Zeder brava za automobil - ubica

9Da li biste ugradili Zeder u svoja kola?

• Ukupno glasova
    5

bobsutomore

Početnik
Poruka
1
Poštovana Gospodo, smatram svojom obavezom da Vas obavestim o sledećem:

Takozvani „autosigurnosni sistem Zeder“ je odgovoran za lomljenje stuba volana (letve volana) i samim tim izuzetno opasan za ugradnju jer direktno ugrožava živote ljudi!

U prilogu Vam dostavljam pravosnažnu i izvršnu presudu trećeg osnovnog suda u Beogradu P br. 53342/10 od 23.01.2018. koja potvrđuje u potpunosti prethodno izrečenu tvrdnju.

Svakom vozaču, pa i onome ko to nije, sasvim je jasno da ukoliko vozač tokom vožnje izgubi mogućnost upravljanja vozilom iz razloga što volan (upravljač) izgubi vezu sa točkovima, verovatnoća saobraćajnog udesa se povećava na 100%! Sticajem neverovatno srećnih okolnosti to se i meni desilo ali bez većih posledica sa mojim automobilom Toyota Land Cruiser. Zeder brava dovela je do loma stuba (letve) volana i potpunog gubitka kontrole upravljanja vozilom.

To se desilo sada već davne 2008 godine i nakon 13 (trinaest) godina suđenja, veštačenja, superveštačenja, raznih pravnih zavrzlama i trikova, napokon sam dobio pravosnažnu sudsku presudu koja je već i izvršena u smislu naplate svih troškova koje sam u ovom periodu imao tim povodom. U ovom sudskom maratonu održala me je samo želja da javnost sazna za ovaj užasan fakt i zato Vam se i obraćam.

Želim da preko Vas upoznam javnost sa činjenicom (koju je sud utvrdio) da Zeder brava može da dovede do loma stuba volana a samim tim i do nesreće sa fatalnim posledicama. Dotični deo koji se lomi naravno ima svoj fabrički broj ali NE POSTOJI KAO REZERVNI DEO u servisima jer ni jedan proizvođač nije predvideo da on može da se pokvari/polomi. On se po pravilu pravi od VRHUNSKOG materijala i sam od sebe NE MOŽE DA SE POKVARI. Do kvara/loma tog dela dolazi samo u slučajevima direktnih sudara pri velikim brzinama, padova u provalije i totalnih šteta. Naravno, u tim slučajevima niko ni od ožalošćene porodice ni od predstavnika vlasti (istražnih organa) ni ne pomišlja da je uzročnik nesreće lom letve volana već se to tumači (ako se uopšte i uoči?) kao posledica same nesreće. Ako je već tako, a morate se složiti da jeste, postavlja se pitanje:

KOLIKO JE ZEDER BRAVA DO SADA UBILA LJUDI?

Koliko je nesreća „objašnjeno“ kao „ljudski faktor“, koliko je prelazaka na suprotnu stranu puta „objašnjeno“ kao „vožnja neprilagođena uslovima saobraćaja“, koliko je neobjašnjivih padova u provalije pripisano „premoru vozača“?

Poštovana Gospodo, s obzirom na Vašu delatnost i zadatak koji ste sami sebi dali, imate obavezu da sa ovde navednim činjenicama upoznate Vaše čitaoce/gledaoce i upozorite ih na moguće fatalne posledice od ugradnje Zeder brave u njihova vozila.

U očekivanju da ćete ispuniti poziv sopstvene savesti

s poštovanjem

Branko O. Bojović

Prilozi

• Presuda 1_resize.png
    Presuda 1_resize.png
    272,2 KB · Pregleda: 146
  • Presuda 2_resize.png
    Presuda 2_resize.png
    272,1 KB · Pregleda: 145
  • Presuda 3_resize.png
    Presuda 3_resize.png
    300,1 KB · Pregleda: 142
@bobsutomore, za početak - dobrodošao na forum Krstarice. :D
Hvala na informaciji koju si nam dao. Inače tu se pominju dve različite stvari. Naime letva volana i stub volana nisu isto. Čitajući presudu zaključio sam da se ipak radi o lomu stuba volana.
Naslov teme sam izmenio samo da bi svima bilo jasno o čemu se u temi radi jer oni koji nemaju mnogo dodira s automobilima često nisu ni čuli za Zeder.

Ja sam odavno pisao o toj opasnosti koju su projektovali bravar i metalostrugar. Bilo je i na yt klip kako neko kalauzom otvara tu bravu za 5 sekundi što dodatno obesmišljava nebulozu. I sad se pitajte koliko ljudi je ostalo bez nogu kada im se ona karabudža nabije u kolena.

Poslednja izmena:
Poštovana Gospodo, smatram svojom obavezom da Vas obavestim o sledećem:

Takozvani „autosigurnosni sistem Zeder“ je odgovoran za lomljenje stuba volana (letve volana) i samim tim izuzetno opasan za ugradnju jer direktno ugrožava živote ljudi!

U prilogu Vam dostavljam pravosnažnu i izvršnu presudu trećeg osnovnog suda u Beogradu P br. 53342/10 od 23.01.2018. koja potvrđuje u potpunosti prethodno izrečenu tvrdnju.

Svakom vozaču, pa i onome ko to nije, sasvim je jasno da ukoliko vozač tokom vožnje izgubi mogućnost upravljanja vozilom iz razloga što volan (upravljač) izgubi vezu sa točkovima, verovatnoća saobraćajnog udesa se povećava na 100%! Sticajem neverovatno srećnih okolnosti to se i meni desilo ali bez većih posledica sa mojim automobilom Toyota Land Cruiser. Zeder brava dovela je do loma stuba (letve) volana i potpunog gubitka kontrole upravljanja vozilom.

To se desilo sada već davne 2008 godine i nakon 13 (trinaest) godina suđenja, veštačenja, superveštačenja, raznih pravnih zavrzlama i trikova, napokon sam dobio pravosnažnu sudsku presudu koja je već i izvršena u smislu naplate svih troškova koje sam u ovom periodu imao tim povodom. U ovom sudskom maratonu održala me je samo želja da javnost sazna za ovaj užasan fakt i zato Vam se i obraćam.

Želim da preko Vas upoznam javnost sa činjenicom (koju je sud utvrdio) da Zeder brava može da dovede do loma stuba volana a samim tim i do nesreće sa fatalnim posledicama. Dotični deo koji se lomi naravno ima svoj fabrički broj ali NE POSTOJI KAO REZERVNI DEO u servisima jer ni jedan proizvođač nije predvideo da on može da se pokvari/polomi. On se po pravilu pravi od VRHUNSKOG materijala i sam od sebe NE MOŽE DA SE POKVARI. Do kvara/loma tog dela dolazi samo u slučajevima direktnih sudara pri velikim brzinama, padova u provalije i totalnih šteta. Naravno, u tim slučajevima niko ni od ožalošćene porodice ni od predstavnika vlasti (istražnih organa) ni ne pomišlja da je uzročnik nesreće lom letve volana već se to tumači (ako se uopšte i uoči?) kao posledica same nesreće. Ako je već tako, a morate se složiti da jeste, postavlja se pitanje:

KOLIKO JE ZEDER BRAVA DO SADA UBILA LJUDI?

Koliko je nesreća „objašnjeno“ kao „ljudski faktor“, koliko je prelazaka na suprotnu stranu puta „objašnjeno“ kao „vožnja neprilagođena uslovima saobraćaja“, koliko je neobjašnjivih padova u provalije pripisano „premoru vozača“?

Poštovana Gospodo, s obzirom na Vašu delatnost i zadatak koji ste sami sebi dali, imate obavezu da sa ovde navednim činjenicama upoznate Vaše čitaoce/gledaoce i upozorite ih na moguće fatalne posledice od ugradnje Zeder brave u njihova vozila.

U očekivanju da ćete ispuniti poziv sopstvene savesti

s poštovanjem

Branko O. Bojović
Cista Anti-Reklama za Zeder. 😁

Zeder je prosao sve moguce kontrole i dobio razne Cerifikate kako kod nas tako i u Inostranstvu,i siguran je 100%. :kafa:

Postoje ovi sitni Lopovcici koji idu tako po raznim forumima i pisu razne gluposti za zeder jer ima smeta da ukradu neciji auto.
Ja ga koristim oko 20 godina na raznim automobilima i nikada nisam imao nekih problema isto kao i vecina mojih prijatelja koji nikada nisu imali nikakve probleme.

Licno sam prisustvovao u jednom ovlascenom servisu kada ga rade i video kako prvo ojacavaju letvu volana tako sto vare metal i prave debljim ono mesto gde ce da buse rupu za iglu.Tako da letva volana bude jos jaca nego sto je bila.

Lopovi mogu samo na svoja ledja da stave auto i da ga odnesu. 😁

Postoje ovi sitni Lopovcici koji idu tako po raznim forumima i pisu razne gluposti za zeder jer ima smeta da ukradu neciji auto.
Ja ga koristim oko 20 godina na raznim automobilima i nikada nisam imao nekih problema isto kao i vecina mojih prijatelja koji nikada nisu imali nikakve probleme.

Licno sam prisustvovao u jednom ovlascenom servisu kada ga rade i video kako prvo ojacavaju letvu volana tako sto vare metal i prave debljim ono mesto gde ce da buse rupu za iglu.Tako da letva volana bude jos jaca nego sto je bila.

Lopovi mogu samo na svoja ledja da stave auto i da ga odnesu. 😁
ako bilo kako termicki obradjuju menjaju mu karakteristike

ako je nesto deblje ne znaci da je jace

Meni auto kada dizu na tehnickom prvo ih pitam da li im je sigurna dizalica jer mi je auto tezak oko 3000kg.Oni kazu da nema problema mogu i neke kamione da podignu,imaju jake dizalice one u obliku velikih klesta.

Sada postoje razni falsifikatori za sve i svasta samo da bi dosli do zarade,pa tako i za Zeder ako ga radi neki neovlasceni servis moguce je svasta da se dogodi od kvarova.Isto kao sto neki nabedjeni automehanicari mogu da ti upropaste automobil.

Mehanicke brave su jedini siguran nacin za zastitu od kradje jer je jedini nacin da se automobil ukrade je pomocu "pauka".
I istina je za ugradnju Zedera se busi stub volana, istu tehniku su koristile i druge mehanicke brave (da ne navodim firme) na nasem trzistu ali su sve promenile princip ugradnje i vise nista ne buse zbog cega se zadrzava garancija na upravljacki mehanizam. Zeder je nazalost zadrzao resenje sa busenjem i ponistava se garancija zbog toga.
No, treba imati u vidu da je jedina mehanicka brava koja se izvozi van Srbije upravo Zeder, a to govori i nesto o kvalitetu.

Zeder je domaći proizvod koji se izvozi u 60 zemalja sveta. Najvažniji dokaz kvaliteta su dokumentovani pokušaji kradje, u Napoliju, Bariju, Beogradu, Bratislavi, Sarajevu, Kejp Taunu… U Slovačkoj je Zeder pre više godina dobio priznanje policije povodom 113 pokušaja kradje, sada je taj broj već 173, što je svojevrstan rekord u svetu. Ne postoji sličan proizvod Zederu, brava je posebno kodirana, blindirana čelikom, zaštićena patentom i po mnogim drugim odlikama jedinstvena u svetu.

Zeder je domaći proizvod koji se izvozi u 60 zemalja sveta. Najvažniji dokaz kvaliteta su dokumentovani pokušaji kradje, u Napoliju, Bariju, Beogradu, Bratislavi, Sarajevu, Kejp Taunu… U Slovačkoj je Zeder pre više godina dobio priznanje policije povodom 113 pokušaja kradje, sada je taj broj već 173, što je svojevrstan rekord u svetu. Ne postoji sličan proizvod Zederu, brava je posebno kodirana, blindirana čelikom, zaštićena patentom i po mnogim drugim odlikama jedinstvena u svetu.
Jel ti mozda radis za njih ?

To mogu ja da ti isfabrikujem 1000 na osnovu klipova sa yt lepo ti isfilmujem sve, uklopim sa nekim bezveznjakovićima koji će da pričaju javi se na pp.

Ne zaboravimo onaj nusprodukt lavlja šapa kandža koju su čupali sajlom vezanom za drugo vozilo.

Meni su na raznim automobilima pokusavali u zadnjih 20 godina da ukradu auto.Sve se to desavalo nocu ali nikad nisu uspeli jer sam imao tu mehanicku zastitu.Vise puta sam ujutru nailazio na svoj auto kako mi i vrata stoje otvorena.Razmisljao sam o tome i dosao do zakljucka da su cekali negde u nekom parkiranom autu sa laptopom i kada ja zakljucam svoj auto preko daljinskog za alarm oni mi istog momenta skeniaju kod koji prebace na njihov daljinski i cekaju preko noci da vrlo lako moj auto necujno otvore i udju unutra.Ujutru vidim da mi je auto odkljucan i da je neko nesto cackao preko alarma.

Nikada mi nisu nista uzeli iz auta jer uek mi je auto pazan samo jedna flasa vode i 2 flurocentna prsluka ostanu unutra,to nisu nikada dirali.Jednom su mi samo ogrebali moja vrata,valjda im je bilo krivo sto nisu mogli da ga odvezu,to sam kod majstora sredio i nikada mi vise neku stetu nisu napravili.

Ne radim za njih,ali sam zadovoljan tim izumom jer mi je najmanje 10 puta spasavao automobile od kradje u poslednjih 20 godina.

Back