malo.

angel eyes;bt270941:
Ne vidim ga. U mom slučaju, to znači samo vjernost. U tvom doduše, može da znači i da si baš te željene usne izgubio, u kom slučaju ne znam šta bih ti rekla.
E pa to je ono što nije lako.. a iskušenja svuda okolo:per:A moj problem ..tu je negde.šeta gradom i gleda izloge ,bar tako posle meni kaže:confused::rotf:

Dragi moj neiskusni prijatelju.Ti izgleda nikada nisi oseti,sta je prava zedj,sta ona
pretstavlja,kao osno covekovog bitisanja.Te tvoje zedji za usnama,mozes ugasiti
u svakom nocnom klubu,pa cak i u parku kod Ekonomskog fakulteta.

Dve najvece zedji,koje covek ima kao elementarnu potrebu,to je ZEDJ ZA SLOBODOM i ZEDJ ZA PIJACOM VODOM.! Sve ove ostale zedji,koje ti navodis
placljivim nacinom,mozes naci u romanima MIRJAM,VESNE DEDIC,MIRJANE
MOJSILOVIC i.......da ne nabrajam,takozvanih :"knjizevnica" "lake" literature,knjige
koje se citaju,dok sedis u cekaonici kod zubara,da ti brze prodje vreme.:neutral::rtfm:

Lord Gledston;bt270957:
Dragi moj neiskusni prijatelju.Ti izgleda nikada nisi oseti,sta je prava zedj,sta ona
pretstavlja,kao osno covekovog bitisanja.Te tvoje zedji za usnama,mozes ugasiti
u svakom nocnom klubu,pa cak i u parku kod Ekonomskog fakulteta.

Dve najvece zedji,koje covek ima kao elementarnu potrebu,to je ZEDJ ZA SLOBODOM i ZEDJ ZA PIJACOM VODOM.! Sve ove ostale zedji,koje ti navodis
placljivim nacinom,mozes naci u romanima MIRJAM,VESNE DEDIC,MIRJANE
MOJSILOVIC i.......da ne nabrajam,takozvanih :"knjizevnica" "lake" literature,knjige
koje se citaju,dok sedis u cekaonici kod zubara,da ti brze prodje vreme.:neutral::rtfm:
Lorde ebote pobrkao si lončiće breeee:rotf:

Prvo. Ti si, dragi moj Lorde, očigledno čitao sa onim istim stavom sa kojom čitaš priče npr. gospođe Mojisilović.
Drugo. Fino piše VIŠE OD prostog kanalisanja požude. Hoćeš da kažeš da te bilo koja iz Red Light Districta može tako voljeti? Sumnjam.
Treće. Opako brkaš lončiće. Bar su u mojoj glavi ti isti lončići drugačije složeni jer prava žeđ za nečijim, određenim usnama, automatski povlači za sobom nestajanje žeđi za slobodom. Shvataš? Onog momenta kad si žedan usana neke određene odobe, odričeš se slobode samo da bi se budio pored tih usana svakog dana.
Četvrto. Ne mogu da ti budem prijatelj jer sam žensko, a ni prijateljica jer si užasno površan, da ne kažem plitak ko Vrbas u avgustu, i još užasnije nadmen.

Back