Zastrašujuća mapa koja pokazuje kako se Balkan prži! Vrućine se svima smučile, ali za 10 dana može nastupiti HAOS: biće dramatičnoo

Sensei

Master
Moderator
Poruka
91.687
Paklene vrućine meteorolozi najavljuju do 20. jula, ali osveženje koje sledi moglo bi da bude dramatičnije nego što se nadamo.

Na društvenim mrežama deli se mapa Kopernikusa koja prikazuje vremensku prognozu i delove Evrope kako "gore" do 19. jula.

- Svakodnevno padaju novi temperaturni rekordi. Brinu me zone niskog pritiska sa Atlantika - napisao je Vladimir Nikolić iz udruženja „Karbon 3“, koji je podelio mapu.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...m_medium=web_home&utm_campaign=adria_internal
1720819738684.png

Poslednja izmena:
U nastavku Nikolić je objasnio i zašto, podelivši projekciju onoga što nas čeka 21. jula s prodorom vazduha sa Atlantika.

- Zimi, (L) obično mirno, bez vetra, i vrlo hladno, ali leti kada naiđe na užarenu masu visokog pritiska (H) = superćelijske oluje (jaki usponski vetrovi, tropske kiše i moguć krupan grad) - navodi Nikolić.

Klimatolog Vladimir Đurđević objasnio je fenomen toplotne kupole, napominjući da se obično ovi vreli periodi završavaju naglo.

RHMZ je najavio manji pad temperature u drugoj polovini sledeće nedelje, od 17. jula, i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se, navodi, i dalјe zadržati veoma toplo vreme.

Ipak, meteorolozi ističu da je teško precizno prognozirati toliko unapred.

(Kurir.rs/Nova/Preneo: Đ. M.)

Klimatolog Vladimir Đurđević objasnio je fenomen toplotne kupole, napominjući da se obično ovi vreli periodi završavaju naglo.

RHMZ je najavio manji pad temperature u drugoj polovini sledeće nedelje, od 17. jula, i to prvo u severnim, zapadnim i centralnim predelima Srbije, ali će se, navodi, i dalјe zadržati veoma toplo vreme.

Ipak, meteorolozi ističu da je teško precizno prognozirati toliko unapred.

(Kurir.rs/Nova/Preneo: Đ. M.)

Leti, da!

Paklene vrućine meteorolozi najavljuju do 20. jula, ali osveženje koje sledi moglo bi da bude dramatičnije nego što se nadamo.

Na društvenim mrežama deli se mapa Kopernikusa koja prikazuje vremensku prognozu i delove Evrope kako "gore" do 19. jula.

- Svakodnevno padaju novi temperaturni rekordi. Brinu me zone niskog pritiska sa Atlantika - napisao je Vladimir Nikolić iz udruženja „Karbon 3“, koji je podelio mapu.

https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/...m_medium=web_home&utm_campaign=adria_internal
Pogledajte prilog 1578731
Pakao!

Meni ne smeta, uzivam sto se lopovi povukli po kucama i ne vidjam ih po ulicama....
Cak mi ne smeta puno ni rad ni nosenje na ovoj vrucini , a smeta mi ulazak u klimatizovano , ledaru i izlazak na toplo , bas me zvekne taj ulaz ili izlaz...
Da li je to znak bolesti kardio ili sta, ali to je pocelo da mi smeta...tacno osetim da nemam dovoljno krvi kad se rasire krvni sudovi....

sirova hrana za vrućinu i može da bude plus 50 ne osećam
povrće, voće, orasi, lešnici i sli
nasi stari su koristili "kosacku rakiju"
kada se islo na kosidbu, klasicnu rakiju od 40-55% razblazivali na 15%

mozes je piti ceo dan, osvezava i ne udara kao malj

barem ove moje banatske lale su tako

Sasvim normalne vrućine za leto nego ste vi besni i razmaženi! Kokain nikada jeftiniji i nikada dostupniji pa ste svi poludeli!

Ja sam besan i razmazen i strogo zahtevam tropsku vrucinu od 29 do 33, mislim isto onako kako je u tropima, sve sa kisom koja pada svaki dan tacno u 5 i 10 predvece.

Odbijam da imam saharsku klimu. Mislim da to nije normalno da sahara bude na balkanu. A to sto ovi u novinama pominju 'tropske vrucine' vidi se iz aviona da nikad nisu bili u tropima - ovo su saharske vrucine!

nasi stari su koristili "kosacku rakiju"
kada se islo na kosidbu, klasicnu rakiju od 40-55% razblazivali na 15%

mozes je piti ceo dan, osvezava i ne udara kao malj

barem ove moje banatske lale su tako
ma išao ja kao klinac na kosidbu
stričevi pili tu rakiju i jeli leba i slanine sapunjare

Back