Zdr. radnik Kanada

gile031

Zainteresovan član
Poruka
144
Pozdrav

Vidim da je ovo ubedljivo najbolji forum na temu emigracije u Kanadu i USA. Probao sam da iscitam jedan deo i nadjem odgovor na pitanje ali ima dosta kontradiktornih informacija pa mi nije bas najjasnije. Imam zavrsenu srednju medicinsku-opsti smer i visu medicinsku-radioloski ali ne i posao kao ni relevantno radno iskustvo.

To mi naravno onemogucava da se kvalifikujem za program iseljenja...

Zanima me da li postoji jos neki nacin odlaska u Kanadu tipa kao bolnicar ili tako nesto s tim da nemam nikoga tamo? Znaci da li je moguce emigrirati i dobiti posao kao bolnicar makar ,aplicirajuci preko neta ili bilo koji drugi nacin odlaska posto za bodovanje nemam potrebno radno iskustvo od minimum 1 god.

Hvala

Pozdrav

Vidim da je ovo ubedljivo najbolji forum na temu emigracije u Kanadu i USA. Probao sam da iscitam jedan deo i nadjem odgovor na pitanje ali ima dosta kontradiktornih informacija pa mi nije bas najjasnije. Imam zavrsenu srednju medicinsku-opsti smer i visu medicinsku-radioloski ali ne i posao kao ni relevantno radno iskustvo.

To mi naravno onemogucava da se kvalifikujem za program iseljenja...

Zanima me da li postoji jos neki nacin odlaska u Kanadu tipa kao bolnicar ili tako nesto s tim da nemam nikoga tamo? Znaci da li je moguce emigrirati i dobiti posao kao bolnicar makar ,aplicirajuci preko neta ili bilo koji drugi nacin odlaska posto za bodovanje nemam potrebno radno iskustvo od minimum 1 god.

Hvala

Bez iskustva, prilicno tesko. Kompanija je htela da sredi radnu dozvolu za par njih svezih studenata iz strane zemelje. Imigraciono im nije dalo LMO sa obrazlozenjem "u Kanadi postoje vec svrseni studenti". U prevodu takvi ljudi zauzimaju mesto svrsenim studentima ovde, tj. radnu dozvolu obicno dobijaju oni sa iskustvom.
U svakokm slucaju srecno.

U Evropi je prilicno tesko jer cak i ako bi vas primili bez iskustva zbog nedostatka medicinskog kadra problem je jer mi nismo u EU i nemamo radnu dozvolu ni slobodu zaposljavanja,preko okeana je upravo taj uslov radnog iskustva,da li je moguce da svuda traze medicinare a kad neko zeli da ode ispadne da u stvari nigde ne moze?:)

kakva je situacija sa live-in-caregiver programom u Kanadi?

Ja sam takođe zdravstveni radnik.Radim u transfuziji oko17 god,i u laboratoriji sam radila oko 2 godine.Ove godine se za Kanadu sa urednim iseljeničkim vizama.Koliko sam saznala za početak ne mogu raditi u zdravstvu dok ne usavršim jezik i položim taj neki sedmi stepen osnovnog engleskog.Tek posle toga polažem razliku predmeta ako bude trebalo i njihov državni ispit.Nije mi baš najasnije kako tamo funkcioniše transfuzija,kakav kadar imaju i da li ću moći da radim tamo.Ako neko zna nek mi se javi.pozzzzz

Back