Zdravstvo uopšte ne funkcioniše a tako i ostaje?

mario80

Stara legenda
Banovan
Poruka
82.950
Tašta imala velikih zdravstvenuh problema i pošto ima puno godina nijedan doktor nije hteo nida je pogleda, bila je bukvalno otpisana. Kakav je to osećaj kada pred tobom državna zdravstvena institucija zalupi vrata i kaže nemamo vremena stari ste i korona je?!??

Uglavnom platili smo privatno intervenciju 2000 evra i danas je prvi dan nasmejana posle dugo vremena bolova i agonija.

Ono što sam primetio je da uopšte nema lekova protiv zgrušavanja krvi koji su joj prepisani na klinici kao postoperativni tok. Kažu da sve uzeše koronaši. Drugo ako se privatno operišete zdravstveno ne priznaje te recepte i neda lekove besplatno kako inače sleduje nego naplaćuju!

Jel mislite da će biti drugačije ili će opet smisliti neki problem da ne leče nikoga? Kolikoje starih umrlo u zadnje dve godine zbog nezainteresovanosti i nebrige zdravstva? Da ne pominjem nestašicu lekova?

Nadam se da će kompletno zdravstvo goreti u paklu!

Tašta imala velikih zdravstvenuh problema i pošto ima puno godina nijedan doktor nije hteo nida je pogleda, bila je bukvalno otpisana. Kakav je to osećaj kada pred tobom državna zdravstvena institucija zalupi vrata i kaže nemamo vremena stari ste i korona je?!??

Uglavnom platili smo privatno intervenciju 2000 evra i danas je prvi dan nasmejana posle dugo vremena bolova i agonija.

Ono što sam primetio je da uopšte nema lekova protiv zgrušavanja krvi koji su joj prepisani na klinici kao postoperativni tok. Kažu da sve uzeše koronaši. Drugo ako se privatno operišete zdravstveno ne priznaje te recepte i neda lekove besplatno kako inače sleduje nego naplaćuju!

Jel mislite da će biti drugačije ili će opet smisliti neki problem da ne leče nikoga? Kolikoje starih umrlo u zadnje dve godine zbog nezainteresovanosti i nebrige zdravstva? Da ne pominjem nestašicu lekova?

Nadam se da će kompletno zdravstvo goreti u paklu!
takva situacija je odavno.
secam se da sam mami placao neki lek mesecno preko 100€ i to samo taj jedan lek koji je morala da pije svakog meseca, ne racunam ostale koi su bili poluparticipisani.
jos pre 20..30 godina su ljudi lagali hitnu pomoc o starosti pacijenta jer su znali da nece doci (ili ko zna kad ce doci) ako su u pitanju stare osobe..
ovo nie nista novo..samo su lekatri sad postali jos manje zainteresovani za pacijente..
nekad su entuzijasti i ljudi koji vole to odlazili u lekare, sad mnogi odlaze po inerciji jer su porodicno lekari, odlaze jer znaju da lekare svi vole, odlaze jer znaju da ce biti koristi od toga u buducnosti... malo je onih pravih lekara kao nekad..ne kazem da ih nema ..ima..cast pojedincima ali ovi novi su sve vise okrenuti sopstvenom profitu a briga o pacijentima ih manje zanima.

takva situacija je odavno.
secam se da sam mami placao neki lek mesecno preko 100€ i to samo taj jedan lek koji je morala da pije svakog meseca, ne
nekad su entuzijasti i ljudi koji vole to odlazili u lekare, sad mnogi odlaze po inerciji jer su porodicno lekari, odlaze jer znaju da lekare svi vole, odlaze jer znaju da ce biti koristi od toga u buducnosti... malo je onih pravih lekara kao nekad..ne kazem da ih nema ..ima..cast pojedincima ali ovi novi su sve vise okrenuti sopstvenom profitu a briga o pacijentima ih manje zanima.
Da, s koronom to stvarno nema mnogo veze.
Drugo boldovano nije tacno ili barem ja nikada nisam cula da neko studira medicinu zato sto
su mu ljudi vazni nego odlaze na te studije zbog ugleda u drustvu, koverta s parama, a u Srbiji
i zbog ucesca u Politici, nikako zato sto su recimo Nestorovic ili Grujicic , ili infektolog Ristic
iz Zajecara rodjeni politicari nego se to isplati jer si onda glavni za razne tendere gde se i ti ugradjujes,
ali po meni je u Srbiji najstrasnije sto lekari pre podne rade u drzavnoj sluzbi, a po podne u svojoj
privatnoj, porez ili bilo kakve dazbine ne placaju nigde.

Back