Здравствена заштита за малолетнике и труднице бесплатна?

Modestty

Obećava
Poruka
89
Ресорна минитарка здравља Славица Ђукић Дејановић покренула је иницијативу за поступак према којем би све труднице и сви малолетници до 18 година, без обзира да ли имају здравствену књижицу или не, добијали комплетну здравствену заштиту бесплатно.

..имате ли икаквог искуства...да ли се конкретизовала иницијатива министарке здравља??

..велики је проблем када послодавац неће да вам овери здравствену књижицу...али, ја сам чула да ово што је министарка на сва уста причала, још увек није спроведено у дело...

ја знам да се преглед код нутриционисте плаћа први пут 500 дин, сваки наредни пут 300 дин--била пре неки дан са дететом
без обзира што је дете у питању, што има упут и оверену здравствену књижицу и што то спада у превентиву
ето толико о пуним устима министарке

Možda moje pitanje nije vezano za ovaj deo, ali ne znam gde bih trebala da ga postavim?
Naime, moja 14-nja ćerka je krenula na edukaciju zvanu vršnjačku edukaciju koja se organizuje u Dečijem dispanzeru u našem gradu. To je u redu, iz ćerkine priče mi se dopalo sve o čemu tamo pričaju i rade, a i ona je veoma zadovljna i zainteresovana, ali mi nikako nije jasno ZAŠTO SU IM ORGANIZATORI, PREDAVAČI, EDUKATORI ILI ŠTA SU VEĆ, TRAŽILI DA DONESU ZDRAVSTVENE KNJIŽICE, KAD SU IM VEĆ UZELI I PREVIŠE PODATAKA O SEBI...........ime, prezime, škola, razred, ulica, broj telefona - mobilni i fiksni.
Ja koliko znam, zdravstvena knjižica se nosi kad se ide kod lekara na pregled.
Nemojte da mislite, da možda preterujem, ali dovoljno smo se svi naslušali raznih priča i opomena o zaštiti ličnih podataka, kao i o tome kome smeju da se daju podaci.
Ne razumem, šta će im knjižica, kad već sve podatke imaju u kartonu u istom Dispanzeru?
Ne mogu da postavim ovo pitanje lično, ćerka mi ne da idem.......znate već kakvi su tinejdžeri.
Stvarno nije problem da dam knjižicu, samo smatram da je to preveliko interesovanje predavača....a ne znam zašto bi uzimali toliko detalja o detetovoj porodici?

MOLIM VAS ZA SAVET???

Unapred hvala.
Brižna majka

Možda moje pitanje nije vezano za ovaj deo, ali ne znam gde bih trebala da ga postavim?
Naime, moja 14-nja ćerka je krenula na edukaciju zvanu vršnjačku edukaciju koja se organizuje u Dečijem dispanzeru u našem gradu. To je u redu, iz ćerkine priče mi se dopalo sve o čemu tamo pričaju i rade, a i ona je veoma zadovljna i zainteresovana, ali mi nikako nije jasno ZAŠTO SU IM ORGANIZATORI, PREDAVAČI, EDUKATORI ILI ŠTA SU VEĆ, TRAŽILI DA DONESU ZDRAVSTVENE KNJIŽICE, KAD SU IM VEĆ UZELI I PREVIŠE PODATAKA O SEBI...........ime, prezime, škola, razred, ulica, broj telefona - mobilni i fiksni.
Ja koliko znam, zdravstvena knjižica se nosi kad se ide kod lekara na pregled.
Nemojte da mislite, da možda preterujem, ali dovoljno smo se svi naslušali raznih priča i opomena o zaštiti ličnih podataka, kao i o tome kome smeju da se daju podaci.
Ne razumem, šta će im knjižica, kad već sve podatke imaju u kartonu u istom Dispanzeru?
Ne mogu da postavim ovo pitanje lično, ćerka mi ne da idem.......znate već kakvi su tinejdžeri.
Stvarno nije problem da dam knjižicu, samo smatram da je to preveliko interesovanje predavača....a ne znam zašto bi uzimali toliko detalja o detetovoj porodici?

MOLIM VAS ZA SAVET???

Unapred hvala.
Brižna majka

мој млађи син је до недавно ишао код логопеда (више не иде, каже логопед да не треба :super:) који се налази у Диспанзеру,у развојном саветовалишту
први пут кад смо ишли, донели смо картон, а сваки наредни пут требало је да донесе књижицу
тако је било и кад смо ишли код реедукатора који се такође налази у развојном саветовалишту
ја не знам какве они податке узимају из књижице, ал мислим да уписују у своју евиденцију коју воде, матични број, број картона...
чак сматрам да све што се ради у диспанзеру, после се уписује у картон---то је моје мишљење, мој неки утисак
уосталом, то је здравствена установа, па зато користе здравствену књижицу као неки документ
а можда проверавају и дал је књижица оверена, јер сви који раде у диспанзеру наплаћују своје третмане из социјалног....
бем ли га да извинеш
а можеш лепо и да их питаш шта ће им књижица?

Back