Zasto zene nece zene na selo?

• Začetnik teme Začetnik teme Kushi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
mozda ne umem da se prodam pa tako pricam ;)

mislila sam na formalno obrazovanje, narocito "klasicno" akademsko, crtanje, slikanje i sl... a moras priznati da cim nije potrebno obrazovanje i umetnik moze biti bilo koje struke samo ako ima ideju+ideju za realizaciju ideje :) to definitivno prosiruje listu... naravno da ne moze svako BITI umetnik, jeste potrebna odredjena zica, ali ne vise i onaj zanatski deo, talenat u smislu virtuoznosti, tehnicka potkovanost... vise je potrebno teorijsko znanje, dobra potkovanost iz raznoraznih oblasti, siroka interesovanja i zelja da to prezentujes... ja ne mislim da je ovakav stav kritika savr.um, vec je cinjenica da takvo stanje donosi jacu konkurenciju, vecu produkciju, izbor i samim tim se izdvoji i bolji kvalitet kad se sve proseje... sto je daleko od loseg... ja ne trvdim da je sve kvalitet, umetnost i da svako uspeva da se bavi umetnoscu- ali svako moze da proba...

muvalo kog bi ti "umetnika" napenalila :D? zivo me zanima...

inace kvarimo temu... srce i ja smo prebacile razgovor na njen profil, pa da ne spamujemo vise...

mozda ne umem da se prodam pa tako pricam ;)

haha, znala sam da cu nadrljam zbog te izjave, lose sam se izrazila, a ti si u stvari pricala o drugoj stvari... samo sam se setila jednog drugara, koji jeste pravi - i dobri - moderni umetnik, i njegovog razgovora sa afirmisanim kolegom starije generacije, koji mu je mrtav ladan rekao "razlika izmedju mene i Vas je u tome sto sam ja bogat" :lol:

A te sto bih napenalila - zaboravim im ime odmah posle dogadjaja ... na svu srecu je u blizini uvek kafana (a zato verovatno i donose pica na otvaranja), pa se covek ushika i utopi taj gnev :)

ljudi vole idealizovane, harmonicne slike "sebe", ili makar prepoznatljive "realne" slike "sebe"=coveka=tela na slici. ljudi ne vole neprefinjeno, vulgarno, deformisano, iscaseno prikazano ljudsko telo jer im narusava tu sliku. vecina ne uspeva da sazvace i prihvati pikasa (znaci to je 1 vek staro!) a kako onda da skapiraju tamo neke sarene visece instalacije koje mogu da im budu eventualno lepe, simpaticne, ali ih nikada nece priznati kao umetnost ili da ne iskolace oci na gomili isusenog mesa koje su nekada bile sveze snicle od kojih je napravljena haljina od mesa za anoreksicarku...

Моја ћерка црта. Ја је похвалим како лепо црта. Она каже да јој је другар из разреда рекао да црта као Пикасо... Ја одобравам климањем главе и смешком, а она почне да умире од смеха, па каже:''Али, мама, он мисли да је Пикасо неки добар сликар, он не зна да Пикасо само нешто жврља!'' :lol::lol:

DA je mama uvek u pravu, pa i ona......

Nisam ni pomislio na kovanje.....samo na mamu....

Нисам те спомињала, нисам те вређала, испричала сам симпатичну анегодоту везану за део теме који сам цитирала, а која нема никакве везе са тобом, нити са било каквом причом о томе ко је у праву. Зашто ме сад вређаш вређајући ми дете?

Овако нешто ниско и ружно чак ни од тебе нисам очекивала.

ignorisacu helen i patka koje se u stvari vole..ignorisacu i dosadnu temu :D
ali ova prica o umetnosti me je bas povukla..bravo devojke..
ima tu svega rekla bih..mozda je alal u pravu, mozda covek zeli idilicnu sliku sebe, pa eto pati za impresionizmom(i sama sam opcinjena;))
ali, da je tako...onda bi svi citali samo vikend romane...ili koelja:mrgreen:..a niko selimovica i dostojevskog..e sad...meni je citanje selimovica normalno, a savremeno slikarstvo nenormalno..jel iz toga mozemo da zivucemo neki zakljucak?
i jos nesto ..instalacije..uz duzno postovanje umetnicima, zar to nisu prilike da se prosetaju haljine i gde se savremeni elit nobles okuplja?(ko je umetnik? a sta ima da se popije? a jel prodao nesto?:D)

ali, da je tako...onda bi svi citali samo vikend romane...ili koelja:mrgreen:..a niko selimovica i dostojevskog..e sad...meni je citanje selimovica normalno, a savremeno slikarstvo nenormalno..jel iz toga mozemo da zivucemo neki zakljucak?

lose ti je poredjenje probaj nekog postmodernog pisca pa nam javi da li je "nenormalan" koliko i sav.um.:) pitaj muvala za autore ja sam klasicna sto se knjizevnosti tice ;)

sve u svemu bez obzira sto dost. i selim. nisu lako stivo oni spadaju u klasicne romane zar ne? struktura, jezik (nek me borcica ispravi ako gresim) sve je tu manje vise klasicno, razumljivo dok je u sav. vizuenoj umetnosti sam jezik sporazumevanja drasticno izmenjen. tako da eto ti prvog problema u razumevanju. svako ko procita pasus selimovica razumece barem povrsno. a ako neko ko je navikao na impresionizam http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/8d/Impressionism_monet.jpg

vidi rausembergov monogram http://www.onnyturf.com/storage/users/2/2/images/277/monogram_side.jpg

da li ce tako lako sagledati "sliku".

Back