ZATEČENI

(sve reči do sad ispisane, pa i ove, samo su zapisi spisateljkine duše i života....prelepog života....da mogu, kada se prozori sećanja isprljaju po malo da ih obrišem i gvirnem kroz njih, kada me život slomi da se podsetim gde spava snaga. Ovo je knjiga koju ostavljam u amanet onima koji hode za nama koračajući tragovima našim.....našoj deci)

ZATEČENI

Vreme.....

Samo tren u kome se sastanu
Dolazeće i odlazeće.
Vreme ubija i radja
Uvek postoji.
Čudna tvorevina
Budućeg i prošlog
Svuda je oko nas
Prolazi kroz nas
Vreme je…..
Tek samo sekund u beskraju
U kome smo se zatekli.

Osećaj sićušnosti u ogromnosti
Samo kratak trag jednog postojanja
Vreme u tragu
I trag u vremenu.
Stope nam gaze vremenom svojim
A ono neumorno broji li broji.

I tako izbačeni u orbitu vremena
Lutamo, plutamo živeći tren
Tren samo nama namenjen
Ne vidimo li ga ostaje za nama
Komad našeg vremena zauvek propušten.

Vreme je naša staza od šljunka
Hodamo njome gazeći trene
Škripe pod nogama maleni oblutci
Iskorišćeni i neiskorišćeni….naši trenutci.

vreme….rodilja
vreme….vodilja
vreme….dovodilja
vreme.....ubica
vreme….odvodilja
vreme….rodilja………krug

PS Dobro jutro.....uspavano.....kafa... pa zatečeni ajmo na iskorišćavanje dodeljenih nam trenova (znam da je neispravno, ali mi se svidja....čak nije ni neispravno nego netačno rečeno hahaha)​

Ne znam koji tren
pre da izaberem :think:
sve mi se izmešali
sa ametom sam zbunjen
sakupljam ih sve
pa ..dokle se stigne
al nagomilalo se bre :confused:
sksygajo2wkk2n1kblc.jpg

Predivno Ljiki...onako kako samo Ti umeš.:ok: Dragoceno je samo iskorićeno vreme, a propušteno i izgubljeno vreme je sasvim bezvredno. Radi toga ne žali za izgubljenim, nego se raduj iskorišćenom vremenu.:cmok:

Poslednja izmena:
Arhimed 1;bt136774:
Predivno Ljiki...onako kako samo Ti umeš.:ok: Dragoceno je samo iskorićeno vreme, a propušteno i izgubljeno vreme je sasvim bezvredno. Radi toga ne žali za izgubljenim, nego se raduj iskorišćenom vremenu.:cmok:

Naravno Arhi....iskoristiti svako vreme koje nam je dodeljeno da ga lepotom duše okitimo .....pa i tugom kad je okićen, naš je, kao i tuga što je naša.....jer......duša je naš nakit
Za tebe, koji me tiho pratiš......:heart:

zxy;bt136780:
Što više razmišljam
vidim da moram
nov list da okrenem
i ispočetka da počnem :think::D

Hahahaha
Ma mož da krećeš odakle oćeš
jer šta je početak Z?
Sledeći tren nakon jednog kraja
Poništiti što je bilo ne možeš
u tebi je takvom kakav jesi
samo možeš čekati
sledeći tren da ti se desi
da ga proživiš kako ti sudba udesi.

Tako da nemoj se zamaraš da razmišjaš
će se premoriš
pa će propustiš nešto važno :manikir:

sirijus49;bt136787:
Vreme je naša staza od šljunka
Hodamo njome gazeći trene
Škripe pod nogama maleni oblutci
Iskorišćeni i neiskorišćeni….naši trenutci
.
Pa ima li lepšeg trenutka kad uključim računar i naiđem na nešto novo "ala Ljilja".
Bravo majstorice!!! :heart::klap:
http://img705.imageshack.us/img705/7765/72580314.jpg

Tu smo negde u beskraju!

Ma sigurno ima mnogo lepših stvari....ali ovakvo priznanje meni godi....baš prija :cmok2: a izgleda i tebi ....tako da......jesmo, tu smo negde u beskraju :heart:

LJILJA MMM;bt136788:
Hahahaha
Ma mož da krećeš odakle oćeš
jer šta je početak Z?
Sledeći tren nakon jednog kraja
Poništiti što je bilo ne možeš
u tebi je takvom kakav jesi
samo možeš čekati
sledeći tren da ti se desi
da ga proživiš kako ti sudba udesi.

Tako da nemoj se zamaraš da razmišjaš
će se premoriš
pa će propustiš nešto važno :manikir:
Pa dobro ako baš nemam kud
mogu da se pravim malo lud ja
i"vesele godine ,srećne dane
što ko prolećne vode
prohujaše one"
stavim da acta :ok::(

zxy;bt136795:
Pa dobro ako baš nemam kud
mogu da se pravim malo lud ja
i"vesele godine ,srećne dane
što ko prolećne vode
prohujaše one"
stavim da acta :ok::(

Pa znaš Z, da te utešim
pametni ljudi se i prave ludi
vedar duh pamet im drži
da pamet samu sebe ne sprži
u tome i jeste umeće pameti
da sama sebe dozove pameti :manikir:

nemoj da si tužan
jer ovaj život nije ružan ....bre :rtfm::cmok2:

Stigoh i ja zatečena ZATEČENIM evo :neutral:
Razmišljanje autorke je sasvim na mestu, ali, ukoliko je sve negde već zapisano o nama ili u nama, kolika je naša moć da utičemo: jer i sreća, i tuga svakom od nas
se ukazuje prema našim shvatanjima. Nekad spremni, nekad nespremni idemo dalje ZATEČENI i nezatečeni....Evo ti, draga, od mene jutros baš zatečene:cvet:

mari47;bt136801:
Stigoh i ja zatečena ZATEČENIM evo :neutral:
Razmišljanje autorke je sasvim na mestu, ali, ukoliko je sve negde već zapisano o nama ili u nama, kolika je naša moć da utičemo: jer i sreća, i tuga svakom od nas
se ukazuje prema našim shvatanjima. Nekad spremni, nekad nespremni idemo dalje ZATEČENI i nezatečeni....Evo ti, draga, od mene jutros baš zatečene:cvet:

Jes ti čitala moj tekst "Ples velova"? Jesi....znam.
Uloge su nam dodeljene Mari, i to svakome od nas nekoliko različitih, a mi kao glavni glumci i to karakterni imamo mogućnost improvizacije ....malene svakodnevne bravure umetnika života. E, te naše sitne prepravke, svedene na pozornici naših života na solo tačke, nas razlikuju jedne od drugih. U njima, mi kao pravi umetnici, bivamo prepušteni sami sebi da slobodno iskažemo sve svoje sreće, tuge, radosti, patnje.....sve ono što svako od nas oseti potpuno autonomno ....ta osećanja iskazujemo prema svojim shvatanjima koja su opet nastala klesanjem i promenom našeg karaktera tokom prethodnih uloga i solo tačaka jer sve one i služe tome da od nas formiraju dobre glumce. Kao i svi glumci, i mi smo sujetni i osetljivi, te kada nam bude serviran prebrzi prelazak iz jedne u drugu ulogu, a to ne može svako uspešno da isprati, onda padamo duhom u bezdan depresije kao i svaki glumac koji zna da nije odigrao svoju ulogu kako treba. Ukoliko je odigra uspešno bude sav poletan i sa tom snagom dočeka novu ulogu. Eto.....objasnih svoje gledište.
Mislim da ovde sada pada grad :eek:
Fala drugarice i izvini na opširnosti...samo osetih želju da zapišem misli
Za strpljenje eve ti :cvet:

LJILJA MMM;bt136808:
Jes ti čitala moj tekst "Ples velova"? Jesi....znam.
Uloge su nam dodeljene Mari, i to svakome od nas nekoliko različitih, a mi kao glavni glumci i to karakterni imamo mogućnost improvizacije ....malene svakodnevne bravure umetnika života. E, te naše sitne prepravke, svedene na pozornici naših života na solo tačke, nas razlikuju jedne od drugih. U njima, mi kao pravi umetnici, bivamo prepušteni sami sebi da slobodno iskažemo sve svoje sreće, tuge, radosti, patnje.....sve ono što svako od nas oseti potpuno autonomno ....ta osećanja iskazujemo prema svojim shvatanjima koja su opet nastala klesanjem i promenom našeg karaktera tokom prethodnih uloga i solo tačaka jer sve one i služe tome da od nas formiraju dobre glumce. Kao i svi glumci, i mi smo sujetni i osetljivi, te kada nam bude serviran prebrzi prelazak iz jedne u drugu ulogu, a to ne može svako uspešno da isprati, onda padamo duhom u bezdan depresije kao i svaki glumac koji zna da nije odigrao svoju ulogu kako treba. Ukoliko je odigra uspešno bude sav poletan i sa tom snagom dočeka novu ulogu. Eto.....objasnih svoje gledište.
Mislim da ovde sada pada grad :eek:
Fala drugarice i izvini na opširnosti...samo osetih želju da zapišem misli
Za strpljenje eve ti :cvet:
Ja sam čitao
al one slike ponovo bih gledao
uz muziku naravno
sećam se da sam onom Irodu zavideo;):per:

zxy;bt136813:
Ja sam čitao
al one slike ponovo bih gledao
uz muziku naravno
sećam se da sam onom Irodu zavideo;):per: