Zbunjenost iliti polupana jaja

Antigon@

Elita
Poruka
16.980
Tragikomedija u tri čina

Part One

U samoposluzi mi kasirka naplaćuje robu i odlaže je. Odnekud se stvori plavokosi deran (cirka 10 godina), priđe mom bakanluku i dočepa se Snikersa.
Ja : Čekaj, mali, Snikers je moj !
Klinca boli uvo šta mu pričam, sigurno misli - koj će klinac meni Snikers. Njemu treba.
Tu se ja potpuno zbunim :eek: i ne znam da li treba da platim robu ili da otimam Snikers.
Ovo je bila prva faza jučerašnje gradacijske zbunjenosti. Ono što ćete saznati u sledećem činu, izazvalo je još veću "pogubljenost" kod autora ovih redova, ali o tome kasnije.
Znam da ste svi vi puni životnog iskustva i da vas ništa ne može iznenaditi, ali ipak pitam : kako vi izgledate kad ste zbunjeni, kako reagujete i šta vas je zbunjivalo.

ti nisi svesna kao da deca uce od retardiranih roditelja u stomaku kako biti sebican..znaci mala jedva 2 god ako ima tek par reci nabada..i bacila trotinet..ortak uzima i sakrije se..ona prvo zbunjena uplasena..ja kazem sad neces dobiti jer ne cuvas stvari i bacas..nema trotineta..a znas sta onda uradi..hvata babu za ruku..i kao zver pravi facu i krece korak ka nama..vrati..vrati..strasno

Tragikomedija u tri čina

Part One

U samoposluzi mi kasirka naplaćuje robu i odlaže je. Odnekud se stvori plavokosi deran (cirka 10 godina), priđe mom bakanluku i dočepa se Snikersa.
Klinca boli uvo šta mu pričam, sigurno misli - koj će klinac meni Snikers. Njemu treba.
Tu se ja potpuno zbunim :eek: i ne znam da li treba da platim robu ili da otimam Snikers.
Ovo je bila prva faza jučerašnje gradacijske zbunjenosti. Ono što ćete saznati u sledećem činu, izazvalo je još veću "pogubljenost" kod autora ovih redova, ali o tome kasnije.
Znam da ste svi vi puni životnog iskustva i da vas ništa ne može iznenaditi, ali ipak pitam : kako vi izgledate kad ste zbunjeni, kako reagujete i šta vas je zbunjivalo.
meni ovo kao da je muskarac pisao, a nik je zensko??

Tragikomedija u tri čina

Part One

Ubuduće bolje pazi i brže reaguj.

Mogo je i klinac ili neko drugi nešto opasnije da ti uradi dok se ti opasuljiš da li i kako da reaguješ

Ja obično imam zakasnelu reakciju. Pravih se stvari uvek kasno setim...Ono, znate, dok ja posložim sve kockice, pazl, i tako to, ahaM. Nekako me uvek zateknu s koještarijama, nevidjenim glupostima, i morbilnostima u životu, da mi treba vremena, da dodjem do daha, da shvatim, šta tudji, većinom, umobolni mozgovo umeju i mogu da smisle...Ali, kada skapiram, e tada nastupa ....Belaj teški. :)

Čekam Part Two. :) Šalu na stranu, ima svakakve dece, ali ljudi moji, šta su deca kriva. Krivi su roditelji, što ga nisu naučili nečemu drugome. Ne diraj tudje stvari, ne uzima se bez pitanja, stojiš pored mene na kasi, šta znam.. i tako to...deca su samo odraz, onoga šta (ne) pokupe od kuće. Ako je dete ovako reagovalao, mogu da zamislim, šta ćemo u trećem delu, čitati o roditeljima: da se garant mami ili tati svideo Snikers, pa poslali dete, da zdipi, ko veli neće se taj čika ili teta ljutiti, kada vide da je to ćapilo neko dete. Mogu da zamislim samo, koju priču već nosi deo drugi, a kamoli treći. Na koje sve i kakgve načine ljudi razmišljaju, samo mogu da zamislim epilog, garant nešto da se zabezekneš. I da najstrašnije ne veruješ...♥

Imam komsije koji su inace dragi, ali su patoloski lazovi.
Lazu ne iz koristi, vec iz neke unutrasnje potrebe. To su price i price, koje nisu cak ni nesto zanimljive za slusati. Uglavnom one koje ih prikazuju najboljem svetlu.
Sa jedne strane imam potrebu da kazem da znam da lazu i da nisam budala i da niko nije tolika budala.
Sa druge, znam da je to kod njih ostalo od roditelja koji su bili previse zahtevni, ali i previse konfuzni i nestredjeni. Pa su visoke standarde kojima sami nisu bili dorasli preneli na decu.
Pa eto i gore pomenute zbunjenosti. Ja sam stalno u cudu dokle te price idu, razmisljam da li oni sami veruju u to sto pricaju, ali ih u isto vreme i pravdam.
Onda razmisljam u trenutku kako je najpametnije reagovati. Razmisljam i previse, pa na kraju ne odreagujem nikako.

Ja obično imam zakasnelu reakciju. Pravih se stvari uvek kasno setim...Ono, znate, dok ja posložim sve kockice, pazl, i tako to, ahaM. Nekako me uvek zateknu s koještarijama, nevidjenim glupostima, i morbilnostima u životu, da mi treba vremena, da dodjem do daha, da shvatim, šta tudji, većinom, umobolni mozgovo umeju i mogu da smisle...Ali, kada skapiram, e tada nastupa ....Belaj teški. :)
Ovo kao da si mene opisivala. Ta zakasnela reakcija me je dovela do situacije da mi kažu : "Šta se praviš naivna kao Crvenkapa?" Mnogo sporo mislim. Radi ilustracije. Kaže mi se :"Mrdni mišem u levi ugao", a ja mlatim desno po ekranu. Tada pomislim da sam glupa.

Ovo kao da si mene opisivala. Ta zakasnela reakcija me je dovela do situacije da mi kažu : "Šta se praviš naivna kao Crvenkapa?" Mnogo sporo mislim. Radi ilustracije. Kaže mi se :"Mrdni mišem u levi ugao", a ja mlatim desno po ekranu. Tada pomislim da sam glupa.

ma jok, nego te izgleda blam da pravis scenu zbog cokoladice, ali opet snickers je to, vredi...

Dok čekate drugi čin, evo da pojasnim moje psihološko stanje (jer smo na forumu Psihologija) u trenutku do sam stajala kao Crvenkapa pred kasom.
U par sekundi su mi preletele sledeće misli :
- Jača sam od klinca, oteću mu Snikers.
- Brži je od mene, pobeći će, a da jurim za njim, biće blamaže.
- Ako pruži otpor, moraću da ga bijem, a to je zlostavljanje dece. Zamislite reakciju roditelja i osudu sredine : žena tuče dete zbog Snikersa.
- Dok nađem šefa marketa i požalim mu se, klinac arijevac je već pojeo Snikers.
- Na kasirku ne računam, a zašto, biće vam objašnjeno u trećem činu.
- U našem zakonu, krađa robe koja ne prelazi vrednost od 15 000 dinara, ne podleže krivičnom postupku.
Kako posle ovakvih misli da čovek ne bude zbunjen i sluđen?

Back