Завист

Poruka
18.868
Јесте ли икада осетили на својој кожи завист других људи и како сте се понашали у тим ситуацијама? Да ли вас је то изненадило, повредило или вам је било драго у фазону нек пукну душмани?

Можда. За мене је завист нешто врло слично мржњи. Некако ми је то много страшно и бојим се тога
takođe
i drago mi je što nisam takva ljubomorna, pakosna puna mržnje jer takvim ljudima ne može biti lako
uvek se nađe neko prema kome imaju takvo osećanje
ne mogu ni da zamislim koliko je teško kada si sa tim preplavljen

Завист је озбиљна болест...клоним се људи који коментаришу и размишљају тако, јер они су склони да завиде на свему.
Нисам осетила да ми завиде ни када су имали на чему, а сад па тек немају на чему да ми завиде.
Али, ако су такви према другима, нађу сигурно нешто и код мене...зато отклон.
Ситне душе, комплекси, неспособност да и у свом животу нађу нешто лепо...

Јесте ли икада осетили на својој кожи завист других људи и како сте се понашали у тим ситуацијама? Да ли вас је то изненадило, повредило или вам је било драго у фазону нек пукну душмани?
Ne bavim se tim niskim vibracijama, možda mi i jeste neko zavideo, ali nemam vremena za bavljenje time.

Завист је озбиљна болест...клоним се људи који коментаришу и размишљају тако, јер они су склони да завиде на свему.
Нисам осетила да ми завиде ни када су имали на чему, а сад па тек немају на чему да ми завиде.
Али, ако су такви према другима, нађу сигурно нешто и код мене...зато отклон.
Ситне душе, комплекси, неспособност да и у свом животу нађу нешто лепо...
Мени је особа са којом сам некада била врло блиска направила сцену коју мислим да никада нећу заборавити, плакала сам као киша данима након тога: није ми било јасно КАКО нисам то видела, осетила пре тога и ЗАШТО та особа то осећа кад јој нисам дала повода. Знаш кад неко крене таксативно да ти набраја а ти седиш шокиран.Од посла и радног времена, преко материјалних ствари, самосталности, све све је ту упало. Остаде ми траума. Али најгоре ми је било када је изречено "видећеш ти када ја будем толико имао новца и када ја будем ово и оно " што значи шта? Да се подразумева и прижељкује да ја завидим патим и мрзим?

Back