Iwana:

Draga Dada.Procitala sam obe tvoje price! Odusevila sam se!Ti si emotivna osoba, osoba koja ima osecanja,dusu,koja zna da iskreno voli,pruzi mnogo toga lepog-a zauzvrat netrazi puno,jedino ti je vazna sreca voljene osobe.Cenim to!!!
Znam da sam mlada, da je zivot predamnom.Da je zivot velika putanja koja ima svoje uspone i padove.Znam da sve to na neki nacin moram da prevazicem.Ali ja sad sa svojih 17god. gradim licnost, figuru u buducnosti jedne odrasle zene.A dosta sam dosad suza prolila, a plasim se da ce mi doci glave u daljem zivotu.Ja sam osoba koja se plasi gubitka- to je ono najgore!!! Ako imas neki savet, reci!! Uvek mi je dobrodosao savet :wink: takve zene!!! POZDRAV!!!
Plac - e samo kad se setim kolike su noci u mojoj mladosti propracene suzama... toliko boli od BUKVALNO mog rodjenja...
Ali kad sada sa mnogo vise iskustva i zrelosti gledam na to, ponosim se sto imam takva osecanja u sebi, sto postoji tolika dubina u mojoj dusi... Naravno da nije za pohvalu sto sam celo svoje detinjstvo provela u patnji i suzama, ali sam vremenom i uz pomoc svih problema koje sam prevazisla i sa kojima se i dalje borim i naravno boricu se do kraja svog zivota, shvatila i prihvatila da je to sustina zivota - pobedjivati samog sebe.
Nadam se da me razumes.
Velika je vrednost nauciti pobedjivati, ali ne druge, vec samog sebe, naravno u borbi sa drugima, u kojoj samoj sebi pokazujes koliko toga mozes da postignes.
Ranije sam mislila da necu uspeti u tim poduhvatima, ali posmatrajuci ljude oko mene, prijatelje, neprijatelje... koji poklelknu pri svakom problemcicu... shvatila sam da sam neko ko itekako ume da se bori i opstane u ovom surovom svetu...
Nije bitno kakav je ovaj svet... bitno je da ga ti stvoris idealnim za samu sebe... e onda ti apsolutno niko ne moze nista... osim sto samoj sebi mozes da napakostis, kao npr. sto cinis sada sa svom tom patnjom koju nosis u sebi...
Pronadji izvor onoga sto te je uvek guralo napred... prisvoji to... udubi se... nemoj se prepustati zlu... to je najlakse... a zivot je izuzetno tezak, kada mu se prepustis... bori se, i jedino tako ces uspeti sve da postignes u zivotu... veruj mi - BAS SVE! I nikad ti vise porazi nece predstavljati prepreku da nastavis dalje, vec ce te jacati i tako stvarati osobu, kakva zelis da budes.
Nemoj misliti da se ti SADA gradis, covek se gradi i uci dok je ziv. To ti mogu reci svi koji su shvatili sustinu zivljenja.
Moja poslednja rec je: BORI SE!
Nemoj posustajati!
Nadam se da ti je donekle ovo pomoglo.
Ako te bilo sta interesuje, slobodno pisi. Uvek mi bude drago da koliko-toliko pomognem ljudima koji imaju potencijala i vrednost.
Pozdrav :wink: