Због чега људи вуцарају прошлост за собом?

Kažu "strani plaćenik"

Poznat
Banovan
Poruka
9.626
Шта их спречава да чак и годинама после раскида престану да се баве животом бившег партнера? Шта је то што их нагони да се наслађују њиховим евентуалним неуспесима на пољу љубави или да пред њима ликују због својих успеха?

Шта их спречава да чак и годинама после раскида престану да се баве животом бившег партнера? Шта је то што их нагони да се наслађују њиховим евентуалним неуспесима на пољу љубави или да пред њима ликују због својих успеха?
Zato sto je do jaja

Zavisi od karaktera. Neko jednostavno voli da se nasladjuje tudjim promašajima i on nije takav samo prema bivsima nego prema svima.

Ne znam nista o ovome. Pretpostavljam da ima toga, cim si otvorio temu....

nekoga da volis a kasnije da ga mrzis..............????? ne znam, nikada nisam bio u toj situaciji. Volim sve aktere moje biografije, bez obzira na "ucinak" jer sledim zlatno pravilo da pamtim samo ono sto je lepo. Nema potrebe da se trujem bezkorisnom i stetnom, mrznjom.

Pa to što je taj partner očigledno bio za tu pspbu neki najveći domet.Događaj života.

Лична несигурност пољуљана раскидом јер ето изгубиш нешто што ти је драгоцено и то у тебе улије огромну несигурност

Povredjen ego.
I to onaj slabasni.

I komotnost socijalnih mreza.
Mozda bi brze i lakse citavu tu pricu ostavio iza sebe, ali kad je sve tu pred nosom i moze da se pogleda - i tako stalno hrani svoju bol.

Zato sto su strunfantascni

Mislim da je osnova ovakvih stvari neka neobrađena lična nesigurnost - najčešće izazvana ličnom traumom ili nečim iracionalnim što su videli/"usvojili" u nekom momentu života. Često bude da klinci odrastaju/vide ovakve situacije u svojoj kući i da to upijaju kao neki "default broken state" koji ih prati najveći deo života. Ima i dosta drugih faktora, ovo je zapravo dosta široka tema.

Ја то зовем саплитање о репове прошлости и заиста не разумем. Спутаваш себе да идеш растерећен даље, ускраћујеш себи нове, лепе тренутке. Не знам до чега је али здраво није.

Ма није нормално ни брзо након раскида.
Јесмо ли завршили? Јесмо! Тачка.
Шта ме брига где је и са ким је био, шта једе и где путује.
Знам особу која тако уходи типа. Јаој, не делује ми срећно. Јаој, чудан ми је његов поглед.
Аман, женска главо путуј даље!

Уме да изнервира када ме људи питају за оца мога сина. Откуд ја знам шта се збива у његовом животу. Срећна сам што га не срећем. Нека је добро, нека је и срећнији од мене само да ме остави на миру.
Уопште не знам одакле људима такве идеје.

Знам особу која тако уходи типа. Јаој, не делује ми срећно. Јаој, чудан ми је његов поглед.
Ali meni se desilo da zbog velike povredjenosti nekoliko godina mi je pravio probleme. To je čista sujeta. Povređena sujeta. Nije isto imati decu ili ne. Ali sam tačno znala da kada nađe drugu osobu da će to sve po malo nestajati. i tako je i bilo. Tek posle par godina može se reći da nemamo nikakve veze, što se vidi u komunikaciji, drugim rečima da nas zabole šta onaj drugi radi itd. A ovo ne znam šta je. Neće da pusti sve to. Ima takvih ljudi i na poslu ih poznajem, sve pamte ko im je šta ružno rekao, godinama izvlače neke stvari iz rukava.

Ali meni se desilo da zbog velike povredjenosti nekoliko godina mi je pravio probleme. To je čista sujeta. Povređena sujeta. Nije isto imati decu ili ne. Ali sam tačno znala da kada nađe drugu osobu da će to sve po malo nestajati. i tako je i bilo. Tek posle par godina može se reći da nemamo nikakve veze, što se vidi u komunikaciji, drugim rečima da nas zabole šta onaj drugi radi itd. A ovo ne znam šta je. Neće da pusti sve to. Ima takvih ljudi i na poslu ih poznajem, sve pamte ko im je šta ružno rekao, godinama izvlače neke stvari iz rukava.
И мени се десило исто. Стално је искакао док се није појавила нова жена која је успела да пробуди у њему нешто ново и лепо, нешто што ја нисам умела. Уз њу је бољи. И хвала јој. Хвала јој што ја имам мир.
И ја сам била у фазону, док њу није срео "муко моја пређи на другога".
Али их Паула ништа не оправдава. Сутра ће можда уходити те жене. Није ту чиста глава. Ни не занима ме дубљи разлог- то није нормално.

Имам пријатељицу чија тетка већ дуже од 3 године уходи бившег дечка на друштвеним мрежама. :D

Е, има још једна слична болештина. Неки људи уходе бивше партнере садашњих партнера. Поготови ако су ти бивши свеже бивши.
А има и љубавница које прате званичне жене.
Људи су пукли :lol:

Tačka je tačka. Jedino je tako zrelo i normalno.

Problem mali može biti ako posle raskida su ljudi ostali u nekom prijateljskom odnosu, tj nije bilo između njih velikih trzavica i problema. Onda je to izazov kako transformisati odnos ako si voleo. Meni je to bio problem posle jedne veze, ali nekako sam uspela, no moram reći da bi prevazišla to, posebno kada je našao drugu, viđala sam se jedno vreme sa više njih istovremeno samo da ne mislim :D. Na kraju, uspešno je transformisan odnos :)

Back