Završni ATP masters u Londonu

У новинама је писало да је до краја јануара Ноле миран. Ови турниир које си навео су ваљда по 250. Да се Ноле није за?ебавао у Бечу, да не изгуби од тог Сонеке или како се већ зове, добио би бар још 50 бодова.
Иначе, бику не значи много недеља тамо или вамо кад већ није завршио годину на 1 месту а нема шанси да стигне ни Нолета ни надувенкка у каријери. Значи, ако му се жури, то је само да шваби чини услугу. а не верујем да га толико воли.
*
ПС
Сад очекујем да ме... да га не именујем, тужи модератору што "вређам" РФ, али јес надувен и арогантан.

Не би ме чудило да моћници опет замрзну рачунање недеља... Само да спрече НЂ да пређе магичну цифру од 311.
Него, могло би се негде контати и колико је неко био рецимо други.
Неко је овде потезао мишљење да је све безвредно за рачунање осим ГС Чак и мастерсе серије 1.000
Мора се све рачунати. Узмимо пример Ендија Марија који је изгубио 6 финала, освојио само 3
а Стен ушао у 3 финала, свако освојио. Да ли су једнаки?
А једва да је привирио међу четири на листи. Да ли је бољи од Сафина, Рафтера и осталих који имају по један или два?
Или Чилић рецимо, вреднији један његов ГС него например Тима Хенмана који је дуго био 4-и, на свом терену-трави, долазио до полуфинала где га чекао великан Пит. А Пољак Крајичек се заџебавао (у смислу да се није трудио превише) али се 1996 прошетао Вимблдоном, мислим да није ни сет изгубио...
Хоћу рећи, иако се игра 2 недеље, на 3 добијена, и меч може да траје сатима, али је и ГС понекад ствар тренутне форме, кад некога"про$ере" а бити први је ипак знак континуитета. Није ваљда Возњацкој та једва досањана титула бољи показатељ од година играња.
Или, разлика Ане и Јелене? У тој једној титули. Наравно, занемаримо изглед и харизму, коју ЈЈ не би имала ни да има 5 ГС. .

Pobedili Novaka i Rafu, pa odigrali sjajno finale - Medvedevu titula!

Pobednik završnog turnira Masters serije u Londonu je ruski teniser Danil Medvedev!

On je večeras u uzbudljivom finalu savladao Austrijanca Dominika Tima sa 2:1, po setovima 4:6, 7:6 (7:2) i 6:4, a sve je trajalo dva sata i 43 minuta.

velika571410020200123090917.jpg

Dominik Tim je bolje započeo ovaj finalni okršaj, brejkom u petom gemu prelomio je prvi set u svoju korist, a u drugom je vođena potpuno ravnopravna borba, pa je taj-brejk odlučivao.

Tim je tada poveo sa 2:0, činilo se u tom trenutku da je blizu titule, ali onda mu se dogodilo ono što je on uradio Novaku Đokoviću u polufinalu - dozvolio je rivalu seriju poena u taj-brejku, pa je Medvedev od 0:2 došao do 7:2 i izjednačenja u setovima.

U trećem setu Medvedev konačno uspeva da stigne i do prvog brejka u ovom meču, učinio je to u petom gemu, potom poveo sa 4:2 i tu pšrednost do kraja nije ispustio.

Podsetimo, i jedan i drugi se mogu pohvaliti da su u Londonu savladali i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, ali Medvedev je večeras za nijansu bio bolji od Austrijanca i trijumfalno završava sezonu.

Sportske.net

https://www.kurir.rs/sport/tenis/35...j-je-sokirao-mnoge-svojim-komentarom-o-srbinu

Marej o Novaku.

"Svi mediji, igrači, bivši igrači... Svi imaju tako visoka očekivanja od njega, pa poraz 7:6 u trećem setu polufinala nije nešto što se smatra dobrim rezultatom. Za skoro svakog drugog igrača na turu to bi bio dobar rezultat. Ali ne možete da pobedite svake nedelje, ne možete svake nedelje da igrate najbolji tenis i mentalno ne možete da uvek budete perfektni. Bila je ovo još jedna jako dobra godina za njega, ali možda je nije završio onako kako je želeo", kaže Marej.

То се зове размазити народ. Што си бољи, више се очекује. Теже се прашта.
Није директно везано за ову тему, али се сећам једне Типсаровићве изјаве: ја сав срећан, момак из Новог Бг код Студењака, ушао међу 50. Еј, међу најбољих 50 на Планети!!! И онда Новак прође даље, међу 20, па међу 10. Чекај, сад то моје међу 50 није крај приче, могу сад и да још мало напред...

У новинама је писало да је до краја јануара Ноле миран. Ови турниир које си навео су ваљда по 250. Да се Ноле није за?ебавао у Бечу, да не изгуби од тог Сонеке или како се већ зове, добио би бар још 50 бодова.
Иначе, бику не значи много недеља тамо или вамо кад већ није завршио годину на 1 месту а нема шанси да стигне ни Нолета ни надувенкка у каријери. Значи, ако му се жури, то је само да шваби чини услугу. а не верујем да га толико воли.
*
ПС
Сад очекујем да ме... да га не именујем, тужи модератору што "вређам" РФ, али јес надувен и арогантан.

Nije se zaebavao u Beču, nego ga je Sonego ubio kao vola u kupusu 😂

A zašto si se toliko popalio oko nedelja na prvom mestu? Slamka spasa? 😁

Ja ne shvatam zbog čega je Novak igrao Beč. A meč protiv tog italijanskog levaka je igrao gore od trećerazrednog igrača.
Није знао како ће РФ проћи у Лондону, није се знало за Париз, ишао је на зихер тих мало бодова. Не заборавимо, пре неку годину, Енди му измакао за 40 бодова на крају. Играо је трећеразредно јер му се није играло, чак је директор турнира пенио од љутине. И био у праву. . Наиме, Новак је признао да није хтео да игра Рекао је: Испунио сам план због ког сам дошао и сада немам мотив.
Онда се пронела верзија да изгубио јер хоће у ЦГ на сахрану Митрополиту, што је можда и намеравао, ко зна...

Back