Završna priredba

Ja valjda spavam na ovom forumu i zivim sve teme al sam nekako uspela da preskocim ovu .
I da stvar bude gora za nju sam saznala od nekog ko ne zivi na forumu :zcepanje:

Pa ima li veceg blama za jednog prekaljenog forumasa???

U nasem vrticu je juce odrzana zavrsna priredba.
Ja jos sumiram utiske jer je moje dete jedno od tih malaca koji su juce "zavrsili" svoj regularni boravak u vrticu . Ne znam kako vi al za mene je to bilo vrlo emotivno :( nisam znala dal da se radujem i da placem :cool:

Jucerasnju priredbu po mnogo cemu smatram posebnom.
U vrticu smo samo godinu ipo dana (pre toga je isla u drugi ) i ni po cemu se to nije osetilo na jucerasnjoj priredbi. Moja cerka je bila deo grupe i vrtica kao i sva ostala deca koja su tu bila duze. Da stvar bude ludja i ja sam bila deo vrtica iako realno nisam :)

Za sam vrtic jucerasnja priredba bila je posebna po tome sto je 10-ta , tj po tome sto vrtic tako obelezava prvih deset godina postojanja . Sama predstava bila je sastavljena od sekvenci iz predstava koje su izvodjene ranijih godina. Znala sam da ce tako biti i pre same priredbe al nisam se nadala da ce to biti toliko lepo uklopljeno kao jedna svojevrsna setnja kroz vreme do 2000 i nazad.

Posebno zanimljivi bili su kostimi.
Koja kolicina rada i truda je ulozena da svako dete izgleda "pravo" i kako su uloge deci bile podeljene nateralo me je da se zamislim nad pojmom vrtic i da sagledam malo dublje od povrsine.

Koliko zapravo poznaju nasu decu, koliko ih osecaju i kako ih vide.
Mislim da oni bolje i tacnije sagledavaju moje dete od mene .
Imaju vise vere i sigurnosti u nju nego sto imam ja.
Opravdanje ce mi napisati zivot ipak sam joj ja majka :)

O emotivnom momentu necu i ne mogu da pisem.
Lagala bi vas kad ne bi napisala da mi je sinoc bilo puno srce dok sam je gledala kako stoji sama na sceni i recituje ...al i da mi je ponestalo vazduha tacno tamo gde je i njoj ponestalo.

Malo sam se smejala malo sam smcala , malo sam uzivala , malo sam bila tuzna sto je za nas to sve juce znacilo neki nezvanicni kraj.

Skoro da mi dodje da rodim jos jedno dete da opet ide u vrtic :)
Skoro.

Za sat vremena koliko je predstavica trajala pred nama su prosetali i bez greske bili - grcki bogovi, romeo i julija, momci i devojke skadarlije, mornari, carli caplin, dzems bond i bond devojka :heart:, vile, vilenjaci,bumbamarac ......a onda sva nasa deca, vaspitaci....

Dodela diplomica bila je za mene najemotivnije deo price , kao da je neko dosao i rekao mi - e sad je ona velika - a meni se bas dopadalo da bude mala.

Jos sam emotivnije reagovala na samu diplomu, slikacu vam da vidite kako se na lep nacin ispracaju predskolci :)

SVe u svemu , raspisah se ja ....da nije bilo after party zezanja posle predstave otisla bi kuci u suzama ovako sam se sa mamama , vaspitacicama , ljudima koje volim, ismejala i isalila i otisla nasmejana.

Mojoj cerki obicno treba vreme da kaze kako je bilo - njene utiske cucemo danas, mozda sutra a mozda i tek za par dana.

Ono sto je izvesno- ona je bila srecna i to nije moglo da se ne vidi ma koliko slep bio.
A to je valjda i najbolji pokazatelj da je za nju ovaj vrtic bio pravi.

20ux1mo.jpg

jao moje dete je na zavrsnoj priredbi u predskolskom bila julija, :lol:
i sad kad vidim snimak dodje mi da placem :sad2:;) imali su priredbu sa naslovom "put oko sveta za 80 dana" sva deca su manje-vise ucestvovala, igrali su, pevali, "posetili" su italiju odakle je na komican nacin prikazan komad romea i julije, zatim ameriku, sa sve kaubojima i plesom, japan sa nindzama, tursku sa trbusnim plesacicama i sultanima, spaniju sa koridom, ma bilo je nevidjeno :D

Milice, jako mi se svidja ideja da se zavrsna priredba napravi tako kako ste opisali. Ja bih tu ideju iskoristila, pa ako bi mogli malo vise da mi opisete detalje. Jos ako bi imali i snimak....

Jao kad se ja setim mojih predstava... U vrticu, za rastanak smo imali predstavu u pozoristu, svaki vritc u gradu je imao po jednu predstavu i svi roditelji su dosli, znaci pozoriste puno. Mi smo to mesecima spremali, ja sam prvo trebala da budem neka pcela sto samo skakuce, a onda se neka devojcica raszbolela pa sam dobila jednu og glavnih uloga, bila sam sva srecna...:heart: Predstava je bila lepo osmisljena. Neki stari crni kisobran je bio tuzan sto ga niko ne koristi i onda su naisli neki cvetovi i davali mu boje i on je postao srecan, tako nesto...:lol: Ja sam bila ljubicasti cvet... Napravili su od kartona cvet, imali smo rupu za glavu, a wc papir su umakali u boju i onda su ga iscepkali i zalepili na taj karton, pa je bilo onako slatko i cupavo...:mrgreen: I ja sam htela da obucem moju omiljenu plisanu zelenu trenerku koja je imala ljubicaste pruge, ali mi nemastovita vaspitacica nije dala, zapela je da skroz budem zelena, kao pravo stablo. :roll: Dala mi je neku glupu zelenu suknju.:dash: Od tada je poceo rat izmedju mene i nje.:hahaha: Usli mi tamo i sada cekamo iza scene da druga deca iz drugog vrtica zavrse svoj nastup. Ona nesto objasnjavala, bila sva nervozna i zivcana, a ja blejim okolo... Ona pocne da vice na mene...:neutral: Izasli mi na scenu, ja mrtva ladna, pucam od samopouzdanja... Ostala deca se u*****la... Bilo je tragi komicno... Taj stari kisobran je bio neki moj drug sto je kasnije isao sa mnom u odeljenje u osnovnu skolu i sad idemo zajedno u srednju... I dan danas ga zezam za to. On je skroz zaboravio tekst. Imali smo mi saptaca, ali covek nije mogao da sapuce toliko. Ostala deca su znala tekst, ali su bili puno tihi i nisu se ni culi. Jos nisu lepo stali na sceni, pa sam ih ja nesto prestrojavala, tada su svi umrli od smeha..:rotf: Ja sam bila glasna i jasna. Kad smo trebali da se poklonimo, neki su pali preko pecurke koja je stajala napred...:hahaha: Kada se sve zavrsilo, vaspitacica je bila jos zivcanija nego pre pocetka. Jedino je priznala da sam ja bila najbolja...:mrgreen: U osnovnoj sam ucestvovala u jako malo predstava. :confused: Secam se da su jednom za svetog Savu svi iz mog odeljenja ucestvovali, samo ja i jos jedna devojcica nismo, kao nije imala vise uloga...:( Posle me to vise nije ni zanimalo, pevala sam u horu i to mi bilo mnogo...:whistling:

Poslednja izmena:
а ево и снимака које сам ја, овако аматерски, снимила

(до краја недеље ћемо добити цд са снимљеном целом приредбом), па можда и то ставим, ако могнем)

Никако, веруј ми!
Иначе, није ми јасно одакле те тешке песме дају деци за приредбу у вртићу..Пера као доктор је слатка, Змај увек може за тај узраст, али ове две су тешке. Вероватно ти је дете добар рецитатор, онда му помози да баш рецитује, а не да певуши.
И јави како је било, ја се увек разнежим на приредбама... И са својим ђацима их често правим, жао ми кад знам да има деце која никад нису учествовала на приредби, моји сви увек учествују, бар два пута годишње.
Pfff... da su sve učiteljice k'o Vi...
Meni moja nikad nije dala da učestvujem. Ni meni ni još nekoj deci. Ja sam bila izbeglica, a oni iz društveno nepodobnih grupa ili nezgodnog materijalnog statusa.

Back