"Zbogom, deco"

cave man

Buduća legenda
Banovan
Poruka
29.314
- Na Fesjbuku sam prošle godine napisao "Zbogom, deco" jer sam bio ogorčen zbog poplave rijaliti šou-programa. U Srbiji danas nemaš decu, nego neke kopije pogrešnih idola, pevača iz Granda, a svaki roditelj bi prodao kuću da mu dete bude pet minuta na televiziji. U ovom modernom svetu nema mesto za detinjstvo. Dok sam radio sa decom, kad neko počne da peva pesmu Jelene Karleuše, ja padnem u nesvest. Onda detetu kažu da ću se povratiti ako otpeva neku dečju pesmu.

- Poslednjih godina svako može da bude glumac ili pevač, ja sam sa sedam godina znao šta ću biti kad odrastem, a danas napune 18 godina a ništa ih ne interesuje. Stalno se sa televizije poručuje deci: ništa nije važno, sve se može. A ako ti je još tata faca, nema za tebe prepreka. Glumu je ubio taj nepotizam, svaku umetnost uostalom. Danas mladi glumci samo čekaju priliku da budu lik u "Baba se češlja", i to im je sva ambicija.
http://vesti-online.com/Vesti/Drustvo/581345/Bezao-iz-sok-sobe-da-bi-tesio-decu

dobronamerni i edukativni pedagozi polako izumiru,ulazi se u vreme divcha pedagogije a tu nema ni d od deteta

Kakva crna deca, kad ih mame sa 12-13 godina našminkane, utegnute u helanke i kratke suknje / šorceve šalju u školu ?
Te se školuju za prostituciju ( klasičnu, bračnu, vanbračnu ...you name it) . Puštaju ih da se kući vraćaju u 1-2-3 ujutro. Kolika je šansa da se od toga razvije nešto drugo a ne ološ ? Da ne moraju da napune telefon i kače fotke na Fejsbuk ( uz mamin blagoslov) kući ne bi ni dolazile

Dečaci naučeni da ništa ne daju a da "sve zaslužuju".
Mi se kao ložimo na opstanak Srbije i spas od svetskog zla, a domaće nam pod nosom niče kao korov.

Sad kad izdvajano novac za Javni servis evropske Srbije, :mrgreen: upotrebiće ga za snimanje dečjeg i obrazovnog programa.
Veliki su oni dušebrižnici za kulturni razvoj dece i omladine.
Računaju da će svi oni jednog dana biti biračko telo.

ja ovde decu ne bih gajio,i sam gledam na selo da pobegnem,kad vidim sve te pojave koje guraju kolica slosi mi se,svi ti sabloni kao slatko dete,pa 5 iz matematike,pa vukovac,djak generacije,izdvaja se,pametan,moje ogledalo,sere mi se,jos da budem pod stresom 24/7 sta radi na netu,u skoli,posle skole u kakvom je drustvu,da li ce ga neko povrediti ili uvrediti,pa tenk mi ne bi bio dovoljan

isti qrc i kada sam ja bio mali pre 30 i kusur godina...
ko je bio ckapi da NECE dete i tada je imao izgovore...postenije je reci "jesam samoziv sam necu da ne strudim da dam najbolje od sebe ovom svetu DETE i da sa osobom koju volim gajim to dete i trudim se da postane dobar covek"...
nego "necu da gajim dete u ovakvom svetu" ... pa sto zivite ... odmah se roknite i zavrsite sa agonijom zivota...koji ce vam mucenje?
koji sebicluk i foliranje...

kazite bre lepo NCEMO DECU TO JE MUKA I NE ZNAMO DA SE SNADJEMO SA OGAJANJEM DECE i sve ok...niko nece da vas osudjuje...a ovamo ala sam bio u kafani na koncertu na pickalepamaterina gde god...

aj vi pojedinci ODRASTITE i prihvatite neke nove lepse "obaveze" ili nemojte ali priznajte da ste nesposobni bez kojkakvih izgovora.

Back