Zavisnost-ovisnost o nekoj osobi

ilijabre

Zainteresovan član
Poruka
446
Interesuje me da li postoji mogucnost da neko toliko zavoli neku osobu da jednostavno postane zavisnik-ovisnik, kao sto su narkomani ovisni o heroinu.

Evo ja npr sam tip osobe, ne volim nikog u svojoj okolini, postujem ali ne i da se vezujem za nekog da mi taj neko fali kad odem negde na par meseci ni roditelji ni drugari ni niko ali naiso sam na devojku koju sam toliko zavoleo da jednostavno osecam se kao ovisnik
5min pre nego sto se probudim ona mi je u glavi, radim svoj poso i ona mi je u glavi non stop.
Nikad nisam imao neka preterana osecanja prema nekoj curi a imao sam ih po dosta, a i imao duze veze pa cak i ziveo sa curom 2 godine i opet nijedna nije meni ovako pod kozu usla kao ova sad sto je.

Ima li jos ljudi koji imaju slicno osecanje i sta radite u tim situacijama?

Trudim se da ne budem ljubomoran i posesivan ali po nekad ne uspem da to iskontrolisem ali sa njom imam savrsenu vezu i objasnio sam joj da je to jer je obozavam i da je to ispoljavanje moje neke vrste straha da je ne izgubim (verujem joj u potpunosti i ne sumnjam da ce me prevariti jer nije takva devojka).

Zanimljiva tema. Moze da se tako jako zavoli, ali to mi se cini kod tebe nije samo ljubav nego i zaljubljenost jos uvek.
Da bi uporedjivala sa heroinom morala bih da ga prvo probam, sto mi, jel da, ne pada na pamet tako da to ne mogu reci.
A ovisnik o nekoj osobi u tom nekom ljubavnom smislu i opcinjenosti moze biti, nema tu sta mnogo da se radi, uziva se pre svega, pretpostavljam da je kod vas to obostrano.
Verovati u potpunosti?? Nikad 100% a 99,9% moze, e i ok je sto se trudis da ne budes posesivan jer to moze sve da upropasti.
:)

Tacno tako, ali mi taj"signal" cesto povezujemo sa zaljubljenoscu dok posle X dana, meseci ne shvatimo da zapravo i nismo bili jedno za drugo, a ne da smo toliko voleli, nego smo se, zapravo, plasili, iz nama znanih ili neznanih razloga.

mozda ti, ja jok... ako nesto znam znam da li me neka zena voli oli mrzi ... moz da krije tu sferu osecanja kolko i kako 'oce, ali neke stvari, sitnice, detalji, odaju njenu pravu prirodu i njenu onu neskrivenu unutarnju potrebu. to je inace jedina lekcija za svakog muskarca koju mora da nauci ako zeli makar malo da razume sustinu zenske prirode. sve ostalo je apsolutno nebitno.

jao samo nek mi se josh jednom javi poznavalac zena u PM

- - - - - - - - - -

znaci to su likovi koji obozavaju da koriste reci kao sto su ZENA i MUSKARAC
jer se to danas ne radi
mislim da su to neostvareni glumci ili tako nesto
:eek:

- - - - - - - - - -

i onda to zvuci nekako mocno kao ovaj je pametan ono iskusan je
: )))))))
pa normalno kad imas iskustva, znaci najlepsi si u odeljenju eto to je talenat, da ces lakse da skines nekog da se hebes
a ovo ostalo je hteo bih da sam lord bajron al sam marlon : )))

mada mislim da je to gora verzija, pre te verzije ima dobra verzija ok
uff forume

mozda ti, ja jok... ako nesto znam znam da li me neka zena voli oli mrzi ... moz da krije tu sferu osecanja kolko i kako 'oce, ali neke stvari, sitnice, detalji, odaju njenu pravu prirodu i njenu onu neskrivenu unutarnju potrebu. to je inace jedina lekcija za svakog muskarca koju mora da nauci ako zeli makar malo da razume sustinu zenske prirode. sve ostalo je apsolutno nebitno.

Pa ne mora bas da mrzi....ne shvatas, nekad se desi da je bas ljubav ili zaljubljenost u pitanju, nema ni prevare, ni niceg, ali potpuno razlicite osobe po karakterima, i iako je sve na izgled "bajno" mi nekako iznutra ne verujemo toj osobi....otud i taj strah.

edit: Zato treba biti oprezan kod ovog osecaja.

Poslednja izmena:
Cim postoji strah od gubitka - treba se zamisliti.
(jer jedno je da volimo da budemo s tom osobom, da nam prija, a drugo je da smo zavisni od nje....da li nas to nesto potajno i podsvesno tera da se plasimo gubitka?)

da bih zavisio od nekog moram da budem ili u kolicima bez ruku nogu i bez mogucnosti za komunikacijom pa da ne mogu da zaradim za sebe i budem nezavistan nikad od nikog zavisio u tom smislu nisam ali jednostavno kad imas nesto sto mnogo vredi normalno je valjda da imas dozu straha od gubitka toga (bogati ljudi ne bi imali sefove i alarme da ih nije strah od gubitka bogatstva) samo sto ja ne zelim nju da stavim u sef i pod kljuc jer ipak je to osoba a ne stvar

@firedragon9
obostrano jeste nasao sam curu koja me bezuslovno voli kao i ja nju ali pitam dal je to toliko moguce da mi iz glave ne izlazi
PS nije samo zaljubljenost jednostavno to je ono kad vidis da se ona za tebe trudi svim silama i zbog toga je volis iz dna duse

da bih zavisio od nekog moram da budem ili u kolicima bez ruku nogu i bez mogucnosti za komunikacijom pa da ne mogu da zaradim za sebe i budem nezavistan nikad od nikog zavisio u tom smislu nisam ali jednostavno kad imas nesto sto mnogo vredi normalno je valjda da imas dozu straha od gubitka toga (bogati ljudi ne bi imali sefove i alarme da ih nije strah od gubitka bogatstva) samo sto ja ne zelim nju da stavim u sef i pod kljuc jer ipak je to osoba a ne stvar

Pa dobro, kako hoces, ti si postavio temu o zavisnosti od neke (voljene) osobe, ne ja. Ja ti odgovaram kako mi iskustvo nalaze. Moguce je da gresim i da kod drugih nije tako.

Onda nije trebalo da postavljas temu ako unapred znas odgovor.

@firedragon9
obostrano jeste nasao sam curu koja me bezuslovno voli kao i ja nju ali pitam dal je to toliko moguce da mi iz glave ne izlazi
PS nije samo zaljubljenost jednostavno to je ono kad vidis da se ona za tebe trudi svim silama i zbog toga je volis iz dna duse

Bezuslovno mi nekako iskreno vise rezervisano za decu, mada iskreno reci cu ti da mi nije bio nekad stran taj osecaj koji opisujes, ali ipak vremenom to sto ti opisujes malo manje ili vise popusti, potrebno je vreme da covek realno shvati da li je osoba bas za njega prava.
Samo nikako ne valja jaka posesivnost i zalepljenost u ljubavnom smislu koliko god ti za sada sve izgledalo idealno, vremenom ipak covek uvidi to sto ti ja sad kazem.
Ono sto ti zelim da se opustis i uzivas jer se takve prave ljubavi retko srecu...

A sto se tice uporedjivanja ljubavi sa drogom to cu sad...
Ljubav izmedju dvoje ljudi je jedna od najlepsih stvari na svetu, a zavisnost od droge ako ne i najgora stvar na svetu...ali razumem te potpuno sta si sa uvodnim hteo da kazes, tako da ipak tvoj uvodni ima smisla ako nekako metaforicki sve to dozivimo :)

A sto se tice uporedjivanja ljubavi sa drogom to cu sad...
Ljubav izmedju dvoje ljudi je jedna od najlepsih stvari na svetu, a zavisnost od droge ako ne i najgora stvar na svetu...ali razumem te potpuno sta si sa uvodnim hteo da kazes, tako da ipak tvoj uvodni ima smisla ako nekako metaforicki sve to dozivimo :)

bas to METAFORA neki ljudi je ne shvataju nazalost

Interesuje me da li postoji mogucnost da neko toliko zavoli neku osobu da jednostavno postane zavisnik-ovisnik, kao sto su narkomani ovisni o heroinu.

Evo ja npr sam tip osobe, ne volim nikog u svojoj okolini, postujem ali ne i da se vezujem za nekog da mi taj neko fali kad odem negde na par meseci ni roditelji ni drugari ni niko ali naiso sam na devojku koju sam toliko zavoleo da jednostavno osecam se kao ovisnik
5min pre nego sto se probudim ona mi je u glavi, radim svoj poso i ona mi je u glavi non stop.
Nikad nisam imao neka preterana osecanja prema nekoj curi a imao sam ih po dosta, a i imao duze veze pa cak i ziveo sa curom 2 godine i opet nijedna nije meni ovako pod kozu usla kao ova sad sto je.

Ima li jos ljudi koji imaju slicno osecanje i sta radite u tim situacijama?

Trudim se da ne budem ljubomoran i posesivan ali po nekad ne uspem da to iskontrolisem ali sa njom imam savrsenu vezu i objasnio sam joj da je to jer je obozavam i da je to ispoljavanje moje neke vrste straha da je ne izgubim (verujem joj u potpunosti i ne sumnjam da ce me prevariti jer nije takva devojka).

Postoji određeni stepen verovatnoće da ćeš se slupati na kraju balade ako misliš da je vredna toga onda uživaj koliko god možeš s njom

Treba uživati u ljubavi sa tom osobom pošto osećaš da i ona tebe voli.Ako osetiš da ona daje sve onda i ti daj ,jer tek tada ćeš biti sretan.Ljudi se i venćavaju i imaju dece pa nešto ako ne štima razvode se ali to je zato što oboje nisu dali sve od sebe da se treća osoba ne računa, već su negde napravili propusta.

da. fantastičan osećaj koji te bukvalno podiže stepenicu..ma čitavih nekoliko spratova iznad nekog prethodnog stanja..elan, energija, volja, optimizam, blaženstvo, jaka želja u svakom smislu fizičke i duhovne bliskosti..znači, kompletna obuzetost drugim bićem...
samo pazi, pad je strašan i bukvalno boli do koske kao i odvikavanje.

zato se mi starci, nit drogiramo, nit zaljubljujemo više jer bi nam to bilo poslednje:lol:

Evo ja sam zavisna o jednom decku vec godinu dana a njega bas briga...i tako moje srce vene...joj sto ne volim kisu,odmah me udare emocije...propicu se ako se nesto ne promeni u skorije vreme,ne mogu vise...a bila je kisa i tog 29-og ...kako ne razumes da te volim jos uvek :sad2:

Back