Zasto zene toliko zaglupave kada dobiju decu?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

kami83

Legenda
Banovan
Poruka
62.443
Posto ima jedna tema o bioloskom satu, hajde rekoh da pitam i suprotno...

Tj. zaglupave maksimalno tako negde oko decijih 0-20 godina...

Mislim, zasto je to tako?

Mislim nema veze sa obrazovanjem, nacionalnom kulturom i kintom, to je globalni fenomen, rasprostranjen po svim klasama i meridijanima.

Cast izuzecima, ali 90% njih su gluplje, neinteresantnije, manje kreativne, nezanimljivije, dosadnije, kada dobiju decu...

Pa me interesuje- a sto je to tako, hm?

Je li taj famozni materinski instinkt isti kao ona zelja 'E steta sto nisam gluplji bio bih srecniji...'?

...Kami, mislim da ima veze sa sredinom u kojoj covek zivi...kod nas, mozda imas novac a nemas gde i nemas sa kim ili imas gde ali nemas od cega ili imas od cega ali das deci...i tako, vremenom ti sredina ubije duh...na zalost dosta toga zavisi od novca i verujem da bi mnogi drugacije ziveli kada bi mogli...

Ja ne verujem da zavisi od sredine. Ona sto ima para moze da da para dadilji da joj pricuva dete, ali i dalje ce da lupa iste stvari o deci, kuci i pravim vrednostima kao i ova koja prezivljava kraj sa krajem.

- - - - - - - - - -

Hvala bogu moje drugarice sa decom nisu otupavile kad su ih dobile. Tu pojavu sam uglavnom videla na forumu.

Prepun je Fejs takvih pojava, ne samo Krsta.

- - - - - - - - - -

Mislim, mozda je to foliraza kada krenu da pricaju o deci, ne znam, ne mogu da provalim jer nisam zensko.

Za muskarce znam da se zesce foliraju kada pricaju o deci, to sto muskarci pricaju o istoj, to veze sa vezom nema, muskarce zabole kit.a za decu, kao i za zenu, kao i za sve ostalo osim svog dupeta; ali zene ne mogu da provalim bas...:think:

Zato što se uglavnom decom i bave, zato što nemaju ni vremena a ni novca za nešto drugačije. Pogotovo što danas dete košta kao kajgana Sv. Petra, malo novca i vremena i ostane za nešto konstruktivno. A nije baš da imaju i neku ogromnu pomoć, tako da dok oblete sve i završe, nije da su baš i sa željom na ti.

Hvala bogu moje drugarice sa decom nisu otupavile kad su ih dobile. Tu pojavu sam uglavnom videla na forumu.

Retko sam na temama ovde (ova je jedna zbog kojih izbegavam)- ali, mene moje dete nije zaglupilo niti ijednu majku koju znam.
Možda donelo više briga zbog odgoronosti i svega što se pod tim podrazuvema, ali zaglupilo, sacuvaj Bože!
Mene je moje oplemenilo i svakim danom to čini i onda kad bih je malo ali malo "čupnula", kad je nema kuća prazna, učinila je da neke stvari koje su mi nekad bile nevažne ili strane čak, postanu bliske.

Mnogo je toga čime majčinstvo oplemenjuje, a mnogo bolje sam razumela i razumem svoju majku koja je imala nas dve, njene brige, ponekad neke kazne koje su mi se tada činile neopravdane, sad mi je njeno (i tatino) odricanje od mnogo čega da bismo sestra i ja imale više , da bismo se školovale, dragoceno, ali "vraćamo" s ljubavlju ne zbog obaveza... Od majke smo stekle naviku da čitamo, ništa nam nije suzilo vidike, naprotiv, samo ih proširilo...

Poslednja izmena:
Retko sam na temama ovde (ova je jedna zbog kojih izbegavam)- ali, mene moje dete nije zaglupilo niti ijednu majku koju znam.
Možda donelo više briga zbog odgoronosti i svega što se pod tim podrazuvema, ali zaglupilo, sacuvaj Bože!
Mene je moje oplemenilo i svakim danom to čini i onda kad bih je malo ali malo "čupnula", kad je nema kuća prazna, učinila je da neke stvari koje su mi nekad bile nevažne ili strane čak, postanu bliske.

Mnogo je toga čime majčinstvo oplemenjuje, a mnogo bolje sam razumela i razumem svoju majku koja je imala nas dve, njene brige, ponekad neke kazne koje su mi se tada činile neopravdane, sad mi je njeno (i tatino) odricanje od mnogo čega da bismo sestra i ja imale više , da bismo se školovale, dragoceno, ali "vraćamo" s ljubavlju ne zbog obaveza... Od majke smo stekle naviku da čitamo, ništa nam nije suzilo vidike, naprotiv, samo ih proširilo...

Pa to je lepo, al nema veze sa temom :)

Posto ima jedna tema o bioloskom satu, hajde rekoh da pitam i suprotno...

Tj. zaglupave maksimalno tako negde oko decijih 0-20 godina...

Mislim, zasto je to tako?

Mislim nema veze sa obrazovanjem, nacionalnom kulturom i kintom, to je globalni fenomen, rasprostranjen po svim klasama i meridijanima.

Cast izuzecima, ali 90% njih su gluplje, neinteresantnije, manje kreativne, nezanimljivije, dosadnije, kada dobiju decu...

Pa me interesuje- a sto je to tako, hm?

Je li taj famozni materinski instinkt isti kao ona zelja 'E steta sto nisam gluplji bio bih srecniji...'?

zaglupe i muskarac i zena oko decijih 20ih, roditelji koji su vec bili na putu za glupocu.
porodica, a deca narocito traze angazman, svejedno gde god, ulog majki je ipak najveci, prisutnost, sve.ogomno mnogo energije.
kad covek ima samo sebe i svoju zadnjicu, sve je mnogo lakse i jednostavnije.
briga o deci cini zivot mnogo lepsim ali i mnogo kompleksnijim.
rastrzanost, nedovoljnost svega potrebnog za sebe, nemogucnost za nonstopnim ucenjem i usavrsavanjem...put zene u staro gvozdje.

s`godinama jednom takvom coveku otupe cula, postane truplo, klada, neosetljivo ni na sta, zivot izgubi izazove, postane rutina i muka. tako nekako valjda.
covek ostane bez zelja.
zene misle o svom klimaksu, muskarci od svog prestravljeni isti ne priznaju pa svakom godinom jure za po 5 godina jos mladje, a zene , snebivajuci se, postaju sve dzangrizavije, papilotne, patofne i oklagija.

- - - - - - - - - -

Zato što se uglavnom decom i bave, zato što nemaju ni vremena a ni novca za nešto drugačije. Pogotovo što danas dete košta kao kajgana Sv. Petra, malo novca i vremena i ostane za nešto konstruktivno. A nije baš da imaju i neku ogromnu pomoć, tako da dok oblete sve i završe, nije da su baš i sa željom na ti.

odlican komentar Araone!

- - - - - - - - - -

Mislim da se zapuste, tj. ugoje a nikako zaglupave

u pravu si!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back