zatvor

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
kako ne moze da predje?
ja sam tu lanenu vodu pila kad sam bila na terapiji zbog povisene zeludacne kiseline
samo se stavi kasika lana u toplu vodu, najbolje da prenoci ali i posle dva sata ima efekta i vodica u kojoj je bio lan je gusta kao gel i sluzava

ma kakvo zagrevanje. na temperaturi od 36 stepeni (telesna temp) sluzi vec bubre, a na 40 pocinju da se raspadaju. iz nesamlevenog semena prodje mozda 15 posto sluzi-imaju veliku molekulsku masu i tesko difunduju. mesavina su peptidoglikana po sastavu.

samelji seme pa da vidis sta je sluz ;)

tebi je pomoglo to malo sluzi da ti oblozi zeludac i spreci iritaciju zel. kiselinom, ali za zatvor mora kako sam rekao. veruj mi.

ti si stavljala seme u toplu vodu da seme nabubri tj sluzi, pa da semeni omotac malo pukne zbog bubrenja, pa da malo sluzi prodje u vodu. e, kad je samleveno, 90 posto sluzi se iskoristi. ;)

Poslednja izmena:
ma kakvo zagrevanje. na temperaturi od 36 stepeni (telesna temp) sluzi vec bubre, a na 40 pocinju da se raspadaju. iz nesamlevenog semena prodje mozda 15 posto sluzi-imaju veliku molekulsku masu i tesko difunduju. mesavina su peptidoglikana po sastavu.

samelji seme pa da vidis sta je sluz ;)

tebi je pomoglo to malo sluzi da ti oblozi zeludac i spreci iritaciju zel. kiselinom, ali za zatvor mora kako sam rekao. veruj mi.

ti si stavljala seme u toplu vodu da seme nabubri tj sluzi, pa da semeni omotac malo pukne zbog bubrenja, pa da malo sluzi prodje u vodu. e, kad je samleveno, 90 posto sluzi se iskoristi. ;)

dobro verujem
nego znam koliko je bilo kad sam ga prelila toplom vodom

dobro verujem
nego znam koliko je bilo kad sam ga prelila toplom vodom

verujem ja da je bilo sluzavo, jer je seme nabubrelo i puklo (uglavnom po semenom shavu (rapha) i oko 15 posto sluzi je napustilo seme. ali kada se samelje nekada bude maltene ko gel gusto.
inace kada se ispituje kvalitet sluznih droga, seme se samelje i pomesa u odredjenom odnosu sa vodom i meri zapremina mesavine. nakom dva sata se opet meri zapremina koja je veca (zbog bubrenja)-a sto je veca bolji je i kvalitet droge. iz odnosa volumena pre i posle bubrenja se odredjuje tzv ''broj bubrenja'' po farmakopeji.

- - - - - - - - - -

vratim se sa kratkog odmora, a vratio se i sestric sa devojkom
oboje se nesto shebali na moru
njega zakacila klima, ne moze da udahne ni da se okrene, a ona sva u haosu - deset dana nije isla da kaki
krenemo brzo da joj dajemo recepte za efikasno ubrzanje peristaltike
- samelji lan sa jogurtom - popila
- kompot od suvih sljiva - popila

sljive su verovatno bile presusene. ako hoces efekat suvih sljiva, u prodavnici zdrave hrane kupi fruktozu- . pa da vidis kako ces da se ukakis. dve supene fruktoze na 2 dl vode.. :)

Senu ne kuvaš. Preliješ 2 supene kašike sa 2,5 dl vruće, ali ne vrele vode. Kada se prohđadi neka prpcedi i popije. Užasan ukus!
I neka ne mrda nigde :lol: do ujutru.

greska ovo boldovano. infuzum sene se cedi potpuno hladan.da bi hladjenjem ocvrsnule smole prisutne u listu i ostale na cedilu, inace smanjuju delovanje sastojaka sene.

ja bih cak preporucio da odstoji u frizideru sat vremena pre cedjenja.

899

Poslednja izmena od moderatora:
njega zakacila klima, ne moze da udahne ni da se okrene, a ona sva u haosu - deset dana nije isla da kaki
- malopre sam joj dala da popije odjednom dve kesice direct magnezijuma

imate li jos neki savet kako da pomognemo namucenom detetu da sto pre resi problem
inace su na moru bili u nekoj g kombinaciji sa drustvom - em pogresna ishrana, em prisutna mentalna blokada
Caj od sene, ali sa njim trwba biti jako oprezan. Najboljw bi bilo da ide kod lekara. Sve to moze da joj napravi dodatne probleme. Malo mi he cudni da se posle treceg dana vec nije zabrinula, pa bar ysla u neku apoteku i pitala za savet:eek:

imate li jos neki savet kako da pomognemo namucenom detetu da sto pre resi problem
inace su na moru bili u nekoj g kombinaciji sa drustvom - em pogresna ishrana, em prisutna mentalna blokada

Poznato
Ja ne bi nista, organizam ce sam da odradi

Sledeće namirnice kupiti u prodavnici zdrave hrane i pomešati sa jogurtom - aronija, brusnica, laneno seme, bundevino seme, susam, raž, ječam, ovas. Jedem navedeno za doručak poslednje 2 godine svaki dan i imam savršenu stolicu, zatvor nisam imao ni jednom :D
Od jogurta preporučujem ovaj novi Balans protein :D

Sledeće namirnice kupiti u prodavnici zdrave hrane i pomešati sa jogurtom - aronija, brusnica, laneno seme, bundevino seme, susam, raž, ječam, ovas. Jedem navedeno za doručak poslednje 2 godine svaki dan i imam savršenu stolicu, zatvor nisam imao ni jednom :D
Od jogurta preporučujem ovaj novi Balans protein :D

ma koji balans..sa gustinom
kupi ti granice, pa ces da vidis sta je jogurt!

i ja sam primetio da protein protera:huh:

Ja ga pio, isti mi kao i ovi drugi, ne proterava me.....

Nisam nesto obracao paznju previse, zove se protein, a nije mnogo skuplji, nesto mi to mnogo sumnjivo, jer su proteinske namirnice dosta skuplje, jer je kvalitetni izvor proteina skup . Npr tako proteinska cokoladica sa 30gr proteina u sebi kosta 200-300 dinara, a Milka smece je npr 120....

Verovatno su na jedan litar povecali gramazu proteina sa 4 na 7 grama, i odjednom je to "Proteinski jogurt".

Vise marketing nego sto ce imati neki ucinak na onog ko ga ispija i misli da ce imati vece misice.

A tek sto im je reklama - "Da li ste culi da od KREATINA jaca kosa i nokti" ? A ispod neka zena sa kosom i Protein jogurt.

Naculi nesto pa brze da izreklamiraju - keratin, kreatin, kreatinin, asteroid, ma sve to isto, trpaj samo da jaca kosu, zene ce kupovati kao lude.

- - - - - - - - - -

Vi sto imate zatvor, da li je moguce da vas ne proterava ova nasa nakazna "turska" kafa koju samo mi pijemo maltene u celom svetu?

To bre kada popijes, sta god jeo ima da te protera da creva ispraznis i iscistis kao za pred kolonoskopiju maltene.

Za to vaše "proterivanje" ne znam, ali tvrdim da je mlevena aronija (suvi prah) zakon za redovnu stolicu. Možeš sat po noj da naviješ.

Jedna do dve kašike pomešano sa jogurtom, pre doručka.

A što je najvažnije, nema nikakvih neželjenih dejstava.

nije ona nikad bila u frci, cim nije kenyala 10 dana...
msm, meni to stvarno nije jasno!

nek popije ujutru kasicicu medicinske sode bikarbone,
al posle kafe...
nadoknadice propusteno!

- - - - - - - - - -

ma koji balans..sa gustinom
kupi ti granice, pa ces da vidis sta je jogurt!

ja kupujem zapis tare, vrhunski mlecni proizvodi!

Back