Zatvaranje STR-a

trulex

Početnik
Poruka
27
Imam Str (dečiji butik) i pošto nije likvidan hteo bih da pitam koje su mi opcije.
Da li mogu da stavim na stand-by, koliko vremenski to mogu (ako je moguće) i koje troškove ne plaćam u tom periodu,
Ako ugasim STR da li može neki drugi STR da kupu/preuzme robu ili moram sam da se snađem da prodam robu,
napominjem da nisam obveznik PDV-a, sva roba ima ulazne fakture i plaćen je PDV na nabavnu vrednost.
Hvala unapred na odgovorima
Pozdrav

Najbolje je da odes u opštinu i tamo se raspitas za sve te uslove i mogucnosti, ili trazi nekog od trzisnih inspektora sa kojim se poznajes pa neka ti da savjet..., malo ko ce ti ovdje dati koristan odgovor jer svaka opstina ima svoje specificnosti i razlicite stvari tolerise, razumijes sta hocu da ti kazem?

Imam Str (dečiji butik) i pošto nije likvidan hteo bih da pitam koje su mi opcije.
Da li mogu da stavim na stand-by, koliko vremenski to mogu (ako je moguće) i koje troškove ne plaćam u tom periodu,
Ako ugasim STR da li može neki drugi STR da kupu/preuzme robu ili moram sam da se snađem da prodam robu,
napominjem da nisam obveznik PDV-a, sva roba ima ulazne fakture i plaćen je PDV na nabavnu vrednost.
Hvala unapred na odgovorima
Pozdrav

Svaka ti cast za postavljenu temu. Zar ti nije jenostavnije da pitas u gradu/mestu gde zivis nekog iz drzavne administraicje recimo krenes od gradske kuce sa pitanjem kome da se obratis. Pretpostavljam da ces prov morati poplacati sve racune a i tebi takodje koji jos nisu realizovani tek onda mozes ugasiti radnju i ne zaboravi na radnika/e oni nisu roba

u jednom lepom mestu mozes da imas 300 000 minus za porez a na vracaru 30 000, razlike u toleranciji, a moras da platis dugovanja za porez, menice nemoras za robu, ali nije moralno, robu prodaj na crno, ponudi nekom butiku 30 % jeftinije od nabavne zbog brojeva i modela kojji nedostaju.......

Ovo za koristan odgovor, to razumem, ali ovo da svaka opština ima svoj zakon, to ne baš......

E *** sad...gdje si procitao da sam rekao da svaka opstina ima svoj zakon?

Napisao sam da svaka opstina "ima svoje specificnosti...", odnosno, da se u svakoj opstini razlicito gleda na te stvari u zavisnosti od toga "ko gleda i kome gledaju", a zakon je za sve isti, ako me ne razumijes sta hocu da ti kazem onda je bolje da batalis biznis...

Poslusaj me, nadji nekog trzisnog inspektora ili nadji nekog ko poznaje nekog trzisnog inspektora pa povedi covjeka na pice i iznesi mu svoj problem, dace ti neko rjesenje pa onda vidi sta ti je dalje ciniti...

Back