Ja valjda spavam na ovom forumu i zivim sve teme al sam nekako uspela da preskocim ovu .
I da stvar bude gora za nju sam saznala od nekog ko ne zivi na forumu
Pa ima li veceg blama za jednog prekaljenog forumasa???
U nasem vrticu je juce odrzana zavrsna priredba.
Ja jos sumiram utiske jer je moje dete jedno od tih malaca koji su juce "zavrsili" svoj regularni boravak u vrticu . Ne znam kako vi al za mene je to bilo vrlo emotivno

nisam znala dal da se radujem i da placem
Jucerasnju priredbu po mnogo cemu smatram posebnom.
U vrticu smo samo godinu ipo dana (pre toga je isla u drugi ) i ni po cemu se to nije osetilo na jucerasnjoj priredbi. Moja cerka je bila deo grupe i vrtica kao i sva ostala deca koja su tu bila duze. Da stvar bude ludja i ja sam bila deo vrtica iako realno nisam
Za sam vrtic jucerasnja priredba bila je posebna po tome sto je 10-ta , tj po tome sto vrtic tako obelezava prvih deset godina postojanja . Sama predstava bila je sastavljena od sekvenci iz predstava koje su izvodjene ranijih godina. Znala sam da ce tako biti i pre same priredbe al nisam se nadala da ce to biti toliko lepo uklopljeno kao jedna svojevrsna setnja kroz vreme do 2000 i nazad.
Posebno zanimljivi bili su kostimi.
Koja kolicina rada i truda je ulozena da svako dete izgleda "pravo" i kako su uloge deci bile podeljene nateralo me je da se zamislim nad pojmom vrtic i da sagledam malo dublje od povrsine.
Koliko zapravo poznaju nasu decu, koliko ih osecaju i kako ih vide.
Mislim da oni bolje i tacnije sagledavaju moje dete od mene .
Imaju vise vere i sigurnosti u nju nego sto imam ja.
Opravdanje ce mi napisati zivot ipak sam joj ja majka
O emotivnom momentu necu i ne mogu da pisem.
Lagala bi vas kad ne bi napisala da mi je sinoc bilo puno srce dok sam je gledala kako stoji sama na sceni i recituje ...al i da mi je ponestalo vazduha tacno tamo gde je i njoj ponestalo.
Malo sam se smejala malo sam smcala , malo sam uzivala , malo sam bila tuzna sto je za nas to sve juce znacilo neki nezvanicni kraj.
Skoro da mi dodje da rodim jos jedno dete da opet ide u vrtic
Skoro.
Za sat vremena koliko je predstavica trajala pred nama su prosetali i bez greske bili - grcki bogovi, romeo i julija, momci i devojke skadarlije, mornari, carli caplin, dzems bond i bond devojka

, vile, vilenjaci,bumbamarac ......a onda sva nasa deca, vaspitaci....
Dodela diplomica bila je za mene najemotivnije deo price , kao da je neko dosao i rekao mi - e sad je ona velika - a meni se bas dopadalo da bude mala.
Jos sam emotivnije reagovala na samu diplomu, slikacu vam da vidite kako se na lep nacin ispracaju predskolci
SVe u svemu , raspisah se ja ....da nije bilo after party zezanja posle predstave otisla bi kuci u suzama ovako sam se sa mamama , vaspitacicama , ljudima koje volim, ismejala i isalila i otisla nasmejana.
Mojoj cerki obicno treba vreme da kaze kako je bilo - njene utiske cucemo danas, mozda sutra a mozda i tek za par dana.
Ono sto je izvesno- ona je bila srecna i to nije moglo da se ne vidi ma koliko slep bio.
A to je valjda i najbolji pokazatelj da je za nju ovaj vrtic bio pravi.