Zdravi voćni sokovi

Genghis Khan

Zainteresovan član
Poruka
232
Da li je moguće da u Srbiji bukvalno ne može da se nađe zdrav hladan voćni sok u trgovinama? U koju god prodavnicu da uđem, sve što se nalazi u frižiderima je fanta, coca-cola, pepsi, šveps i ostala obojena šećerna vodica, odnosno obojeno đubre. Next u flašici sa pulpom, koji kao važi za neki kvalitet, na sastavu piše da ima 7% voćnog udela. Kako se najbolje rashladiti a ne kupovati vodu?

Limunada sa medom.
Sok od zove, jagoda, malina, višanja, kajsija.................

rekao kolega!

u maxiju i sl radnjama imas deo sa rafovima gde je zdrava hrana
tu imas cisto cedjeno voce i povrce - cvekla, sargarepa, jagoda, malina.. u staklenoj ambalazi
imas i medjuresenje - kvas, koji je isto zdrav napitak
za sve ostalo, najzdravija ti je voda

tako losa ponuda je jer kapitalisti ne misle na tvoje zdravlje
prvo hoce da te razbole sa hranom, a onda da te desetkuju uzimajuci ti poslednji dinar pre odlaska sa ovog sveta za farakoloska sredstva
meni se kosa digne na glavi kad citam kako pojedini forumasi sebe truju tableticama koje su kao vitamini, misleci da svom telu cine dobro
a oni sve bolesniji i bolesniji

- - - - - - - - - -

fenomen su i drzave koje dozvoljavaju deci da to kupe.

e to meni nije jasno - brane alkohol i cigare, hapse ih zbog dzointa, a guraju im red bul, guaranu, secere i masti u ruke legalno
uzas

rekao kolega!

u maxiju i sl radnjama imas deo sa rafovima gde je zdrava hrana
tu imas cisto cedjeno voce i povrce - cvekla, sargarepa, jagoda, malina.. u staklenoj ambalazi
imas i medjuresenje - kvas, koji je isto zdrav napitak
za sve ostalo, najzdravija ti je voda

tako losa ponuda je jer kapitalisti ne misle na tvoje zdravlje
prvo hoce da te razbole sa hranom, a onda da te desetkuju uzimajuci ti poslednji dinar pre odlaska sa ovog sveta za farakoloska sredstva
meni se kosa digne na glavi kad citam kako pojedini forumasi sebe truju tableticama koje su kao vitamini, misleci da svom telu cine dobro
a oni sve bolesniji i bolesniji

- - - - - - - - - -

e to meni nije jasno - brane alkohol i cigare, hapse ih zbog dzointa, a guraju im red bul, guaranu, secere i masti u ruke legalno
uzas

Ali takvi napici se ne nalaze u frižiderima po trafikama i manjim prodavnicama, nisu hladni a i ne mogu ići u maksi svaki put. 99% trafika i manjih radnji drži samo gazirano smeće u frižiderima. Pri vožnji biciklom, kada je neophodno da se rashladite pićem i naiđete na trafiku ili prodavnicu, uopšte nemate izbor zdravog pića, sem vode. Onaj nestea je isto obojena šećerna vodica.

Ali takvi napici se ne nalaze u frižiderima po trafikama i manjim prodavnicama, nisu hladni a i ne mogu ići u maksi svaki put. 99% trafika i manjih radnji drži samo gazirano smeće u frižiderima. Pri vožnji biciklom, kada je neophodno da se rashladite pićem i naiđete na trafiku ili prodavnicu, uopšte nemate izbor zdravog pića, sem vode. Onaj nestea je isto obojena šećerna vodica.

Pa zasto ne pijes vodu, ove sokove pravi sam kad stignes kuci.

nesti je zivi tres
ako hoces da budes aktivan, onda moras da razmisljas o gorivu koje sipas u svoj motor
nabolja varijanta ti je onda limunada sa medom i mentom koju sam spremis pre nego sto podjes
postoje i termobocice koje zadrzavaju hladnocu ili toplotu, kostaju oko 1000din i resen problem

tvoj problem nije za zdravlje nego ekonomiju

Back