Zdravstveni problemi u toku putovanja (HITNO!)

johnny_rover

Primećen član
Poruka
664
Interesuje me da li u medicini postoji registrovano kao neka fobija ili poremecaj STRAH OD PUTOVANJA (ili mozda cak strah od odvajanja od doma), koja se manifestuje mucninama i konstantnim povracanjem tokom putovanja (konkretno u automobilima i autobusima) bez obzira na to da li je ta osoba uzela tablete protiv povracanja i nista nije jela? Ako tako nesto postoji, da li je moguce da osoba zapravo ne bude svesna svog straha, a da ipak pati od tih simptoma? Ja taj problem imam od svoje sedme godine i smatram se poprilicno osakaceno kada su putovanja u pitanju. Desavalo mi se da u toku putovanja koje traje 3-4 sata povratim 25 puta (i mada zvuci neverovatno tako otprilike izgleda svako moje putovanje). Ne postoji tableta protiv povracanja koja mi moze pomoci, cak i kada ne jedem nista pre i u toku puta ja povracam zeludacnu kiselinu. Molim vas za bilo kakav odgovor. lekari su mi uvek govorili da to nije nista i da samo popijem neku tabletu, uzmem dvopek i solju caja (?!) sto je cista nebuloza, posto ipak nije normalno da nekome izadje dusa na nos kad god putuje.

Back