Završni premazi za zidove

gost 391595

Buduća legenda
Poruka
35.177
Jeste li koristili nekad završne premaze za zidove, i koje?

Ja sam svojevremeno u kuhinji koristila neki Tikurilin premaz otporan na brisanje higijenskim sredstvima, jer taj deo nije pokriven pločicama (sada je pokriven), a zid u hodniku hoću da pređem premazom sa šljokicama, da bi reflektovao što više svetlosti jer je hodnik taman, ali i da prekrijem nesavršenosti na tom zidu (sveže je okrečen, nije do toga, naprosto nije savršen zid po sebi).

Reč je o decentnim šljokicama, nikakav krupan gliter:

tikkurila_unique_07_feeling.jpg

Ovo na slici je Tikkurila Taika stardust, koji ima u gold, silver i peral varijanti, a na našem tržištu znam da Jupol ima svoj premaz sa šljokicama - Trend Glitter, i Oikos - Decorglitter, što je malo krupniji gliter. Definitivno je Taika najfinije teksture.

Kakva su vaša iskustva sa premazima, sakrivaju li nesavršenosti?

Jasno mi je da premazi koji stvaraju neku ozbiljniju teksturu sakrivaju nesavršenosti, ali me zanimaju prvenstveno ovi sa šljokicama.

Od ostalih premaza... kaže mi majstor da ljudi dosta rade Saharu, meni je Sahara neukusna (klik da vidiš Saharu):

Ovde se mogu naći primeri tehnika završnog premazivanja:

http://www.wall-decor.rs/usluge/molerske-tehnike/

Zena je uradila u sobi neki materijal,kada se pokvasi dodje vunast i pakuje se rukama na zid.Posle se dok se ne osusi predje malim valjkom za krecenje,da bi bilo ravno.Kada se osuzi,deluje kao zid i kad se dodirne,blago je hrapavo kao pravi zid,a ima staklaste sljokice,ne preterano.Super izgleda.kada ti dosadi samo nkvasis i skines spahlom.Stavis posle drugo sta ti odgovara.

Zena je uradila u sobi neki materijal,kada se pokvasi dodje vunast i pakuje se rukama na zid.Posle se dok se ne osusi predje malim valjkom za krecenje,da bi bilo ravno.Kada se osuzi,deluje kao zid i kad se dodirne,blago je hrapavo kao pravi zid,a ima staklaste sljokice,ne preterano.Super izgleda.kada ti dosadi samo nkvasis i skines spahlom.Stavis posle drugo sta ti odgovara.
Jao, hajde je molim te pitaj šta je to, baš me zanima

Mozes i da biras boju sljokica.Nije prljavo pri postavljanju.na slici se vidi moze da se nanosi perdaskom,ali za to treba majstor,a ovak samo rukama natapkas i malim valjkom poravnas.Po pola kvadrata,a nastavci se nece videti kada se predje valjkom.

Mozes i da biras boju sljokica.Nije prljavo pri postavljanju.na slici se vidi moze da se nanosi perdaskom,ali za to treba majstor,a ovak samo rukama natapkas i malim valjkom poravnas.Po pola kvadrata,a nastavci se nece videti kada se predje valjkom.
Ma ja sam već uzela neki drugi šljokičavi premaz, ali me zanimalo šta je to jer mi je interesantan način aplikacije, rukama. Sigurno se pravi manje nereda nego kad se radi valjkom...

biz
rugi ta
me
me tzastaturame dau+iskustv7arno bkv7alitetne stv7arno su u++glanv+canoplaniram
V7eć
Šta si sve njihovo koristila?

Kupatilo sam oplemenila-kadu koja je bila izubijana sam ofarbala tako da izgleda kao nova, pločice u istom tom kupatilu;
U nekom trenutku sam iseljavala kuhinju i nije bilo vremena za postavljanje pločica, sad kapiram da mi i ne trebaju jer mi je zid gde su kuhinjski elementi em lepi, em laki za čišćenje... Plus bi za pločice trebalo malo više truda da izgledaju lepo!

Nije mi se sviđala boja keramičkih pločica u predsoblju-Tikurila je napravila da njihovo farbanje izgleda dobro i traje.
Izdaje me tastatura, drugi put opširnije!

Poslednja izmena:
biz
rugi ta
me
me tzastaturame dau+iskustv7arno bkv7alitetne stv7arno su u++glanv+canoplaniram
V7eć

Kupatilo sam oplemenila-kadu koja je bila izubijana sam ofarbala tako da izgleda kao nova, pločice u istom tom kupatilu;
U nekom trenutku sam iseljavala kuhinju i nije bilo vremena za postavljanje pločica, sad kapiram da mi i ne trebaju jer mi je zid gde su kuhinjski elementi em lepi, em laki za čišćenje... Plus bi za pločice trebalo malo više truda da izgledaju lepo!

Nije mi se sviđala boja keramičkih pločica u predsoblju-Tikurila je napravila da njihovo farbanje izgleda dobro i traje.
Izdaje me tastatura, drugi put opširnije!
Da, ali koje proizvode? Nisam znala da pločice mogu da se prefarbaju...

Da nisi probala onu što svetli u mraku?
To ne bi bilo loše za nas koji nismo fanovi svetla kad u 3 u noć ustajemo u wc.

Dakle ovako.. Jupol Trend glitter ima vidljivije šljokice, lepe su, nisu napadne, svetle uglavnom pod veštačkim svetlom, od prirodne svetlosti ne toliko
Loša stvar je što premaz stvrdne valjak i četku, teško se operu, pa mora da se radi brzo, i odmah da se pere pribor
Dobra stvar je što miriše lepo i ekonomičan je.

Tikkurila Taika definitivno drugačiji premaz, i vidi se pod svakom svetlom

Back