Мало сам се у претходних 1/2 сата занимао фудбалским Клубом Шахтјор Доњецк тј. његовим Власником по имену Ринат Ахметов.
(Рудар на руском је Шахтер..ми то зовемо Шахтјор-Рудар-Доњецк име клуба).
Тај човек,47годишњак је тежак око 15 Милијарди Долара,Родио се у том Донбасу,најбогатији украјински Олигарх,поседује преко 100 Фирми,запошљава око 300 Хиљада Људи.
Својевремено је спонзорисао проруског Јануковича да дође на Власт у Украјини да би недуго затим,још 2015 обрнуо ћурак осуђујући те,по његовим речима "сепаратисте" што ради и дан-данас где Играчи Шахтјора огрнути украјинским заставама раде неке хуманитарне утакмице за "целовитост Украјине"...
Да ли тај Човек толико луд да уопште нема Саосећање са његовим Комшијама,са његовим Радницима који су трпели 8годишњу Тортуру од украјинских Власти (он се родио у Донбасу,све Фирме су му у Донбасу,да подсетим), него је изгледа одлучио да сачува свој "тешко стечени Капитал" смештен..ко зна у којим светским банкама да му га западњаци не би преотели..јбг..
Али таква Безобзирност,такво неко отворено Одрицање СЕБЕ САМОГ у време одсудних и тешких Дана за твој Крај,за твоје Људе је мени нешто неразумно а његова Помоћ би итекако била добродошла- Русија не би ни морала да шаље хуманирну Помоћ свом унесрећеном Народу кад би се овај мало отворио,колико је тежак.
А сад замислите само колико је то тежак био живот под украјинцима ако се сам Народ Донбаса побунио чак и ПРОТИВ ОНОГ,КОЈИ ТЕ ХЛЕБОМ ХРАНИ??
Код нас..кад би рецимо,рецимо Богољуб поседовао Заставу,прву петолетку,2гу петолетку,оне доле Руднике око Врања-СВИ БИ ОДРЕДА гласали за Богољуба и подржавали његов Став