Zdravstveno osiguranje za studenta ispod 26 godina

vladdragovic

Početnik
Poruka
3
Pozdrav!
Zeleo bih da izvadim/overim zdravstvenu knjizicu, student sam, imam 21 godinu. Ali je situacija takva da ne mogu dobiti dokaz o prihodu roditelja.
Pokusao bih da odem na biro za nezaposlene, ali sam razumeo da studenti ne mogu ici na biro.
Vec nekoliko dana neprestano citam po internetu sta god stignem na ovu temu, ali ne nalazim nikakve odgovore. Imate li kakvih saveta ili informacija pre nego sto odem da 'komuniciram' sa salterusama? :)
Hvala!

Pozdrav!
Zeleo bih da izvadim/overim zdravstvenu knjizicu, student sam, imam 21 godinu. Ali je situacija takva da ne mogu dobiti dokaz o prihodu roditelja.
Pokusao bih da odem na biro za nezaposlene, ali sam razumeo da studenti ne mogu ici na biro.
Vec nekoliko dana neprestano citam po internetu sta god stignem na ovu temu, ali ne nalazim nikakve odgovore. Imate li kakvih saveta ili informacija pre nego sto odem da 'komuniciram' sa salterusama? :)
Hvala!

Nisam razumeo - jesu li ti roditelji zaposleni? Ako jesu, ne znam kakva to moze biti situacija da ne mozes da dobijes osiguranje, osim ako ne rade na crno. A ako nisu zaposleni i ne rade na crno, onda je dovoljno da su na birou i ti bi opet trebalo da imas obezbedjeno osiguranje.

Ne znam odgovor na to pitanje ali sam se malo raspitao, pitao sam druga koji je upoznat sa tim stvarima i evo sta on kaze:
"Ne postoji treća opcija. I on i taj drugi roditelj na biro i potvrda iz inostranstva. Alternativa je da se prijavi na nekoj drugoj adresi da živi sam i onda bi na taj način mogao da dobije osiguranje, morao bi da priloži dokaz da živi sam, verovatno da se opet prijavi na biro i možda neku potvrdu da su ga se roditelji odrekli ili tako nešto".
Ne garantujem da je ovo tacno, ali i meni zvuci prilicno logicno.

Back