ZAŠTO ŽENE PLAČU?

mikelandjelo1.jpg

Dječak upita svoju majku: “Zašto plačeš?”
“Zato što sam žena” – odgovorila mu je.
“Ne razumijem” – rekao je dječak.
Mama ga je samo zagrlila i rekla: “Nikada i nećeš".
Kasnije je upitao oca: “Zašto mama plače bez ikakvog razloga?”
“Sve žene plaču bez ikakvog razloga” – bilo je jedino što mu je otac znao reći.Dječak je odrastao i postao muškarac, i još uvijek se pitao zašto žene plaču.
Na kraju je nazvao Boga. Kad ga je dobio, upitao ga je:
“Bože, zašto se žene tako lako rasplaču?”

Bog odgovori:
“Kad sam stvarao ženu morala je biti posebna.
Dao sam joj ramena dovoljno jaka da nose svu težinu ovog svijeta, a opet dovoljno nježna da mogu pružati utjehu.
Dao sam joj unutrašnju snagu da podnese porod i odbijanje koje joj toliko puta stiže od njene djece.
Dao sam joj čvrstinu koja joj omogućuje da ide dalje kada svi drugi odustanu, i da se brine za svoju porodicu u doba bolesti i nevolje bez prigovora.
Dao sam joj osjećajnost da voli svoju djecu bez obzira na sve, čak i ako ju je njeno dijete veoma povrijedilo.
Dao sam joj snagu da nosi svoga muža kroz njegove greške i načinio je od njegovog rebra da bi štitila njegovo srce.
Dao sam joj mudrost da zna da dobar muž nikada ne bi povrijedio svoju ženu, ali povremeno testira njenu snagu i odlučnost da stalno bude uz njega.
I napokon, dao sam joj suzu da je isplače.
To je samo njeno na korišćenje kad god joj zatreba.
Vidiš, sine moj, ljepota nije u odjeći koju nosi, u njenom tijelu, ili u načinu na koji se češlja.
Ljepota žene mora se vidjeti u njenim očima, jer to je ulaz u njeno srce – mjesto gdje stanuje ljubav.”

U oku ženinom je i osmeh
i suza
bol što je kida
i misao lepa
i greh roda njenog
i ljubav poroda
odstrel od života
i sva ljubavi lepota
krv i znoj predaka
i život nedaća
u oku ženinom
je život
žuljevi i udarci
kao i poljupci
sva strast iz duše
u oko joj dodje
tu zastane i podje
kod dragog joj dodje
u oku ženinom
sva njena je slabost
i sva njena snaga
sav je dar od Boga
i sva kućna sloga.

Inspirisao si me Arhi......:)

Poslednja izmena:
Ispovest jednog rabina: zapisano u Talmudu!

"Budi jako oprezan da ne rasplačeš ženu, jer Bog broji njene suze. Žena je nastala od muškarčevog rebra, a ne od njegovih stopala da bi po njoj gazio. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka, da mu bude jednaka, ispod ruke da. bude zaštićena i pokraj srca da bude voljena"
Jesam li promašila temu ?! Važno je bilo da ovo citiram.Meni bar.
Autoru bloga :cmok2:

LJILJA MMM;bt122630:
U oku ženinom je i osmeh
i suza
bol što je kida
i misao lepa
i greh roda njenog
i ljubav poroda
odstrel od života
i sva ljubavi lepota
krv i znoj predaka
i život nedaća
u oku ženinom
je život
žuljevi i udarci
kao i poljupci
sva strast iz duše
u oko joj dodje
tu zastane i podje
kod dragog joj dodje
u oku ženinom
sva njena je slabost
i sva njena snaga
sav je dar od Boga
i sva kućna sloga.

Inspirisao si me Arhi......:)

Predivno Ljiki i izuzetno mi je drago što sam ti dao inspiraciju. Hvala ti od srca.z:):zpozdrav:

mari47;bt122639:
Ispovest jednog rabina: zapisano u Talmudu!

"Budi jako oprezan da ne rasplačeš ženu, jer Bog broji njene suze. Žena je nastala od muškarčevog rebra, a ne od njegovih stopala da bi po njoj gazio. Ne od njegove glave da se njome vlada, nego od boka, da mu bude jednaka, ispod ruke da. bude zaštićena i pokraj srca da bude voljena"
Jesam li promašila temu ?! Važno je bilo da ovo citiram.Meni bar.
Autoru bloga :cmok2:

Jednko je važno i meni što si ovo citirala draga Mari. Hvala ti mnogo!:cmok:

Kad sam besna, kao sada, mogu ovaj Bozji trud prokomentarisati ovako.

Dao sam joj ramena dovoljno jaka da nose svu težinu ovog svijeta, a opet dovoljno nježna da mogu pružati utjehu.

Jel? Neimar, ku.rva, ljubav, sestra, prijatelj, psihijatar.......sve za iste pare?
Dao sam joj unutrašnju snagu da podnese porod i odbijanje koje joj toliko puta stiže od njene djece.
S kim bi On vladao da ona zanemoca na porodjaju? A, ovo odbijanje mi lici na izdrzi, magarce, do zelene trave.....
Dao sam joj čvrstinu koja joj omogućuje da ide dalje kada svi drugi odustanu, i da se brine za svoju porodicu u doba bolesti i nevolje bez prigovora.
S oprostenjem, ne laje kera sela radi......Sta bi ona, jadna,radila da vidi njen porod kako u malodusnosti odustaje od daljeg puta? Odustala bi i ona, jer bi njen sav trud bio uzaludan,a, i, Onaj gore bi izgubio najvernijeg saradnika.
Dao sam joj osjećajnost da voli svoju djecu bez obzira na sve, čak i ako ju je njeno dijete veoma povrijedilo.
Nije morao bas toliko da se trudi,pa sve udeli njoj. Mogao je i toj deci dati ta neka osecanja, pristojnost,postovanje, na primer.
Dao sam joj snagu da nosi svoga muža kroz njegove greške i načinio je od njegovog rebra da bi štitila njegovo srce.
Sve funkcije u sluzbi muskarca? Pa, sto tom muzu ne dade i razum? Po nekad,barem, da prizna da nije najpametniji i najsposobniji,onaj, vecito jaci pol?
Dao sam joj mudrost da zna da dobar muž nikada ne bi povrijedio svoju ženu, ali povremeno testira njenu snagu i odlučnost da stalno bude uz njega.
Ooo, Boze, kvaran li si i Ti....
I napokon, dao sam joj suzu da je isplače.

E,kad si joj vec, moj, Boze, ugradio sve ove poluautomatske funkcije,dobro je sto si se setio i te jedne veoma bitne. Da nema tog samoispiranja, od ovolikih funkcija, pregorela bi, jadna, pre vremena.

A, kad si se vec toliko trudio, kako se ne seti da joj udelis i velike usi, pa da slika bude kompletirana...

60238294.jpg

A, sta se od, Tebe, mili Boze, moglo drugo ocekivati...I Ti si samo muskarac.
Nego, kako da ja Tebi vratim to kljucno rebro, i ja bih samo da budem on. Mozda nije lepse, al je lakse !

EDIT- Zena place zato sto ima rebro.

'ljubac, Arhi.

A, zasto muskarci placu??:))
I zasto uopste placemo...?
Zbog tuge?
Besa?
Velike radosti?
Straha?
Iz sazaljenja?
Moje poimanje ....Hah...
Prolivanje suza je, u stvari, pokretanje rashladnog sistema za pregrejane zivce:))
Sta muskarci misle o zenskim suzama?
Ako placu na poslu, vaze za bespomocne i slabe.
Mozda te "radne " suze mogu za kratko i da pobude paznju, ali ako potraju ili se cesto ponavljaju, gube svaki smisao!
Za ove druge suzice, ne bih davala komentar..to je stvar trenutnog osecanja koje se izliva, cesto, van nase kontrole!
Sta zene misle o muskim suzama?
Iskreno..ja padam na njih:))
Muskarci, koji ponekad zaplacu simpaticni su i dragi.
Drugim recima..."jaci" pol u ocima "slabijeg" ne gubi ni ugled ni snagu zbog suza...

Back