alal
Iskusan
- Poruka
- 6.613
mozda ne umem da se prodam pa tako pricam
mislila sam na formalno obrazovanje, narocito "klasicno" akademsko, crtanje, slikanje i sl... a moras priznati da cim nije potrebno obrazovanje i umetnik moze biti bilo koje struke samo ako ima ideju+ideju za realizaciju ideje
to definitivno prosiruje listu... naravno da ne moze svako BITI umetnik, jeste potrebna odredjena zica, ali ne vise i onaj zanatski deo, talenat u smislu virtuoznosti, tehnicka potkovanost... vise je potrebno teorijsko znanje, dobra potkovanost iz raznoraznih oblasti, siroka interesovanja i zelja da to prezentujes... ja ne mislim da je ovakav stav kritika savr.um, vec je cinjenica da takvo stanje donosi jacu konkurenciju, vecu produkciju, izbor i samim tim se izdvoji i bolji kvalitet kad se sve proseje... sto je daleko od loseg... ja ne trvdim da je sve kvalitet, umetnost i da svako uspeva da se bavi umetnoscu- ali svako moze da proba...
muvalo kog bi ti "umetnika" napenalila
? zivo me zanima...
inace kvarimo temu... srce i ja smo prebacile razgovor na njen profil, pa da ne spamujemo vise...

mislila sam na formalno obrazovanje, narocito "klasicno" akademsko, crtanje, slikanje i sl... a moras priznati da cim nije potrebno obrazovanje i umetnik moze biti bilo koje struke samo ako ima ideju+ideju za realizaciju ideje

muvalo kog bi ti "umetnika" napenalila

inace kvarimo temu... srce i ja smo prebacile razgovor na njen profil, pa da ne spamujemo vise...