Zbog cega me strah od razvoda?

• Začetnik teme Začetnik teme Iriny
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Vidim da je tema extra zanimljiva i da mnogi ovde mogu da kazu sta misle...Ja sam razmisljala o tome...jos nisam sigurna ni kako ni zasto...Ali mislim da je vreme da se razvedem...Nikako da se usudim da to kazem javno i sebi i drugima...Hellen mi je jedno vreme pisala i ona zna o cemu se radi...Hocu da ga ostavim,a li sto bezbolnije po decu...Bojim se promena,izgleda...Sta da radim?

Djeca prvo ne bi trebali biti svjedoci vasih svadja,sto je jako tesko izvest,ona primjecuju promjene,nezdravu atmosferu,time i pate...ako hoces da bude sto bezbolnije po njima,onda razvod treba biti brz,sto manje otezanja,i razvlacenja,nista gore od toga...objasniti im situaciju,zavisno od toga koliko godina imaju,i nikako ih ne upetljavati u vase rasprave.
Moji su se "razvodili"godinama,i nekoliko puta su nas dovodili u situaciju da kazemo ko je tu kriv ili prav,a najteze mi je bilo kad su nas pitali kod koga zelimo da budemo,kod mame ili tate...ja sam cutala,nikada nisam rekla,a htjela sam da kazem,viknem KOD NIKOGA...iako smo ja i sestre htjele da se to mucenje sto prije zavrsi.

ne slazem se i mislim da problem lezi u nekim potpuno drugim stvarima koje se, naravno, ovde ne vide... jer cinjenica je da je taj covek bio isti takav i pre 4 godine i ko zna koliko pre toga i ako je ta njegova zatvorenost zaista sustina problema u tom braku onda se namece pitanje da li je dominantni kriterijum za izbor partnera za stupanje u brak - kreditna sposobnost...

pozdrav.

Ovde sam se stvarno slatko nasmejala.I naravno da se u 10 rečenica ne može opisati kompletan problem.
Da je bogdo samo kreditna sposobnost bila razlog sad se ne bih ovoliko mučila. Ovo je ne samo propast braka nego mnogo mnogo više, ovo je propast moje životne ljubavi, mojih snova, porodice, doma koji sam gradila.
Na početku smo se sasvim lepo uklopili.Posle rođenja deteta počela je kriza- uglavnom usled velikog broja obaveza.On je radio dva posla, dolazio kući mrtav umoran, ja sam apsolutno sama podizala dete, što mi nije bio problem, ali bila sam iscrpljena, nenormalno neispavana, brinula o svemu od pelena do praška za pecivo. Nismo ni imali vremena da čestito sednemo i razgovaramo. Onda – taj drugi posao propada i gubimo izvesnu sumu novca, što je bio dvostruki udarac- (bukvalno propustio prvih par meseci sa detetom, a sve to uzalud).
To nekako preživimo,ali posle izvesnog vremena on totalno "poludi"-a kako je to izgledalo napisaću u novom postu.
Bože Helen, ti pogađaš pravo u metu! Da ti nisi možda moja drugarica koja zna celu priču:razz:?

Da je bogdo samo kreditna sposobnost bila razlog sad se ne bih ovoliko mučila. Ovo je ne samo propast braka nego mnogo mnogo više, ovo je propast moje životne ljubavi, mojih snova, porodice, doma koji sam gradila.

Nemoj to da dozivljavas kao licni neuspjeh,hocu reci,ne gledaj sebe kao krivca zbog predstojeceg koraka...odluka na razvod,je korak u novi zivot,koji moze biti 100 puta bolj,ljepsi,perspektivniji...pitanje je da li njega i dalje volis,i da li si spremna da se i dalje boris,a kao prvo tu je dijete...da li zasluzuje da zivi u takvim okolnostima,obezbjedi mu sretno detinjstvo,koliko je moguce u datoj situaciji...ako to podrazumjeva zivot kod tvojih roditelja,bice obojema lakse da prebrodite razdvajanje od muza/oca...

Lako je napustiti brak ako postoje realne osnove za napustanje....

Problem je što istraživanja pokazuju da se žena češće odluči za razvod zbog svekrve nego zbog ljubavnice.?
E sad, ja sam u dilemi...Po statistici je bezbednije karati sa strane nego živeti blizu majke??
Kakva je to psihologija? Koji je o rezon??
Ono kao ja shvatam brak je da NAS DVOJE živimo i niko svojim delovanjem ne može da nas ugrozi..
Žene optužuju muževe da su mlakonje jer njegova majka kaže da je detetu hladno, piše se i čuje sa sinom...i sl.
Žene traže od muževa da reše te odnose..a muževima nije jasno da taj problem postoji...naravno, ima gde su svekrve zle veštice..ali je prevelik broj slučajeva da bi baš uvek bilo do svekrva...
Ne prave razvod svekrve nego supruge..
Na temi ...svekrve... ima puno snajki koje nastupaju sa problemima koji nisu vezani za odnos sa mužem...nego sa svekrvom..a smatraju da taj njihov odnos treba muž da reši..
Jesam li ja lud ili mislim da dve odrasle osobe grade odnos..a ne posredstvom treće...?
Statistike pokazuju znači veći broj razvoda iako muževi budu dobri domaćini, ljubavnici, brinu o kući, deci...požrtvovani...medjutim..javlja se ono " sedis na dve stolice"..
Može li to neko da objasni???

U takvim situacijama, zakon je i dalje naklonjen majci..iako ona pokazuje da joj je lični ego veći od brige o detetu :dash::dash::dash::dash:

Zato što gomila žena (iz moje okoline) očekuje da muž prihvati njenu familiju kao svoju, a svoje da se odrekne. I da njena mama bude sad mama oboma, a njegova da se više ne pojavljuje. I uvek je njena mama divna, dobra, požrtvovana... a njegova skot.... Mada je često obrnuto, ali se to ne priznaje.
A muževi verovatno ćute da bi imali malo mira kad dođu umorni sa posla. Zato se krišom čuju sa svojima.
Mada kada bi meni neko nešto rekao protiv mojih, glavu bih mu otkinula. Zato ne govorim ništa ni protiv njegovih. Jer generalno su svi isti, stari, sa svim što to nosi.

Zato što gomila žena (iz moje okoline) očekuje da muž prihvati njenu familiju kao svoju, a svoje da se odrekne. I da njena mama bude sad mama oboma, a njegova da se više ne pojavljuje. I uvek je njena mama divna, dobra, požrtvovana... a njegova skot.... Mada je često obrnuto, ali se to ne priznaje.
A muževi verovatno ćute da bi imali malo mira kad dođu umorni sa posla. Zato se krišom čuju sa svojima.
Mada kada bi meni neko nešto rekao protiv mojih, glavu bih mu otkinula. Zato ne govorim ništa ni protiv njegovih. Jer generalno su svi isti, stari, sa svim što to nosi.

Nidzolina svaka ti je ka u Njegoša :)

Nije mijasno. Moj muz vec nekoliko mjeseci prijeti mi razvodom. Mene hvata panika kad mi to kaze. Zaposlena sam, prilicno sam uspjesna u poslu, dakle sama egzistencija mi ne bi bila dovedena u pitanje. U meni proradi strasan strah od gubitka porodice.. Da li se vi plasite razvoda ili ste se nekad toga plasili? Kako to prevazici?

Moj brak traje iiiiihaaaaj godina, dobar, loš, zao kao u nekom sličnom filmu, ali ne bih da se razvodim. Elem, odgajana sam tako da ni danas sebe ne vidim samom, samo u zajednici. Zavidim svim ženama koje su imale hrabrosti da se razvedu, ja tu hrabrost nemam.
Nema to baš previše veze sa finanjsiskom samostalnošću, to je nešto u mozgu, nešto u genima, nešto i u vaspitanju, kako god, ja nemam hrabrosti da kažem pa pa braku koji ne valja, i nikada valjao nije.

Moj brak traje iiiiihaaaaj godina, dobar, loš, zao kao u nekom sličnom filmu, ali ne bih da se razvodim. Elem, odgajana sam tako da ni danas sebe ne vidim samom, samo u zajednici. Zavidim svim ženama koje su imale hrabrosti da se razvedu, ja tu hrabrost nemam.
Nema to baš previše veze sa finanjsiskom samostalnošću, to je nešto u mozgu, nešto u genima, nešto i u vaspitanju, kako god, ja nemam hrabrosti da kažem pa pa braku koji ne valja, i nikada valjao nije.

pa i to je nacin zivota, znas da si takva i ne bi trebala vise ni da lupas glavu oko toga ni da zudis za tim....nije lako ziveti sam i mnogi ne mogu, nema to veze sa hrabroscu nego sa tim kakva si licnost, ako ne bi bila srecna sama ni deca ti ne bi bila srecna.....ja mogu i ovako i onako, naravno da je neuporedivo lepse kad pored sebe imas coveka koga volis i postujes ali ako to nije slucaj, bolje nositi teret samohranog roditelja nego da dete gleda gomilu gluposti i posle ne zna sta je dobro a sta lose...opet kazem, ja mogu sama ali razumem ljude koji to ne mogu.....

Lako je napustiti brak ako postoje realne osnove za napustanje....

Problem je što istraživanja pokazuju da se žena češće odluči za razvod zbog svekrve nego zbog ljubavnice.?
E sad, ja sam u dilemi...Po statistici je bezbednije karati sa strane nego živeti blizu majke??
Kakva je to psihologija? Koji je o rezon??
Ono kao ja shvatam brak je da NAS DVOJE živimo i niko svojim delovanjem ne može da nas ugrozi..
Žene optužuju muževe da su mlakonje jer njegova majka kaže da je detetu hladno, piše se i čuje sa sinom...i sl.
Žene traže od muževa da reše te odnose..a muževima nije jasno da taj problem postoji...naravno, ima gde su svekrve zle veštice..ali je prevelik broj slučajeva da bi baš uvek bilo do svekrva...
Ne prave razvod svekrve nego supruge..
Na temi ...svekrve... ima puno snajki koje nastupaju sa problemima koji nisu vezani za odnos sa mužem...nego sa svekrvom..a smatraju da taj njihov odnos treba muž da reši..
Jesam li ja lud ili mislim da dve odrasle osobe grade odnos..a ne posredstvom treće...?
Statistike pokazuju znači veći broj razvoda iako muževi budu dobri domaćini, ljubavnici, brinu o kući, deci...požrtvovani...medjutim..javlja se ono " sedis na dve stolice"..
Može li to neko da objasni???

U takvim situacijama, zakon je i dalje naklonjen majci..iako ona pokazuje da joj je lični ego veći od brige o detetu :dash::dash::dash::dash:

:think: kakav bre ego???....kao sto ne bih da se on petlja u odnose sa mojima tako se ja ne petljam ni u odnose sa njegovima....dok god mi nije dao pravo da budem otvorena sa njegovima ocekivala sam od njega da resi...istina, bolje je kad ja kazem jer nisam po prirodi bezobrazna ni gruba ali nije to lako, oni nisu moji roditelji pa da sam opustena....ali, kada daju sebi za pravo da budu drski i kada se postave prema nama kao prema balavcima gledam odmah diplomatski da resim i nema ljutnje....od kada je tako vidim da je i njima lakse i lepse, opusteniji su i srecniji....vide da nemam losu nameru ali znaju i da ne smeju da se mesaju....distanca jedino pije vodu.....

Back