Zatvaranje vikenda u Delhiju dok Kovid zahvata Indiju

Sensei

Master
Moderator
Poruka
93.477
Nju Delhi je u subotu otišao u zatvaranje vikenda dok se Indija suočava sa svirepim novim koronavirus talasom, sa više od 200.000 svežih dnevnih slučajeva i porodicama koje se bore za lekove i bolničke krevete.

BB1fJWaa.jpg

Nade da su južnoazijske zemlje možda pobedile pandemiju bile su pokidane jer je Indija samo ovog meseca videla preko dva miliona novih slučajeva, a Bangladeš i Pakistan uvode zatvaranje.

Nakon što je nacionalno zatvaranje pre godinu dana dovelo do stotina smrti i jednog od najgorih padova bilo koje velike ekonomije, indijska vlada očajnički želi da izbegne drugu obustavu.

Severna država Uttarakhand ograničila je okupljanja na 200 ljudi -- ali je izuzela veliki hinduistički festival Kumbh Mela.

Okupljanje u Haridvaru privuklo je čak 25 miliona ljudi od januara, uključujući oko 4,6 miliona samo ove nedelje, a većina ljudi ignoriše smernice Kovid-19.

Jedan prorok je u četvrtak preminuo od virusa, a 80 drugih svetih ljudi je pozitivno testirano, a stručnjaci strahuju da će milioni poklonika sada vratiti virus u svoje rodne gradove i sela.

https://www.msn.com/en-us/news/world/weekend-shutdown-in-delhi-as-covid-grips-india/ar-BB1fK2D9
............................
nisu se pridržavali uputstava a sada se mnogi kaju

Azija, zemlja je velika, pocinje od Urala :D
Kakve veze imaju Japanci i Kinezi sa Indijom, Indonezijom, Pakistanom?
Nikakve.
komentar je na nošenje ili ne nošenje maske. U nekim delovima sveta, nebitno je čak i gde, su se maske nosile i mnogo pre kovida. Dobrovoljno. Neko je odavno shvatio da se tako umanjuje širenje raznih zaraza koje se sezonski pojavljuju.

komentar je na nošenje ili ne nošenje maske. U nekim delovima sveta, nebitno je čak i gde, su se maske nosile i mnogo pre kovida. Dobrovoljno. Neko je odavno shvatio da se tako umanjuje širenje raznih zaraza koje se sezonski pojavljuju.

Maske treba razlikovati

ove obicne op maske ili ovo shto narod sam shije od platna ne shtite od korone (a upravo te se vecinom nose u aziji)

ja sam ih uvek doživljava kao prepreku da ako kijamo da se ne rasprši 3 metra od nas. Kao kad kašljemo ili kijamo u rukav (trebalo bi tako mada mnogi ni to ne rade)
iskreno ko kashlje (ajde to jos i jeste mogutje kratki kasljuc) ali ko kija u masku? to mi je malo fujitj.

i nesmije se zaboraviti ukoliko ti imas obicnu masku (op, ili shivenu od platna) ti nisi zashtitjen ukoliko neko bez maske koji nosi koronavirus odvishe blizu stoji i sa tobom divani te vrste maske propushtaju corona virus.

zatim i maske imaju rok trajanja i treba se voditi racuna pri stavljanju i skidanju maske.

ove su dobre i shtite ali i one se ne nose "mjesec" dana

20210417_182357.jpg

Back