Zeder brava za automobil - ubica

9Da li biste ugradili Zeder u svoja kola?

• Ukupno glasova
    5
Kod Zeder brave se sipka volana busi da bi se ubacio klin.
Do majstora je koji ugradjuje jer ako ne pazi o uglu busenja moze da mu pobegne rupa na neku stranu i tu da se oslabi zid.
Ako se sve uradi kako treba to je jos uvek najbolja mehanicka zastita automobila i moze da se koristi bez razmisljanja dok je automobila.
Ugradio sam nekolicinu tih brava i svi su zadovoljni zako da ovo je jedan od retkih slucajeva da je covek izgubio kontrolu a opet ko zna ko mu je i kako ugradio.
Ja ako ikad budem imao takav auto da se krade obavezno ugradjujem Zeder.

Najbolja mehanička zaštita je uvek bio i biće debeo kvalitetan lanac i katančina oko volana! Pored pristojnog alarma ti ništa više ne treba. Imaš sada i ove alarme sa dojavom ima i praćenje vozila.

Za kuće i stanove odavno postoje alarmi i nadzori 24h sa početnom cenom od 20 evra mesečno tako da je to bušenje stuba volana totalna praistorija za polupismene.

Ja tebi ne delujem uverljivo ali ni ti meni ne delujes uverljivo.Sumnjam da si mozda bas ti bio u nekoj grupi da mi ukrade auto.Ko mi garantuje da nisi kradljivac automobila cim si protiv dobre mehanicke zastite,mnogo si mi sumnjiv. :think:
U srbiji ako ne krade baba krade deda a ako ni deda ne krade onda krade sin ili snaja ako ni oni onda unuk sigurno. Uvek neko krade pa razumem tvoje frustracije.

Niste masinci pa ne mozete da shvatite kako se busi.
Danas sam objasnjavao kako se resava problem toplotne pumpe opet posle 6-7 godina i opet ne vredi kad se ne razumeju i oslanjaju se na misljenje majstora. Nema vise starih modela i kacenje pumpe je drugacije i ja im kazem pa sto se ne promeni dence sa rupama i stavi drugo koje ce odgovarati ali njima su to spanska sela i ne mogu da shvate o cemu govorim. Jos sam im i crtao i dzabe.
Kad ne znaju...ne znaju tako i ovde se plasite busenja a ako se probusi kako treba tj eko majstor odradi kako treba nema bojazni da ce nesto da pukne.
To sto je neki priuceni suster odradio busenje i nije dobro uradio nije znak da nesto ne valja i da to treba izbegavati i spominjati lance i katance.

Fabrika ne ugradjuje mahanicke zastite ako nisi znao.
Problem jeste do Miladina jer nema skole koju pohadjas da bi znao kako se ugradjuju zastite ali kao sto rekoh vec dva puta neko nije odradio dobro i na osnovu tih nekoliko primera treba da se pravi fama kako nesto ne valja?
Po toj tvojoj logici kad neki auto ima problem ,kao sto se desi kod svakog, onda on ne valja?
Pa eto Toyota je imala ogromnu aferu sa Takato vazdusnim jastucima i poginuli su neki ljudi i jel to znaci da Toyota ne valja?
Upravo tako pises a sta ako se Zeder ugradi bez greske i propusta kao sto se u 99% slucajeva i ugradi?
Zeder je najbolja mehanicka zastita i mozes ti da lupetas sta hoces al ti ne vredi.

Niste masinci pa ne mozete da shvatite kako se busi.
Danas sam objasnjavao kako se resava problem toplotne pumpe opet posle 6-7 godina i opet ne vredi kad se ne razumeju i oslanjaju se na misljenje majstora. Nema vise starih modela i kacenje pumpe je drugacije i ja im kazem pa sto se ne promeni dence sa rupama i stavi drugo koje ce odgovarati ali njima su to spanska sela i ne mogu da shvate o cemu govorim. Jos sam im i crtao i dzabe.
Kad ne znaju...ne znaju tako i ovde se plasite busenja a ako se probusi kako treba tj eko majstor odradi kako treba nema bojazni da ce nesto da pukne.
To sto je neki priuceni suster odradio busenje i nije dobro uradio nije znak da nesto ne valja i da to treba izbegavati i spominjati lance i katance.
ako si masinac onda znas da ugljenicni celici drasticno povecavaju krtost pri termickoj obradi, varenje je veca termicka obrada, da tako , ruzno , kazem

naravno , zavisi i od drugih legura kako varenje utice ali nije bas zahvalno prognozirati

verovatno svaka fabrika auta koristi svoje , drugacije , celike , tako da je do pomenutog pucanja verovatno dolazilo na nekoliko vozila , mozda japanci , recimo

takodje je bitan i koeficijent sigurnosti , ako se recimo deo pravi da podnosi 5 posto vece nego sto je projektovano naprezanje

pa ti onda taj deo oslabis zavarivanjem , zbog karakteristika materijala , pa onda probusis rupu ( pitanje je koji je precnik)

samo cekas kad ce da pukne

odavno sam bio u materiji ali nisam sve zaboravio

Fabrika ne ugradjuje mahanicke zastite ako nisi znao.
Problem jeste do Miladina jer nema skole koju pohadjas da bi znao kako se ugradjuju zastite ali kao sto rekoh vec dva puta neko nije odradio dobro i na osnovu tih nekoliko primera treba da se pravi fama kako nesto ne valja?
Po toj tvojoj logici kad neki auto ima problem ,kao sto se desi kod svakog, onda on ne valja?
Pa eto Toyota je imala ogromnu aferu sa Takato vazdusnim jastucima i poginuli su neki ljudi i jel to znaci da Toyota ne valja?
Upravo tako pises a sta ako se Zeder ugradi bez greske i propusta kao sto se u 99% slucajeva i ugradi?
Zeder je najbolja mehanicka zastita.
Verujem da je najbolja, ali zašto onda ukidaju garanciju ako je ugradiš?

Ajoj dlugomire.....
Ocekivao sam vise od tebe.
Pa zasto ti ukinu garanciju ako ugradis plin van njihovog servisa?
Pa hoce pareeeeee a ajde da se kladimo da ce garancija vaziti ako se ugradi Zeder ali da ti kao oni ugrade!!!
Naplatice ga 3x vise i garancija ce vaziti.
@sasasta
Evo sad sam se cuo sa covekom koji ugradjuje Zeder. Krsti se i levom i desnom kad sam mu procitao par postova i kaze da je to smesno sta se pise.
Kod nekih kola se nista ne vari,rupa bude 8 do 10mm a debljina sipke je minimalno 20mm tako da je sansa za ikakvim pucanjem skoro pa nemoguca. Takodje kaze da ima modela kod koji se navuku caure preko rupe i tu se onda na krajevima zavari tako da je tu sipka cak dodatno ojacana.
A pro po moje price o nestrucnjacima kaze kako mu je dosao neki Mercedes A kom je ugradjivana brava pre 10-tak godina a vlasnik je hteo da skine Zeder jer je imao samo jedan kljuc. Ova kad je video gde je i kako je ugradjivana cudio se jer tu se ne ugradjuje brava.
Zato opet da se ponovim,Zeder je vrhunski proizvod ali nestrucna ugradnja je problem a kad se ode kod pravog majstora to je najbolja zastita vaseg automobila.

Ajoj dlugomire.....
Ocekivao sam vise od tebe.
Pa zasto ti ukinu garanciju ako ugradis plin van njihovog servisa?
Pa hoce pareeeeee a ajde da se kladimo da ce garancija vaziti ako se ugradi Zeder ali da ti kao oni ugrade!!!
Naplatice ga 3x vise i garancija ce vaziti.
@sasasta
Evo sad sam se cuo sa covekom koji ugradjuje Zeder. Krsti se i levom i desnom kad sam mu procitao par postova i kaze da je to smesno sta se pise.
Kod nekih kola se nista ne vari,rupa bude 8 do 10mm a debljina sipke je minimalno 20mm tako da je sansa za ikakvim pucanjem skoro pa nemoguca. Takodje kaze da ima modela kod koji se navuku caure preko rupe i tu se onda na krajevima zavari tako da je tu sipka cak dodatno ojacana.
A pro po moje price o nestrucnjacima kaze kako mu je dosao neki Mercedes A kom je ugradjivana brava pre 10-tak godina a vlasnik je hteo da skine Zeder jer je imao samo jedan kljuc. Ova kad je video gde je i kako je ugradjivana cudio se jer tu se ne ugradjuje brava.
Zato opet da se ponovim,Zeder je vrhunski proizvod ali nestrucna ugradnja je problem a kad se ode kod pravog majstora to je najbolja zastita vaseg automobila.
8-10 mm? Sasvim dovoljno da itekako ugrozi torzionu krutost stuba volana i izazove pucanje.

Citate samo ono sto vama odgovara.
Zasto niste spomenuli caure i one brave kod kojih se ne vari jer bila je bitna i termicka promena.
Sve cete da pisete ali da spomenete pluseve to ne a Zeder je spasio ko zna koliko hiljada i hiljada vozila od kradje.
Samo vi vozite sa nekom drugom zastitom a ja cu sa Zederom i bicu opusteniji nego vi.

Ti kao svaki preprodavac sve posmatraš površno a pošto uglavnom neka seljana kupuje kod tebe onda ih lako dobiješ na mehaničku zaštitu plus. Sad ti nekom čobanu da objašnjavaš kako radi auto alarm? Ovo lepo probušiš rupu na stablu volana i prikuješ neku jeftinu kovačku varijantu brave i ključa.

Verujem da je najbolja, ali zašto onda ukidaju garanciju ako je ugradiš?

Kod vecine prodavaca se gubi garancija ali se u nekim situacijama i ne gubi. Recimo ako uzimas automobil preko finansijskog lizinga kod Porche Beograd uslov ce biti da stavis i Zeder u ovlascenom servisu. Jednostavno zele da zastite svoju imovinu.

Jasno je da se mehanicka zastita ne mora stavljati na nepopularne automobile koji se i ne kradu (recimo Hyundai) ali ne staviti mehanicku zastitu na VW, Audi, Renault... automobil je jako glupa odluka.

Po Bg je najsigurnije vozati star auto 20 god max motoricki i tehnicki ispravan vredan 1000 eur,,,pa ako bas tipuju njega hebi ga...a ovako kupiti nesto vredno 20.000 eur i ne spavati celu noc i nije resenje...kasko osiguranje su isto smradovi.....klepi ti neko auto oni pocnu muljat te ovo te ono.....suplje price,,,dok im placas osiguranje sve ok kada je reklamacija otezu i manje plate...

Po Bg je najsigurnije vozati star auto 20 god max motoricki i tehnicki ispravan vredan 1000 eur,,,pa ako bas tipuju njega hebi ga...a ovako kupiti nesto vredno 20.000 eur i ne spavati celu noc i nije resenje...kasko osiguranje su isto smradovi.....klepi ti neko auto oni pocnu muljat te ovo te ono.....suplje price,,,dok im placas osiguranje sve ok kada je reklamacija otezu i manje plate...
Kompleksi su opasna stvar ,po inostranstvu sam vidjao gde ljudi vecinom po gradu voze manje automobile ,,,cak i ovde kod nas vidjam gde ljudi iz zapadne Evrope voze manje automobile bez obzira sto su stariji .

Back