Zdrastveno osiguranje-hitno

jalaber

Zainteresovan član
Poruka
367
Hitno mi je potreban odgovor u vezi sledeceg:

Razveo sam se od zene. Po sudskoj presudi je ona dobila starateljstvo nad detetom. Dete je do sada bilo zdrastveno osigurano preko mene, a zelimo da tako bude i dalje.
Medjutim, moja firma ga je skinula sa zdrastvenog osiguranja, sa obrazlozenjem da je po presudi majka staratelji da dete mora biti osigurano preko nje.
Jedino ako ona ne moze da ostvari pravo na osiguranje iz nekog razloga ( a ne znaju da mi kazu koji su to razlozi) , onda u tom slucaju dete moze biti osigurano na mene. To tvrde u mojoj firmi.

Pa me interesuje da li je to tacno ( sto je po meni totalno nebulozno, jer ja sam se razveo od bivse zene, ali je to dete i dalje moje dete ) ?
Ili jednostavno je firmi jednostavnije ovako da kaze da bi skinuli obaveze sa sebe?
Da napomenem da mi je bivsas upruga nezaposlena.

Znaci pitanje je: moze li dete po zakonu i dalje biti osigurano na mene, bez ikakvih uslova ???

I kod zaposlenog se overava jednom godisnje. Iz RFZO stigne spisak ko je sve osiguran i sve sto treba da se uradi je da se taj spisak azurira, dodaju novi, skinu stari radnici. I onda se vrati taj spisak i dobiju markice. To je citava obaveza firme.

Back