Zavisnost od mobilnog Vs Zavisnost od kompjutera

Rasejani Prorok

Buduća legenda
Poruka
30.233
Tokom osamdesetih i devedesetih kada je elektronska tehnologija uhvatila stampedo
a CIA gledala kako da se uglavi u kontrolu ljudi preko iste
smaraše nas kupus-psiholozi o ŠTETNOSTI KOMPJUTERA

"Mi smo došli odozdo i upisali dete na klavir, tenis i nemački za kompjuter smo uveli zabranu"
"Kompjuteri krive kičmu, kvare oči a ima i manijaka"
"Ja detetu dajem samo tetris da igra a one krvave igre poput Mortal Kombat i GTA ne dozvoljavamo"

da vidimo šta je danas...
MOBILNI

"jako mi je važno da čujem da li je dete stiglo na klavir, otrčalo sa tenisa na nemački"
"imamo telefon sa većim displejom"
"znam šifru detetovog fejsbuk naloga, čitam šta piše, šta razmišlja, ima manijaka"

e sad...
jel to mobilni koji sve jače i jače zrače nisu štetni od kompjutera iz 80-ih i 90-ih
ili je manipulacija naivnom sirotinjom uspela?

znate...
pojave se neki mladi ljudi u Americi pa naprave svetsko čudo
prvo je trebalo da se pojavi mladi Bil Gejts sa srednjom školom koji prepakuje Macintosh sistem za čiju upotrebu u frimama treba fakultet
zatim se u studentskom kampusu pojavi mladi student koji još nije ni tri kolokvijuma svršio a napravi Google pretraživač poed postojećeg Yahoo-a
na kraju se pojavi mladi mladić koji je rešio da izmisli Skype pored živog ICQ-ua i da ga preda glavnom tenologu piramide starom Bilu Gejtsu
svi mladi, lepi, pošteni
i iza svih stajala CIA

ali avaj GDE SU SAD KUPUS PSIHOLOZI?
čukaju i lajkuju po prevozu i gube oči kriveći kičmu na sitne ekrane od mobilnog jer računari su ipak imali veike monitore

- - - - - - - - - -

appleiipd2.jpg
iphone6-plus-box-silver-2014

- - - - - - - - - -

apple nekad, apple danas
prvi je valjda onaj štetan po mišljenju stručnjaka

- - - - - - - - - -

ako je ZBOG DECE...

umreženi kompjuteri nikad nisu pravili ovakvo polje kao umreženi mobilni
ovo može samo sa najnovijim mobilnim telefonima
oni sa kraja 90-ih i početkom 00-ih nisu mogli

brain.jpg

hit kancer u EU je kancer kože i za to je nadjen uzrok - turbo-solarijum pored živog sunca
e sad... treba da prodje još desetak godina da vidimo šta će biti na top listi usled novih pojačanih mobilnih talasa
fore da se aparat malo udalji od nas je samo očajnički potez proizvodjača da izbegnu tehnološke postupke smanjenja radijacije
jer kao što znamo taj postupak njih košta mnogo para i smanjuje profit
a vi ionako niste morali da koristite mobilni jer imate i fiksni
otprilike kao cigare - ako urade šta treba izgubiće profit a vi niste morali da pušite

- - - - - - - - - -

šta bi sad?
ranije se keve i wannabe keve utrkivale na Krsti da nam jave šta su čule da je štetno iz kompjutera...

Poslednja izmena:
Tokom osamdesetih i devedesetih kada je elektronska tehnologija uhvatila stampedo
a CIA gledala kako da se uglavi u kontrolu ljudi preko iste
smaraše nas kupus-psiholozi o ŠTETNOSTI KOMPJUTERA

"Mi smo došli odozdo i upisali dete na klavir, tenis i nemački za kompjuter smo uveli zabranu"
"Kompjuteri krive kičmu, kvare oči a ima i manijaka"
"Ja detetu dajem samo tetris da igra a one krvave igre poput Mortal Kombat i GTA ne dozvoljavamo"

da vidimo šta je danas...
MOBILNI

"jako mi je važno da čujem da li je dete stiglo na klavir, otrčalo sa tenisa na nemački"
"imamo telefon sa većim displejom"
"znam šifru detetovog fejsbuk naloga, čitam šta piše, šta razmišlja, ima manijaka"

e sad...
jel to mobilni koji sve jače i jače zrače nisu štetni od kompjutera iz 80-ih i 90-ih
ili je manipulacija naivnom sirotinjom uspela?

znate...
prvo je trebalo da se pojavi mladi Bil Gejts sa srednjom školom koji prepakuje Macintosh sistem za čiju upotrebu u frimama treba fakultet
zatim se u studentskom kampusu pojavi mladi student koji još nije ni tri kolokvijuma svršio a napravi Google pretraživač poed postojećeg Yahoo-a
na kraju se pojavi mladi mladić koji je rešio da izmisli Skype pored živog ICQ-ua i da ga preda glavnom tenologu piramide starom Bilu Gejtsu
svi mladi, lepi, pošteni
i iza svih stajala CIA

ali avaj GDE SU SAD KUPUS PSIHOLOZI?
čukaju i lajkuju po prevozu i gube oči kriveći kičmu na sitne ekrane od mobilnog jer računari su ipak imali veike monitore

- - - - - - - - - -

appleiipd2.jpg
iphone6-plus-box-silver-2014

- - - - - - - - - -

apple nekad, apple danas
prvi je valjda onaj štetan po mišljenju stručnjaka

- - - - - - - - - -

ako je ZBOG DECE...

umreženi kompjuteri nikad nisu pravili ovakvo polje kao umreženi mobilni
ovo može samo sa najnovijim mobilnim telefonima
oni sa kraja 90-ih i početkom 00-ih nisu mogli

mrzi me a citam sve al da me nervira kad guraju fon deci u facu nervira me ..
ghandiradiation.gif

8.12radiation.jpg

- - - - - - - - - -

plus da ne pric am da oni vec od vrtica vuku fon sa sobom.....zamisli da nestane struje a svi bi umrli:lol:
a realno nije im ni fon neka sigurnost.ako neko hoce da ti otme dete otece ti i bacice fon prvom prilikom....

- - - - - - - - - -

plus da ne pric am da oni vec od vrtica vuku fon sa sobom.....zamisli da nestane struje a svi bi umrli:lol:
a realno nije im ni fon neka sigurnost.ako neko hoce da ti otme dete otece ti i bacice fon prvom prilikom....

ni čipovanje dece nije sigurnost - može u bazi da se skloni praćenje za odredjen set brojeva

- - - - - - - - - -

ali da se ne bavimo HAJ TEK ekstremima, o tome nek lupa glavudžu CIA

GDE JE BIOLOŠKA PRIVATNOST?

gde je prirodan proces odrastanja deteta?
kako će dete da nauči da nije lepo niti pametno slagati da je išlo tamo kad je bilo ovamo?
ako ne proživi u detinjstvu osećaj griže savesti zbog laganja jer je pod stalnim video nadzorom putanje kretanja ...

al htedoh da stavim na tvoju temu i neke linkove i snimke al brate toga ima kolko hoces tako da koga starno zanima taj ce to potraziti...al mene stvarno iritir ad nabiju neki fon ili tablet bebici ispred face i kao igraj se..
em sto je to otupljivanje mozga em sto je nezdravo zbog zracenja...

- - - - - - - - - -

i svi su u fazonu ma ne lupetaj nece mu nista biti...a tacno osecam za par decenija kad dodju najnovije klinicke studije..al ajd samo im vi gurajte fon to je nova zvecka...

Poslednja izmena:
al htedoh da stavim na tvoju temu i neke linkove i snimke al brate toga ima kolko hoces tako da koga starno zanima taj ce to potraziti...al mene stvarno iritir ad nabiju neki fon ili tablet bebici ispred face i kao igraj se..
em sto je to otupljivanje mozga em sto je nezdravo...

pa sve keve se utrkivale da ture linkove i copy - paste tekstove o kompjuterima
kako sad da keva pošalje preko mobilnog link da je mobilni štetan?
umesto da guguče detetu u kolicima ona zaključila da dete ionako BULJI U PRAZNO pa da prekrati vreme sa mp4 u uši
dok obavlja neprijatnu dužnost guranja kolica dok joj se muž ne vrne sa poso da mu utrapi dete jer je i njegovo

umesto da mu guguče na ćirilici da dete odmah to prihvati

- - - - - - - - - -

prethodna generacija je bila istraumirana seljačkim fizičkim vaspitanjem po sistemu batinama do odredjenog modela ponašanja
ova generacija ide direktno u histeričnu debilizaciju robovskog egoizma
ako nisi rob ajd uradi nešto van onoga što propisao sistem a da te ne opauče?

znate...
svi mladi, lepi, pošteni
i iza svih stajala CIA

Bravo! Živa istina.

To sam i ja uvek govorio za Fejsbuk jer je pre Fejsa postojao MySpace, na istu foru, čak su i boje i dizajn bili slični.
A onda se pojavljuje Fejs koji ne nudi ništa novo i ništa bolje - ali guta sve pred sobom i maltene zatvara MySpace. Čudno malo zar ne ?

Zato mislim da vlasnici MySpace nisu hteli da "sarađuju" sa službom pa je onda služba pokrenula Facebook a onog momka staklastog pogleda stavili kao maskotu.
Nekih 10 godina kasnije dokazano je da Facebook ( i Google) špijuniraju korisnike

Majci je očigledno dozlogrdilo stalno korišćenje “ajfona” pa je odlučila da se, jednom za svagda, riješi uređaja. Uzela je telefon, iznijela ga u dvorište, ustrijelila iz sačmare dva puta, a onda dokusurila ogromnim čekićem.

“Ovime se odbacuje uticaj koji društvene mreže imaju na moju djecu, njihovu neposlušnost i nepoštovanje”, proglasila je prije nego što je pucala u telefon koji je prethodno postavila na panj.

Prema njenom akcentu, događaj se odigrao u nekoj od južnih država u SAD.

“Moja djeca su mi važnija od sve elektronike na svijetu”, rekla je nakon svega.

Back