Zbog čega forumi pucaju ?

gost 376780

Domaćin
Poruka
3.929
Pre neki dan krenem netom da malo pretražujem forume gde bih mogao malo
da promenim virtuelnu sredinu od ove ovde ustaljene, ukucam u google spisak foruma
pa počnem da obilazim, kad ono - šok...pola pozatvarano, mrtvo, jedan deo postovi datiraju od pre neki mesec,
jedan deo sa objavama sa meene pa na uštap i to uglavnom par nika koji kao pokušavaju da održe neku aktivnost ali džaba

i obrći, okreći, tražim, gledam, ne verujem...kao posle nuklearke, 'bem ti sunce :neutral:

------------------------------

Šta je u pitanju, zašto ovaj svet umire a nekada je bio tako živ, dinamičan, aktivan...šta se to događa
sa ljudima da nema više onog dobrog 'forumskog života' ?

Gde je to virtualno mesto gde je puno a da ja ne znam za to ?

Nije ovde, nije tamo, onamo, iza brda, iza dola...gde je ?

Pre neki dan krenem netom da malo pretražujem forume gde bih mogao malo
da promenim virtuelnu sredinu od ove ovde ustaljene, ukucam u google spisak foruma
pa počnem da obilazim, kad ono - šok...pola pozatvarano, mrtvo, jedan deo postovi datiraju od pre neki mesec,
jedan deo sa objavama sa meene pa na uštap i to uglavnom par nika koji kao pokušavaju da održe neku aktivnost ali džaba

i obrći, okreći, tražim, gledam, ne verujem...kao posle nuklearke, 'bem ti sunce :neutral:

------------------------------

Šta je u pitanju, zašto ovaj svet umire a nekada je bio tako živ, dinamičan, aktivan...šta se to događa
sa ljudima da nema više onog dobrog 'forumskog života' ?

Gde je to virtualno mesto gde je puno a da ja ne znam za to ?

Nije ovde, nije tamo, onamo, iza brda, iza dola...gde je ?

Facebook je sve progutao...

ma jeste pucanje i ovde i svuda
ne znam koliko si posećivao druge forume pre, ali odi i pogledaj stanje
ovde generalno naspram tih sada 'močvarnih staništa' ispada još i super što ispada kao neka 'slamka spasa'

- - - - - - - - - -

Facebook je sve progutao...

to sam pretpostavljao da je tako ali mi ne dopire do mozga
šta je tamo poenta , zašto vlada to ludilo fb-a ?

dobro ili loše ?

ma jeste pucanje i ovde i svuda
ne znam koliko si posećivao druge forume pre, ali odi i pogledaj stanje
ovde generalno naspram tih sada 'močvarnih staništa' ispada još i super što ispada kao neka 'slamka spasa'

- - - - - - - - - -

to sam pretpostavljao da je tako ali mi ne dopire do mozga
šta je tamo poenta , zašto vlada to ludilo fb-a ?

dobro ili loše ?

Ja sam pre 6 godina ugasila svoj sajt (bio je na slobodnim NING mrežama - američki).
Ugasila sam ga jer su mi tražili da počnem da im plaćam neku lovu, ali
još tada sam primetila da su članovi počeli da mi se osipaju i svi su išli na FB.

Dobro ili loše ? Svako dobija ono što traži, može biti i jedno i drugo...

Ja sam pre 6 godina ugasila svoj sajt (bio je na slobodnim NING mrežama - američki).
Ugasila sam ga jer su mi tražili da počnem da im plaćam neku lovu, ali
još tada sam primetila da su članovi počeli da mi se osipaju i svi su išli na FB.

Dobro ili loše ? Svako dobija ono što traži, može biti i jedno i drugo...

i ja sam pre šest godina ugasio, to jst deaktivirao profil na FB iako je bio aktivan samo par meseci
i dan danas ne znam koje su mu funkcije u celosti, jednostavno mi se nije svidelo okruženje, principi i sva ostala Fb demagogija
u paketu sa tom zaluđenošću

onda se postavlja pitanje - koliko je internet kao medij 'zaludeo' narod u tom smeru
da guta i da mu se navodno sviđa ono što mu servira kao što je slučaj sa facebukom ?

Facebook i Instagram. Jer nude više zabavnog sadržaja, a ne zahtijevaju razmišljanje. Samo listaš.
Ovdje već moraš da razmisliš i napišeš koju pametnu i sam da bi se zabavio.

meni je to dosadnije od foruma

- - - - - - - - - -

nemam face odavno i sve vise ljudi koje znam gasi
uglavnom mladji to obavezno imaju, jer lajkovi i broj prijatelja su im merilo..sto vise toga, vise vredi i bitniji/bitnija je

skoro sam u nekim komentarima pisao o učmalosti, nepromenljivosti,
statičnosti, bljutavosti, neobjektivnosti, pogrešnih(neopravdanih i nepravednih) segregacija 'iskakanju iz wc šolje',
nadobudnosti, vlastodržačke alavosti i to sve na štetu ovakvih zajednica

kome to ide u prilog ?

Poslednja izmena od moderatora:
i ja sam pre šest godina ugasio, to jst deaktivirao profil na FB iako je bio aktivan samo par meseci
i dan danas ne znam koje su mu funkcije u celosti, jednostavno mi se nije svidelo okruženje, principi i sva ostala Fb demagogija
u paketu sa tom zaluđenošću

onda se postavlja pitanje - koliko je internet kao medij 'zaludeo' narod u tom smeru
da guta i da mu se navodno sviđa ono što mu servira kao što je slučaj sa facebukom ?

Nije ni internet a ni FB kriv ako neko prihvati nešto što mu je ponuđeno, problem je u osobi.
Isto je i sa drugim medijima...JA neću gledati PINK, ali ima 1000 drugih na mene jednu koji to hoće.
Ja ne slušam narodnjake, ali ima 10.000 njih koji ih slušaju.

Pa ni GNR nije baš neka umetnost. Ono... neki "tvrđi" pop, sa naglaskom na sentiš.

"tvrđi" pop koji je ušao u Rock And Roll Hall Of Fame ??? Bravo !

Da li znaš ko trenutno menja Brajana pevača AC/DC-a na njihovoj turneji ? Axl Rose glavom i bradom !
Angus je to tražio kad su doktori pre 3 meseca zabranili Brajanu da peva.

- - - - - - - - - -

proporcionalno, koliko gledaš TV a koliko si na netu ?

šta ti je priroritet ?

Net i muzika dele prvo mesto.

a pazi, ima u tome istine
na forumima ima kao neih reputacija, ovo-ono ali nije toliko dinamično u uzvraćano
a bogami nije ni količinski koliko bi to ljudi hteli

jedan lajk rešava sve..pa opet pa opet pa opet....

Pa da. Sva mudrost drustvenih mreža foruma jeste da se ljudi osjećaju prihvaćeno, kad ne mogu u stvarnom životu. I normalno osjećaćeš se prihvaćeniji gdje te ljudi vise lajkuju :lol:

Back