ZATVORITI ŠOPING MOLOVE nedeljom?

ZATVORITI ŠOPING MOLOVE nedeljom ili jednim radnim danom?

• Da

• Ne

• Ne znam

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

skriboman

Iskusan
Poruka
5.591
Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su danas da se zalažu za zabranu rada velikih trgovinskih centara i šoping molova u Srbiji nedeljom zbog sve lošijeg položaja radnika u njima i zloupotrebe rada nedeljom.
Prema istraživanju sprovedenom u malim trgovinama u Kragujevcu, radnici imaju samo dva slobodna dana mesečno i 10 dana godišnjeg odmora, računajući i vikende. Poznato je i da primaju minimalnu zaradu, a negde ni toliko, jer im gazda traži da mu vrate deo te sume.
https://mondo.rs/Info/Ekonomija/a12...va-nedeljom-i-grcki-model-radnog-vremena.html
rasteracete investitori!
a bogomi i izazvat bjes potrosackog djela drustva.....

...а како мислиш да се продавачице УДАЈУ ако не иду на посао?
Па 90% и не иде на посао због плате, која оде цела на цигаре и кафе, него зато што пуше и пију кафу испред продавнице да буду виђене, да су живе, оћеш да их стрпаш недељом кући да се по цео дан свађају са родитељима који им пребацују што се још нису удале?! Јел то хоћеш??
...овако неку наду у животу имају макар...
.

Ranije privatne prodavnice su radile,nedeljom,ali su morali da imaju slobodan dan u radnoj nedelji.Plus nedelja bila placena skoro duplo u odnosu na radni dan.Pod takvim ili slicnim uslovima treba da rade neke ne bas sve,ali pojedine,da ima,ako nekom nesto zatreba i u nedelju moze da kupi,ali da ti radnici budu dosledno placeni za taj radni dan.A ne da gazda trpa pare u dzepove sa svoj provod.

Udruženi sindikati Srbije Sloga saopštili su danas da se zalažu za zabranu rada velikih trgovinskih centara i šoping molova u Srbiji nedeljom zbog sve lošijeg položaja radnika u njima i zloupotrebe rada nedeljom.
Prema istraživanju sprovedenom u malim trgovinama u Kragujevcu, radnici imaju samo dva slobodna dana mesečno i 10 dana godišnjeg odmora, računajući i vikende. Poznato je i da primaju minimalnu zaradu, a negde ni toliko, jer im gazda traži da mu vrate deo te sume.
https://mondo.rs/Info/Ekonomija/a12...va-nedeljom-i-grcki-model-radnog-vremena.html
rasteracete investitori!
gazda najvise profita i ostvaruje nedeljom i subotom..odakle mi vreme da sopingujem radnim danom..radnici da zahtevaju da im se udvostruci dnevnica tim danima i svi zadovoljni..i gazad i radnik i potrosac..

gazda najvise profita i ostvaruje nedeljom i subotom..odakle mi vreme da sopingujem radnim danom..radnici da zahtevaju da im se udvostruci dnevnica tim danima i svi zadovoljni..i gazad i radnik i potrosac..
odakle njima i vrijeme i novac da sopinguju uopce mislim na te radnike
uvijek mi bilo zanimljivo da posmatram nadrndane potrosace sto se bahate na kasirke sto radu za 250 eur i pitah se sto ti narcisoidni tipovi uopce imaju u glavu

rasteracete investitori!

Treba da provere inspektore rade a ne da zatvore radnje.
Ako radnja ne radi u skladu sa zakonom treba kazniti vlasnika da mu ne pada nesto slicno na pamet.
Ako inspektor prima mito treba mu oduzeti svu imovinu i zabraniti dozivotno rad u drzavnoj sluzbi.

Back