Zbog čega su vas često prekoravali kada ste bili mali?

Zbog čega su vas često grdili?

Meni su non-stop govorili:Obuj se, ne pij hladnu vodu, pazi da se ne povrediš.

Bila sam jako živo dete....uvek sam trčkarala svuda okolo.
Samo zbog hrane,a st se tice trcanja bosim nogama i pica hlane vode,biti bos u moje breme je se podrazumevalo,a hladna voda je bila samo sa izvora sakojeg smo donosili vodu u balonima i kofama za pice,nismo mogli da se prehladimo

Mene su tukli za svaku sitnicu, nije im trebao razlog.. Bili su mladi, neiskusni roditelji, rat, problemi, svasta nesto a ja sam im bio izduvni ventil..

Za mene su batine bile sasvim normalan deo dana, kao sto je normalno da kada ustanes ides u WC, doruckujes... i tako...
Secam se jedne veceri, imao sam sam 8 ili 9 god. igram se i skontam da nisam tucen taj dan, bilo mi je bas cudno i neobicno...Eto dokle je to islo..

Tu oko 2. i 3. razreda osnovne sam bila opasan blejač nakon škole, naročito iz prve smene.
Ili je bilo dece sa kojom sam eskivirala bus, ili sam peške do kuće negde stala nešto da posmatram: kornjaču, ribice u viru, stenice, one crveno-crne što izgledaju kao astečka maska najčešće...
Nekad sam išla različitim ulicama do kuće jer mi je moj grad tad bio groteskno veliki i svuda je bilo nečega zanimljivog, nedovoljno otkrivenog.
Volela sam da ulazim i u knjižare-tu je bilo svega i svačega za razgledanje.

Na putu do kuće je bila biblioteka, i uđem pa me Bog zaboravi u biranju naslova.
Nekad sam samo čitala uvodne rečenice knjiga i vraćala ih na police.

Zamislite, učitelj je došao kod mojih lično jedne subote ranim jutrom da im ukaže na to da se smucam po ulicama posle časova bez smisla!
Kako je uopšte zaključio da to što se smucam nema smisla?!
Za mene je i te kako imalo. :roll::zcepanje:
Tad je bilo dosta popovanja, gledanja na sat da li dolazim na vreme... nimalo mi se nije dopadala ta atmosfera.

Mene?
Penjanje na trešnju na Mašinskom (video me matori kako skačem ko majmun sa grane na granu), ne mogu da kažem da me prekorevao,
al da me odvalio od batina, to mogu.
Neopravdani (prvo ukor razrednog starešine zbog toga, pa šamarčina od tatice posle).
Ocene (nije im bilo jasno zašto imam peticu iz mate i fizike, a keca iz hemije). - prošlo bez batina.
Društvo (zašto se družiš sa onim malim propalitetom?) - a tom malom propalitetu su njegovi roditelji kenjali isto tako za mene. - bez batina.

Back