Zavisnost od lekova

Rayela

Legenda
Poruka
71.814
Da li vam se dogadja da vas uhvati panika ako nekuda putujete, a nematelek protiv bolova, lek protiv nesanice? Meni da, narocito ovo drugo jer tone mogu da kupim u slobodnoj prodaji, a sigurnije se osecam ako znam da ga imam.
Vecina nas nije ni svesna koliko je zavisna od lekova cak to ne bismo ni nazvali zavisnoscu jer je to postalo i drustveno prihvatljivo, a i pretvorilo se u svakodnevnicu.

U Kanadi, a narocito USA vode se polemike, uvode se zabrane, kaznjavaju lekari koji tu drogu prepisuju, ali se uvek nadje put i nacin da se dodje do leka,a posto nije heroin u pitanju onda je to i prihvatljivo iako je razorniji od heroina.
Majkl Dzekson i Prince su umrli zbog tih lekova protiv bolova, a umire dnevno hiljade ljudi, uglavnom za nas nepoznatih pa ih zato i nema u medijima.

Najsmrtonosniji su lekovi protiv bolova kao sto su: Oxycodon, Fantanyl, Demerol, fantanil je mnogo jaci od morfijuma , zato ga ima i u obliku flastera, dostupan je svim ljudima koji imaju zestoke bolove. Bolovi prodju ili se smanje, ali potreba za lekom ostaje.
Uoceno je da recimo oko 50% muzicara iz simfonijskih orkestra pred nastup ( narocito ako imaju neku solo partiju) uzimaju neka sredstva za smirenje pa neka su i dve case crvenog vina i betablokerer.

Vicodin,oxy i codein su praktično sintetski heroin mnogi se navuku na te lekove a kad im nestane para pošto koštaju dosta oni mučenici pređu na heroin pošto je dosta jeftiniji,nema zezanja sa tim lekovima to je bukvalno droga.Ni xanax nije za zezanje bolje drmni rakijicu ako imaš problem sa spavanjem manja je šteta

Da li vam se dogadja da vas uhvati panika ako nekuda putujete, a nematelek protiv bolova, lek protiv nesanice? Meni da, narocito ovo drugo jer tone mogu da kupim u slobodnoj prodaji, a sigurnije se osecam ako znam da ga imam.
Vecina nas nije ni svesna koliko je zavisna od lekova cak to ne bismo ni nazvali zavisnoscu jer je to postalo i drustveno prihvatljivo, a i pretvorilo se u svakodnevnicu.

U Kanadi, a narocito USA vode se polemike, uvode se zabrane, kaznjavaju lekari koji tu drogu prepisuju, ali se uvek nadje put i nacin da se dodje do leka,a posto nije heroin u pitanju onda je to i prihvatljivo iako je razorniji od heroina.
Majkl Dzekson i Prince su umrli zbog tih lekova protiv bolova, a umire dnevno hiljade ljudi, uglavnom za nas nepoznatih pa ih zato i nema u medijima.

Najsmrtonosniji su lekovi protiv bolova kao sto su: Oxycodon, Fantanyl, Demerol, fantanil je mnogo jaci od morfijuma , zato ga ima i u obliku flastera, dostupan je svim ljudima koji imaju zestoke bolove. Bolovi prodju ili se smanje, ali potreba za lekom ostaje.
Uoceno je da recimo oko 50% muzicara iz simfonijskih orkestra pred nastup ( narocito ako imaju neku solo partiju) uzimaju neka sredstva za smirenje pa neka su i dve case crvenog vina i betablokerer.
Bez lekova protiv bolova i aritmiju,nigde.

Ako mu je lekar prepisao onda u redu nikako na svoju ruku kako se mnogi leče pa postanu zavisnici

Ma to su opijati, to na svoju ruku bez recepta i ne ozes da dobijes,
to je i glavni problem u USA i Kanadi jer ljudima to lekari prepisuju,
a pacijenti to traze ne vise zbog bolova nego zele da budu u
nekom jel transcedentalnom stanju jer onda u tom euforicnom
stanju sve funkcionise ( neko vreme).

Ma to su opijati, to na svoju ruku bez recepta i ne ozes da dobijes,
to je i glavni problem u USA i Kanadi jer ljudima to lekari prepisuju,
a pacijenti to traze ne vise zbog bolova nego zele da budu u
nekom jel transcedentalnom stanju jer onda u tom euforicnom
stanju sve funkcionise ( neko vreme).
pa droga kao droga navuku se ljudi i lekari im postaju kao dileri,ali kažem to je skupo pa mnogi pređu na jeftiniju varijantu a to je heroin

pa droga kao droga navuku se ljudi i lekari im postaju kao dileri,ali kažem to je skupo pa mnogi pređu na jeftiniju varijantu a to je heroin

Ne radi se ovde o toj vrsti sveta koja ima 20 ili 25 godina pa
kupuje drogu kod dilera, stvar je mnogo soprostenjem zayebanija.
To su ljudi iz biznisa, politike, informatike, umetnosti, kulture.
To su ljudi kao ti i ja.

Ne radi se ovde o toj vrsti sveta koja ima 20 ili 25 godina pa
kupuje drogu kod dilera, stvar je mnogo soprostenjem zayebanija.
To su ljudi iz biznisa, politike, informatike, umet zbog tih pain killernosti, kulture.
To su ljudi kao ti i ja.
Gledao sam dokumentarac kako su ljudi propadali zbog tih painkillera i gde su završavali na heroinu,to je neverovatno kratak put ljudi nisu ni svesni toga

Mene zanimaju benzodiazepini.
Do sada sam ih samo zlorabio, mozda ukupno pet-sest puta u zivotu znao smiksati 4 - 5 tableta s vinom (zadnji put valjda prije vise od deset godina), znaci nisam nikada bio navucen i razvio toleranciju.
U zadnje vrijeme sam dosta pod stresom, imam problema sa spavanjem, osjecaj tjeskobe.
Zanima me da li cu protekom vremena, ako ih budem uredno uzimao i ne budem zlorabio, razviti nekakav oblik tolerancije i na koji nacin cu taj problem rjesiti, ukoliko mi se do tada stanje ne popravi?

Mene zanimaju benzodiazepini.
Do sada sam ih samo zlorabio, mozda ukupno pet-sest puta u zivotu znao smiksati 3 - 4 tablete s alkoholom (zadnji put valjda prije vise od deset godina), znaci nisam nikada bio navucen.
U zadnje vrijeme sam dosta pod stresom, imam problema sa spavanjem, osjecaj tjeskobe.
Zanima me da li cu protekom vremena, ako ih budem uredno uzimao i ne budem zlorabio, razviti nekakav oblik tolerancije i na kiji nacin cu taj problem rjesiti, ukoliko mi se do tada stanje ne popravi?

Uzimaj bre uvek kad ti se cini da posle ponoci ne mozes da zaspis.
Ja tako radim, cim je prosla ponoc a ja mrtva budna i vesela odmah
drmnem jedan. Nije to svake veceri, noci, ali jeste 2-3x nedeljno.

Još dok nisam znao da Eminem roka vicodin gledao sam ga jednom davao je neki intervju i ja kažem ovaj lik je na dopu svi su mi se smejali kao beži bre šta lupaš,na kraju se ispostavilo da nisam lupao lol

Još dok nisam znao da Eminem roka vicodin gledao sam ga jednom davao je neki intervju i ja kažem ovaj lik je na dopu svi su mi se smejali kao beži bre šta lupaš,na kraju se ispostavilo da nisam lupao lol

Vidi, onaj je Princ biio dugo godinama na ovim lekovima jer je imao
uzasne bolove. On je bio jako mali rastom, onda je to nadknadjivao nekim cipelama sa sakrivenim potpeticama koje su mu unistile kukove
i kosti, bez tih lekova njegova bi se karijera mnogo ranije okoncala
tako da tu ljudi ( tu su recimo i silni briljijaruci advokati koji pred sudjenja uzimaju ta sredstva) nisu ni imali izbora. Ili kraj karijere ili
ubijanje lekovima.

Back