Zdravstvena knjizica ! ! !

gost 199422

Ističe se
Poruka
2.230
E ovako.. Pocelo ispitivanje, kontrolni a ja nemam overenu zdravstvenu -.- :D A posto cale misli da ne moze da se overi osim ako se ne plati neki veci novac rek'o da probam ja da nadjem nacin.. Ovako stoje stvari:

Ima nas 5 u porodici. Primanja valjda nemamo. Keva samo na birou. Niko ne radi. Ali imamo neku zemlju, registrovano poljoprivredno gazdinstvo.. Tako nesto..
I cale kaze da ako hocemo da overimo knjizice mora da se placa godisnje oko 70 000 cini mi se sto i nije malo.. Pa..? Da li je moguce nekako overiti knjizice a ne platiti ovoliki novac ? :dash: :think:

E ovako.. Pocelo ispitivanje, kontrolni a ja nemam overenu zdravstvenu -.- :D A posto cale misli da ne moze da se overi osim ako se ne plati neki veci novac rek'o da probam ja da nadjem nacin.. Ovako stoje stvari:

Ima nas 5 u porodici. Primanja valjda nemamo. Keva samo na birou. Niko ne radi. Ali imamo neku zemlju, registrovano poljoprivredno gazdinstvo.. Tako nesto..
I cale kaze da ako hocemo da overimo knjizice mora da se placa godisnje oko 70 000 cini mi se sto i nije malo.. Pa..? Da li je moguce nekako overiti knjizice a ne platiti ovoliki novac ? :dash: :think:
Bojim se da nije.:(
Raspitaj se detaljno u filijali RZZO u mestu gde zivis..
Stalno menjaju propise..
Uvek na stetu osiguranika..

Ako ti je otac nosilac gazdinstva tj njemu ide osiguranje od poljoprivrede onda ne moze dok se ne plati ali mozes da se prijavis na neku adresu od babe dede..gde vec i podneses zahtev na birou rada jer ne zivis sa njima u zajednici pa da preko biroa imas osiguranje. ustvari sve moze i sve ne moze.

I kako onda, vas petoro nemate zdravstvene knjižice jer ne plaćate zdravstveno osiguranje? I nije istina da je 70 000 dinara, prošle godine je bilo 35 000. Nebitno je da li je prijavljeno jedno, ili svi iz kuće (nas je sedmoro), svi plaćaju istu sumu.

Ako imate registrovano poljoprivredno gazdinstvo, prošle godine su bile subvencije Ministarstva 14 000 dinara po hektaru. Ako nikako drugačije, mogao je tvoj tata platiti zdravstveno osiguranje kada je (ako je) dobio te pare.

Jary:
gde vec i podneses zahtev na birou rada jer ne zivis sa njima u zajednici pa da preko biroa imas osiguranje. ustvari sve moze i sve ne moze.

Kakav biro rada, kada on hoće da izbegne ispitivanja i kontrolne zadatke? On je đak, koliko sam ja shvatila.

Primili smo valjda oko 8 000 ali ja i sestra smo upisali srednju skolu malo dalje jedno 70-ak km-a pa moramo da placamo jos jedan stan.
Nema niko od nas zdravstvenu knjizicu.

I nije da hocu da bezim sa casova.. To nije problem odlican sam djak nego sam hteo da unesem i malo humora.

Primili smo valjda oko 8 000 ali ja i sestra smo upisali srednju skolu malo dalje jedno 70-ak km-a pa moramo da placamo jos jedan stan.

I nije da hocu da bezim sa casova.. To nije problem odlican sam djak nego sam hteo da unesem i malo humora.

Sa uneses humor na temi zdravlje tako sto nemas zdravstevenu knjizicu? blago tebi.

Kakvih 8 000 ste primili? Na koliko zemlje vi imate registrovano gazdinstvo?

A inače, uopšte nije zabavno to što nemate zdravstvene knjižice. Ne razumem, čemu šala na taj račun?

ako ti je mama na birou, ona ima zdravstveno overeno preko biroa za nezaposlena lica..ako si ti maloletan i na redovnom si skolovanju, mozes da budes zdravstveno osiguran preko mame..
potrebno je da u skoli izvadis potvrdu o redovnom skolovanju..
mislim da je jos uvek tako.

Na 5 ha zemlje su prošle godine subvencije iznosile 70 000 dinara. A već sam napisala da je 35 000 zdravstveno osiguranje. Znači, mogao je tata da je hteo da vas osigura preko poljoprivrede. Zašto nije, i zašto je dozvolio da mu deca budu bez zdravstvenog osiguranja, to on zna.

Ovo što ti je napisala dive moglo je nekada. Da li može sada, najbolje bi bilo da se mama raspita na birou.

Back