Zbogom" daljinskim upravljačima"

• Začetnik teme Začetnik teme acabg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

acabg

Buduća legenda
VIP
Poruka
28.139
Za predstojeći sajam CES, Samsung najavljuje predstavljanje pametnih televizora sa kojim ćete moći da razgovarate i koji će imati ekrane osetljive na dodir.

55725650652ba9ef3a26c9260769133_orig.jpg
Samsung će na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2014 u Las Vegasu predstaviti Smart TV uređaje za 2014. s naprednim funkcijama korišćenja.

Samsungova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike, trenutno je dostupna u 11 zemalja. U 2014. ta usluga biće proširena na još 12 novih tržišta.

Moći ćete da promenite program jednostavnom glasovnom komandom, izgovarajući broj programa koji želite da gledate, otvarati internet strane ili aplikacije korišćenjem prečica, a pojednostavljena je i glasovna pretraga koja omogućava da sve tražene rezultate pregledate na jednom mestu.

Kada upotrebljavate glasovnu interakciju za pretraživanje dnevnih informacija, poput vremenske prognoze ili sportskih rezultata tokom gledanja televizije, popap prozor na dnu ekrana prikazuje rezultate.

Osim glasovne interakcije, kontrola pokreta unapređena je dodavanjem komande „pokretom prstiju“ zahvaljujući kojoj ćete moći da promenite TV program, prilagodite jačinu zvukaa, pronađete i odaberete šta želite da gledate uz svega nekoliko pokreta prstima.

Izvor informacije

Ako nije mesto temi ovde slobodno je premestite gde joj je mesto hvala

Pocne da zeza ja ga izlupam onako po "NASKI" pa se jos izderem... radi k'o Svajcarac

Umesto laganog pritiska tastera gledalac ce morati da glasno prica sa uredjajem?
Pisi propalo.
Modeli koji se ovde prodaju umeju da se ukljuce i kada se ljudi u drugoj sobi glasnije raspravljaju.
Nekim modelima morate vikati ili mahati da bi razumeli sta hocete. Ako vas TV ne cuje dobro, mozete uzeti daljinski (koji ima ugradjen mikrofon), prineti daljinski ustima i tiho zadavati komande.
Cemu?
Umesto glasovnih mozete koristiti onskrin komande. Ustanete sa fotelje, dosetate do TV-a i dodirom ekrana menjate programe.
Cemu?
A mozete kombinovati mahanje rukama sa naredjivanjem.

Jel znate onaj: dovikuju se pastiri izmedju dva brda:
-JOOCOOOOO, JESU LI TU MOJE OVCEEEE ?
Drugi odgovara:
-ts.

Zar vec nemaju one kojima mases rukom a on menja kanale?
Znam da Xbox One to moze da svaki TV pretvori u "pametni" a kako to dobro radi ne znam.

A i malo je glupo da razgovoras sa TV "TV, promeni na RTS" "TV, smanji zvuk na 25%" "TV, ugasi se za 1h". Nekako je brze daljinskim, a i manje glupo.
Imam i ja na mobilnom da mi prepoznaje glas i kuca sam poruku ali mi je glupo da na ulici ili sam u sobi pricam sam sa telefonom sta da kuca.

Umesto laganog pritiska tastera gledalac ce morati da glasno prica sa uredjajem?
Pisi propalo.
Modeli koji se ovde prodaju umeju da se ukljuce i kada se ljudi u drugoj sobi glasnije raspravljaju.
Nekim modelima morate vikati ili mahati da bi razumeli sta hocete. Ako vas TV ne cuje dobro, mozete uzeti daljinski (koji ima ugradjen mikrofon), prineti daljinski ustima i tiho zadavati komande.
Cemu?
Umesto glasovnih mozete koristiti onskrin komande. Ustanete sa fotelje, dosetate do TV-a i dodirom ekrana menjate programe.
Cemu?
A mozete kombinovati mahanje rukama sa naredjivanjem.

Jel znate onaj: dovikuju se pastiri izmedju dva brda:
-JOOCOOOOO, JESU LI TU MOJE OVCEEEE ?
Drugi odgovara:
-ts.

Slazem se.

To sam davno probao na racunaru, glasovna kontrola "kompjuteru ovo kompjuteru ono" , na prvi pogled zvuci cool :lol: ali nakon 2-3 sata "dranja" cak i za najobicnije pustanje muzike shvatim koliki sam idiot.

U sustini, nema svrhe da vicem i trosim energiju za komandu koju mogu da izvrsim pritiskom na dugme visestruko brze (par milisekundi) , "tise" , i sa manje napora, samo besmisleno komplikujem prostu operaciju.

Vec zamisljam sebe kako gledam u polu snu nocni program u 3 ujutru , i onda pocnem da vicem kao neandertalac, PRVI PROGRAM!!!! DRUGI PROGRAM!!!! Odusevio bih komsiluk :)

Ta glasovna kontrola nije losa za neke stvari pri kojima bih ustedeo vreme i fizicki napor kako se ne bih setao po stanu ,npr. osvetljenje, , ili. kazem sporetu skuvaj 2 kafe, i on skuva, to je vec prihvatljivo z:)

Zar vec nemaju one kojima mases rukom a on menja kanale?
Znam da Xbox One to moze da svaki TV pretvori u "pametni" a kako to dobro radi ne znam.

A i malo je glupo da razgovoras sa TV "TV, promeni na RTS" "TV, smanji zvuk na 25%" "TV, ugasi se za 1h". Nekako je brze daljinskim, a i manje glupo.
Imam i ja na mobilnom da mi prepoznaje glas i kuca sam poruku ali mi je glupo da na ulici ili sam u sobi pricam sam sa telefonom sta da kuca.

Kod menjanja kanala koristiš prste.
Na rukama i nogama.
Ali, to je do 20 - tog kanala.
A, recimo želiš 26 - ti ?
Kombinuješ.
Prdneš + šes' prstiju.
A, kad kašlješ, to je već preko 100.
'Oćeš 134 ?
Zakašlješ se, prdneš i digneš 4 prsta.
Ništa lakše, niti efikasnije....

Samo još da se dogovorim sa ženom !
Da prestane da prdi ili da svede na minimum....

Za predstojeći sajam CES, Samsung najavljuje predstavljanje pametnih televizora sa kojim ćete moći da razgovarate i koji će imati ekrane osetljive na dodir.

55725650652ba9ef3a26c9260769133_orig.jpg
Samsung će na predstojećem sajmu potrošačke elektronike CES 2014 u Las Vegasu predstaviti Smart TV uređaje za 2014. s naprednim funkcijama korišćenja.

Samsungova usluga glasovne interakcije, koja prepoznaje različite jezike, trenutno je dostupna u 11 zemalja. U 2014. ta usluga biće proširena na još 12 novih tržišta.

Moći ćete da promenite program jednostavnom glasovnom komandom, izgovarajući broj programa koji želite da gledate, otvarati internet strane ili aplikacije korišćenjem prečica, a pojednostavljena je i glasovna pretraga koja omogućava da sve tražene rezultate pregledate na jednom mestu.

Kada upotrebljavate glasovnu interakciju za pretraživanje dnevnih informacija, poput vremenske prognoze ili sportskih rezultata tokom gledanja televizije, popap prozor na dnu ekrana prikazuje rezultate.

Osim glasovne interakcije, kontrola pokreta unapređena je dodavanjem komande „pokretom prstiju“ zahvaljujući kojoj ćete moći da promenite TV program, prilagodite jačinu zvukaa, pronađete i odaberete šta želite da gledate uz svega nekoliko pokreta prstima.

Izvor informacije

Ako nije mesto temi ovde slobodno je premestite gde joj je mesto hvala

Pocne da zeza ja ga izlupam onako po "NASKI" pa se jos izderem... radi k'o Svajcarac

Tehnologija toliko napredovala a mediji se preplavljuju reklamama zakrivljenih ekrana kao veliki hit sa basnoslovnom cenom.... ko se upetlja u vrzino kolo potrosackog drustva naebo je.

Back