Zbog cega "kod konja"?

• Začetnik teme Začetnik teme Zauz
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nekada davno je bila jedna od najjacih novcanica ikada, crvene boje i njena vrednost je bila 100din i kao na slici sto se vidi

1717662289595.jpeg

glavni lik je "konj" tako je i bila zapamcena (KONJ) i tako smo je svi zvali u slengu npr

- "e imas konja do ponedeljka" ?

Stosta je moglo da se kupi za nju '80-'88 sto ja pamtim kao svoje momcenje.

A TRG je svakako bio centar okupljanja pre odlaska u Jadran (bioskop u blizini) "Konja"
Ti BeograDZani koji ne znaju da je spomenik Knezu Mihajlu a setaju svakodnevno "Knezom" ne bih znao sta da ti kazem to je njihova sramota nepoznavanja rodjenog grada.

Ne moze da se promasi i zaluta
Jedno vreme su ovi stavili ogledala, sine kako je to smesno izgledalo , za novu godinu ogledala ispod konja, a prazan trg
mislim da negde imam sliku prazan skroz trg, nigde nijednog coveka, a vidi se jer slikam konja i odbija se od ogledala i vidi se i kafana i trg i sve i nigde nikog, a nije bilo zatvoreno nista, ni saobracaj ni kafane ni nista....
Jednostavno je tih nekoliko sati sve bilo bez ijednog coveka na celom trgu , u kafanama , kod pozorista, nije cak bilo nikog ni u parkicu kod staklenca....ama bas nigde nikog....ja ukljucio online i bacio drustvu u inostranstvu , oni sokirani , jer se nikad nije desilo da trg bude tako dugo ili uopste bez ljudi....uvek ima bar 10 20 ljudi...

Back