Zavisnost od interneta, gejminga...

Da, to ti je posao, to je velika razlika.

Ali ja baš volim igrice, ali nije samo stvar u tome. Meni sve to dosadi i onda buljim u ekran i pitam se šta sada. Ne bih da usvojim neko novo znanje, čemu i služi PC, a opet ne znam šta da radim. I onda dođem na Krstaricu i osvežavam stranicu. z:mrgreen:
Zdravo, moj savet ti je da se obratiš stučnoj osobi koja tretira bolest zavisnost ukoliko smatraš da ti blejanje na kompu pravi problem u životu. Sva ostala rešenja su ti nesigurna.
poz

Ne zelim temu na zdravlje jer hocu da pristupim ovome sa stanje psiholoskog aspekta. Pre svega, ne znam koliko kvalifikovanih ili donekle kvalifikovanih ljudi ovde ima iz te oblasti.
Stvar je prosta. Kompjuter koristim u zivotu vec dvadeset godina tako da je odavno sastavni deo mog zivota. Ali, kako je vreme proticalo, tako se moja zavisnost povecavala. 4 sata, 5 sata, 7 sati...

Procitah da je neophodno prvo ustanoviti uzrok zasto se okrecem upotrebi racunara u toj meri. Dalje sevsavetuje ogranicavanje vremena, promena fokusa na realne stvari. Tu se javlja problem. Meni je to izuzetno tesko. Probao sam nebrojivo mnogo puta. Obrisem sve igre, sve sto mi ometa misli. Posvetim se svom usavrsavanju kad ono, uhvati me manija i brzo poskidam igrice. Odustanem od ucenja.

Taj ciklus se iznova ponavlja. Postoji li neki pristup tome, studija koja se pokazala uspesnom u izlecenju od internet zavisnosti i gejminga? Ako jeste, pokazite mi ili prosto prepricajte.
Znam mnogo zavisnika od digitalne tehnologije.Ovo bi ti moglo pomoći:
1.Uvedeš sebi višečasovne aktivnost, gde moraš boraviti bez upotrebe tehnologije( škola plesa, sport, rad u nekoj firmi, volontiranje, šta god tome slično)
2. Terapija odvikavanja od bolesti zavisnosti (ukoliko procene da ti je potrebna).
P.S. Preporučila bih ti da prvo kreneš sa opcijom pod 1.Najbolje bi bilo plivanje ili neki vid fizičke i mentalne "rekreacije".
Meni pomaže čitanje knjiga (volim knjige da originalnim korica, kupujem ih, dobijam na poklon i čitam, nikako u Pdf formatu.).

Back