ŽEĐ

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

Šta vidim kad zavirim u mušku dušu….isto a različito

ŽEĐ

Samo kad bih mogao
Žedan da te ne budem
U onom trenu kad žedj osetim
Kad bih mogao nečim drugim da se napojim.

Samo kad bih mogao
Željom strasti da te ne želim
U onom trenu kad želju osetim
Kad bih mogao nekom drugom da je zadovoljim.

Samo kad bih mogao
Duša da te ne traži
U onom trenu kad te potraži
Kad bih mogao da dušu drugu zatraži.

Al’ ne mogu ništa od tog
Osim da te volim u nekom trenu svom
Večnim nedodirom žedne želje
Da u duši dušu ti tražim kao lek
od tebe ženo razboljen za vek.

Nastalo na osnovu pesme "Osećam" na blogu Mari 13.05.2011....pesme pisane u muškom rodu.....nekoliko komada ima.....ovo je jedna od njih

Šta ste vi ,gospodja Ljiljo....žena ili kompjuter...ide bre ručaj,lezi,odmori malo...gledaj košarku,Meksikance,Špance,Turke....odmori malo kompjuter...;):hahaha::cmok::bye:

miwka;bt167299:
Šta ste vi ,gospodja Ljiljo....žena ili kompjuter...ide bre ručaj,lezi,odmori malo...gledaj košarku,Meksikance,Špance,Turke....odmori malo kompjuter...;):hahaha::cmok::bye:

Hahahaah idem još malo....:manikir:
A bre znaš kako brzo pišem....danas lagan dan, završen rok pa da isprebacujem blogove bre i ova moja pisanija da posredim....:cmok2:

Pravo me pogodi,al znaš zašto....zato što je 13.05. na svijet došao moj sin...;)
a sad ozbiljno(mada je i ovo gore ozbiljno).....pjesma za 10....mislim da je ni muškarac ne bi bolje napisao:ok:

RiadaT.;bt167307:
Pravo me pogodi,al znaš zašto....zato što je 13.05. na svijet došao moj sin...;)
a sad ozbiljno(mada je i ovo gore ozbiljno).....pjesma za 10....mislim da je ni muškarac ne bi bolje napisao:ok:

Jel? Pa nek je živ i zdrav....ma Mari tad poče taj ciklus....mene držalo par dana, interesantno je istraživanje te ispisah bogme...ima :zcepanje:
I meni se svidja.....sve mi se svidjaju iz te zbirčice jer sam iskreno i sama zaprepašćena...:heart:

Nešto sam prezdravljen poslednjih dvadesetak...
A bio razboljen jako...Ama red bi bio da se,obzirom na godine,razbolim bre...:hahaha:
A ne zna omladina šta je kuća poso,poso kuća...
:klap::klap::klap::cvet::cvet::cvet:

Ljiljo, sad me podseti, ja se toga tek jedva sećam, znam da sam nešto eksperimentisala...Volin ja tako da
eksperimentišem, posle mi djavo kriv...:confused:
Nego, piši...ja sam danas sva od neke tuge, evo i Covi primetio...ima oko sokolova kao onaj njegov Ivan Kovač sa reke.....;)

Al’ ne mogu ništa od tog
Osim da te volim u nekom trenu svom
Večnim nedodirom žedne želje
Da u duši dušu ti tražim kao lek
od tebe ženo razboljen za vek
.

Ljiljo, ovo je prelepo !
Saljem ti poljubac.
Divna si...eto...:heart:

mari47;bt167373:
Ljiljo, sad me podseti, ja se toga tek jedva sećam, znam da sam nešto eksperimentisala...Volin ja tako da
eksperimentišem, posle mi djavo kriv...:confused:
Nego, piši...ja sam danas sva od neke tuge, evo i Covi primetio...ima oko sokolova kao onaj njegov Ivan Kovač sa reke.....;)

Ma bilo tad...kad me nešto zainteresuje, povuče tema...reči...ispišem par komada dok imam inspiracije i ostavim....treba vreme da prodje ...pa ih onda pročitam i ako mi se i tada dopadnu objavim....
Tuga je deo nas......i ja sam danas prilično tužna :zag:

Back