Zavežljaj

Odvijam zavežljaj
cicana marama
izbledela sećanja
raširim po stolu
slike
okrećem ih kao karte
tražim zapis
ime
godinu slikanja
likovi
nagađam ko je ko
one poznate odvajam
i pišem imena
zaboravu prkosim
sve više
iz inata
čuvam nepoznate
meni
ostavljam staru kutiju
umesto albuma
u orman.

zxy;bt290761:
Hm...ha,voleo bih da zavirim u taj zavežljaj i ja pa da vidim ko je ko i šta je šta u tvojim pesmama;):D
Da samo znaš kako je to zanimljivo, gledaš likove na požutelim fotografiama i puštaš mašti na volju. Mada svi su oni deo mene ali nepoznati... mora da je to ono što ne znam o sebi pa ponekad i samu sebe iznenadim nekim reagovanjem ;)

Tamišarka;bt290764:
Da samo znaš kako je to zanimljivo, gledaš likove na požutelim fotografiama i puštaš mašti na volju. Mada svi su oni deo mene ali nepoznati... mora da je to ono što ne znam o sebi pa ponekad i samu sebe iznenadim nekim reagovanjem ;)
"Spoznaj samu sebe" pa ćeš onda da vidiš šta će da te snadje;):lol:

...prvi put sam se sreo sa ovakvom maramom , kad mi baba dade upute za umreće....bi sam tinejdžer , u koga baba moja ugleda neograničeno poverenje u vezi tog budućeg čina , mada joj behu živa i zdrava deca i mnoga unučad starija od mene....tu je bio novac , dokumenta njena i neke trake....kasnije mi je pokazala i veću bošču od marame , sa važnim stvarima i nekim slikama....
....bože , kako te stvari i običaji žive sa nama....

123loncar;bt290769:
...prvi put sam se sreo sa ovakvom maramom , kad mi baba dade upute za umreće....bi sam tinejdžer , u koga baba moja ugleda neograničeno poverenje u vezi tog budućeg čina , mada joj behu živa i zdrava deca i mnoga unučad starija od mene....tu je bio novac , dokumenta njena i neke trake....kasnije mi je pokazala i veću bošču od marame , sa važnim stvarima i nekim slikama....
....bože , kako te stvari i običaji žive sa nama....
Eto, uspomene :)

Back