- Poruka
- 8.923
je u Srbiji najveći greh biti uspešan i zadovoljan?? 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
je u Srbiji najveći greh biti uspešan i zadovoljan??![]()
zato sam ja nasla zlatnu sredinu,totalno sam neuspesna(valjda se ovde misli na posao?)
i totalno zadovoljna
onda nisam gresna,jel?
pa sad ti treba da zavidis uspesnima i zadovoljnima, a i uspesnima a nezadovoljnima.
Ne mislim da je tako sada, ta pojava netrpeljivosti prema novcu i uspehu drugih ljudi potice od vremena kad se u Srbiji moglo postati bogat ili slavan samo kriminalom ili neukusom. Doduse, mozda se zadrzala i danas negde gde vreme stoji barem u glavama pojedinih koji jos uvek sa setom pamte reci druga Starog o proleterijatu i radnickoj klasi.
neznam gore, al ovde dole svi ti koji imaju kintu duže vremena su uspeli u vreme druga Jože, tako da o načinu kako su oni zaradili znase...barem pantimo mi tako malčice stariji...misim tad su krali i radnici...svi su marisali...imalo je za sve...al ovi su brate marisali na angro...
...i ovdje dole je malo tih koji su ovako čisto iz talenta prema biznisu i preduzetništvu uspjeli...
ko ce se sad snaci
ja samo zavidim lindi na onim seksi slikama.
obukla ja sorc i stikle,cucnula,a ono mi carapa pukla
uz to dete moralo da me poteze da bih iz tog polozaja ustala
i kako covek da ne bude zavidan![]()
ja inače volim te narodne umotvorine, al u ovom slučaju narod nije u pravu...Da, u pravu si, kad sam pominjala komuniste mislila sam na one bas zagrizene ideologijom. Inace, nije bilo vecih licemera da su propovedali jednakost a bivali "nejednakiji".
Ovde kod nas u RS, jos uvek su najbogatiji oni koji "pocetni" kapital stekose u ratu. Cuh negde oteto prokleto ali ne videh u praksi jos nikad. Raduje me cinjenica da je sad sve vise mladih koji su shvatili da je vreme zla proslo i da kao preduslov normalnog zivota moraju prvo stolicu zagrijati.
Cuh negde oteto prokleto ali ne videh u praksi jos nikad.
Probaj da nađeš odgovor u onoj knjizije u Srbiji najveći greh biti uspešan i zadovoljan??![]()
Video sam bogme i u praksi. Lik, koji je sa Kosova doneo ogromni SONY TV i hvalio se je doziveo da mu se taj TV jednog dana zapalio...pola kuce mu izgorelo.
Ne bih ja uzimao tudje (pa ni siptarsko), neka hvala. Koliko imam - imam, koliko mogu da priustim sebi - toliko imam.![]()
I ja imam neke svoje principe i nikad u zivotu nisam ni pozelela tudje (ukljucujuci i muzeve) ali od 100 ukradenih ili otetih stvari izgori njih jedna...Ako iskljucimo prenosenje greha na sledece generacije ili postojanje pakla onda...Onda smo malo glupi svi mi koji razmisljamo na ovakav nacin.
A gde si ti u poslednje vreme, nisam te videla sto godina?
nije...ali niko ili bar retko ko je to postao svojim teshkim i mukotrpnim radom...
dakle,skidam kapu onima koji su to stekli trudom i radom,a ovi shto su to postali zahvaljujuci ochevima i ocima,njih bih pitao kako stoje stvari...
pritom nisam niti zloban niti zavidan,svako se bori za sebe,i kroji sebi kapu,ali mi je pun kufer onih koji prichaju o sposobnostima,a sami nishta tezhe od kashike (dzointa) nisu digli...
deca i unuci Titovih generala,kojekakvi Kapichici i njima slichni...
I zene pitas
a kakve veze ima?
ako je neko postigao preko očevih leđa, pa šta njegov je otac?
ako je postigao preko državnih leđa, pa kriva je država nije on.
mislim u nenormalnim okolnostima nenormalnost je deo ključa za preživljavanje.
svako je potencijalno ima istu šansu i legalnu i nelegelnu
i uopšte otkud ta frustracija - a kako je, a zašto je
pa svejedno uspeo je, što ti nisi to je tvoj problem (mislim ne mislim lično)
zapravo ono, zašto tavorenej u zavisti i ljubomori, a pritom nikakav lični angažman?
O bre pa sto ne kazesko ce se sad snaci
ja samo zavidim lindi na onim seksi slikama.
obukla ja sorc i stikle,cucnula,a ono mi carapa pukla
uz to dete moralo da me poteze da bih iz tog polozaja ustala
i kako covek da ne bude zavidan![]()
O bre pa sto ne kazes
Kad dodjem cu te naucim![]()