Zavisnost od mobilnog telefona

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gleda sam nekoliko puta dječicu uzrasta otprilike 9- 12 godina na igralištu. Igraju igre s loptom, hvataju se, igraju skrivača, crtaju kredom, i skoro niko od njih i ne pogleda mob. Ne znam jeli ih svi imaju ali primjetija sam par mobova na klupi. Katkad dođu do mobitela i pogledaju ga na sekundu jeli ih ko zvao ili koja je ura. Izgleda da su današnjoj djeci graničar, košarka ili skrivača ipak draži od moba, ma koliko god se suprotno mislilo🤔🤔

Sad o mladima, moja nećakinja od 1) godina je stalno na mobu. To je pomalo iritantno, pogotovo kad jede jer se njen objed razduži na 45 min. Ali opet ona se druži, te djevojčice se družu preko moba gledaju yt i tik tok, pa se smiju ili oponašaju to. Kad je sama, šalje milijun poruka prijateljicama, pera neke gluposti s ti toka i sl. Nije to tako loše 🤔🤔
Deci ne treba dati telefone ( ni glupe ni pametne. )

Ljudi prelaze ulicu i gledaju u mobilni telefon, voze automobil pricaju na mobilni koji drže u ruci ili kucaju poruke u toku vožnje,idu po supermarketima i pricaju na mob.telefon, deca u školama na casovima se igraju ili prelistavaju društvene mreže..kada se kuva ručak mobilni je maltene u loncu, kada ste na wc šolji sa vama je
i mobilni..nema momenta ili situacije u našim životima a da mobilni telefon nije u ruci kao da je srastao sa tim delom tela.

O čemu se tu radi i da li je upotreba mob.telefona prerasla u zavisnost kao jedan vid psihičke bolesti

Da li ste i u kojoj meri zavisni od vašeg mobilnog telefona ?

I najvažnije..može li se smanjiti ta zavisnost i uvesti u normalne tokove?
Не знам у чему је фазон.
Не бих генерализовао...нема то везе са генерацијама...
Знам људе који су генерација мојих родитеља и не могу без мобилног телефона...
а познајем и тинејџере који се гаде те справе...
Лично немам никакву жељу да буљим у телефон по цео дан.
Приватно користим стари модел Нокие са класичним типкама и без интернета...
Имам и андроид због посла али немам на њему ништа од апликација осим Вибера...
а и то јер морам због природе посла...
Не уплаћујем себи интернет на то чудо и не висим пред њим...
Сутра да нестане интернета вероватно не бих ни приметио...и данас читам новине у кафићу...

Back