Zasto YouTube finansira budale, idiote, kretene i spamere?

noviclan123

Zainteresovan član
Poruka
495
Kako je moguce da kompanija YouTube koja ima na desetine hiljada zaposlenih po svetu nema morala i dopusta da izopacene osobe budu uticajnije, primer: Kada snimite klip u kome ce sve da vriste od smeha tako sto ce neko nekog da saplete ili da ga polijete vrelom kafom, to donosi ogroman broj pregleda, a u drugom smislu da snimate sebe kako predstavljate nov patent koji ce poboljsati da bilja daje vise kiseonika, ne bi imao vise od 10.000 pregleda i to za godinu ili dve!

Isto tako mi nije jasno zasto Srbija nije podrzana od strane partnerstva na YouTubu, ispada da je neki tamo Amerikanac srecniji od Srbina koji je zavrsio doktorske nauke, jer ce taj Srbin morati da ode kod nekog Ameriknca da ga moli da snima klipove, jer se u Americi pregledi i sabskrajberi 10x vise finansiraju! :dash:

Kreveljenje, glupiranje, idotizam i jadakovanje je isplati i to izgleda mnogo, jer samog korisnika motivise da se jos vise izmotava jer mu rastu pregleedi i samopouzdanje je vece! Ukoliko bi YouTUbe dopustio samoubistvo i to uzivo, ja mislim da bi od mrtvaka postao milijarder, jer se masa hrani time sto odusevalja samog sebe gledajuci nesto!

To se odrazilo nazalost i u Srbiji. Zmaj od Sipova je za nesto vise od 2 godine boraveci u parovima, uzeo preko 75.000e i to u kesu na drugom mestu je Jelena Golubovic koja nemerno ali ponavaljam namerno dovodi sebe do najodvratnije izopacenosti koju je nomoguce podneti, pristala da je polivaju sa kravljom mokracom i mlekom kako bi ispala pobednik farme ove godine! Na prvom mestu je Milos Bojanic koji je pretrpeo turturu 7 dana nije spavao, svi su ga pljuvali, vredjali, polivali svakog dana sa vodom i gotovo doziveo infarkt srca i dobio 100.000 kao glavnu nagradu! :dash:

Da li je neko pozvao policiju i reagovao nije! Da li je neko prekrsio pravila i odgovarao za ovo NIJE! Da li je neko platio reket i kaznu za fizicko i psihicko nasilje NIJE! da li je neko dobio novac za ovo JESTE< dobio je 10.000e i cela Srbija cuti !!!

gledaoci vole budale , skandale i idote

to me itekako plasi zato i pitam, jer ce u najskorije vreme oni koji ne budu primeceni morati da snimaju isto kao i ovi drugi, jer nece niko da ih gleda!
ne ubijaju se ovoliko deca i zene u poslednje vreme. U Srbiji se za nesto manje od mesec dana ubilo sedmoro dece! TO NIKAD NIJE BILO !!!

Evo dokle je sve to dovelo, da se deca psuju najodvratnijem recniku i ovaj klip ima skoro 40,000 pregleda!!!

Poslednja izmena:
Kako je moguce da kompanija YouTube koja ima na desetine hiljada zaposlenih po svetu nema morala i dopusta da izopacene osobe budu uticajnije,
Pocetni problem u tvom razmisljanju je daocekujes da je njima stalo,pravila se postuju samo ako postoji sansa da te kazne,tj da izgubis pare,a na nekim snimcima oni vise zarade nego sto bi eventualno dobili od kazne,a dalje msm da imas pravilnik jutuba o prijavljivanju videa,odricanju od odgovornosti i slicno ne znam kako to funkcionise al mislim da mora prvo neko da prijavi video...

U kratkim crtama, nisam spreman na duzi tekst. Uocio sam da poredis nas Srbe i Amerikance i zasto nas ne finansiraju a oni mogu zbog subscribera.

Prvo, svako na ovoj planeti moze da uradi adsense sa karticom/paypalom kako vec ide i da ima svoju zaradu, kakvu takvu makar ona bila jedan cent. Tim putem dobijas vecu kolicinu novca/udela u odnosu na one koji se opredele na YouTube MREZE. Te mreze dobijaju recimo 60% ili 80% od ukupne zarade svih partnera u mrezi, pa po ugovoru partner od tog iznosa dobija 60-80%, tako da je zarada znatno smanjena. Mreze imaju odredjene brojke koje moraju da se postignu da bi postao deo iste. To vazi kako za amera tako i za naseg coveka.

Youtube ne finansira direktno nikog, on samo daje slobodu izrazavanja i pravljenja svakakvih klipova, postoji sistem koji odredjuje sta je dozvoljeno, sta je kopirano i sl.

Laicki objasnjeno sto se tice zarade, VREDNOST reklama koja izadje na video klipu, ona mala dole koja donosi manje zaradu u odnosu na onu koja moze ili ne moze da se skipuje nakon 5 sekundi, zavisi od toga da li je GLEDAOC koji posmatra taj video i na cijem je uredjaju izasla reklama ili cak i kliknuta, iz Amerike, Brazila, UK, Nemacke i jos par zemalja (mislim oko 15), da bi ta reklama imala visu vrednost. Tako da ako ja imam 100 000 pregleda i svi su iz US, imacu generalno gledano vecu zaradu nego neki nas na srpskom koji ima 300 000 pregleda iz Srbije, Hrvatske ili ostalih zemalja u kojima se te reklame ne prodaju. Sto opet ne znaci da ne mozes da radis video content na engleskom iz Srbije i napravis vrece kesa.

E sad to je laicki, iznad nas obicnih smrtnika, postoje firme i kompanije koji otkupljuju i prodaju reklame pa se tempo i trziste na celom youtube-u menja iz meseca u mesec. Tako da ne vidim da smo mi IKAKO ograniceni na zaradu, zapravo kod nas lakih 1000e je kod njih mozda nedelju dana na pumpi.. Ne postoji razlog da se dize uzbuna i da se pitamo ista :)

Drugo, ako taj sto okaci retardirani klip i ima i 1 000 000 pregleda, a nije monetizovao video nece dobiti ni cent. Samo pregledi koji su dobijeni dok je video pod monetizacijom sa registrovanim paypalom/karticom, direktno na adsense ili indirektno preko mreza mogu se isplatiti.

Imas vise o tome po netu ali je konfuzno ako se zadje jos vise u detalje.

to je ono isto pitanje kao neke super glupe pesme postanu hit kao plavi slon ako se neko seca, sad i ovo naprave jedan klip koji ode viral posle bukvalno napišu ok ima 1k lajlovao. ljudi po automatsku gledaju lajkuju. to je ono ne pitaj me kako sam napravio prvi Milion, u biznisu. isto bih pretocio the rečenicu ovde ne pitaj me kako sam dobio prvi milion lajlovao sinova ili pregleda. posle se samo gomila. ima nesto u ljudima što ih okuplja oko masa tipa kad krene talas na stadionu samo ga 100 ljudi pokrene a 100k isprati

realno sad ko imalo ima iskustva sa yt može da napravi jak kanal, sa onim glupim snimcima sigurnosnih kamera i još nekim stvarima. samo treba bas puno slobodnog vremena da se uloži.

Back