Zasto win10 nije bas za svakog?

MisterXp

Primećen član
Poruka
575
Ovo je samo MOJE licno misljenje,znaci nisam 20 godina tamo uporedjivao ili racunao,nego kad sam prvi put instalirao ovo me je docekalo.

Lag.

Lag:Imam q9400 i neverujem da ce biti optimizacije u vezi njega,znaci svi vi koji imate intel Q generacije ni slucajno instalirati win10.Znaci strasno je cpu je bio na 0,i cim otvorim nesto skoci na 100%.

Fps:Ovo sam video na mnogo youtube videa poredjenje win 7 i 8 i 10.Smesno je sto je 8 zlatna sredina,ni losa ni dobra.Imao sam je 2 god na istom cpu i veoma veoma dobar operativni sistem.A sad win10.Ne mogu reci nesto jako primera "win10 je sranje" zato sto nemam neki cpu novije generacije,tako da nekima mozda cak i daje neki "fps boost" mada nisam siguran.Ako ste gejmer svaki frejm vam je bitan a win10 guta 2-3 frejma na skoro svim igrica,dok na nekim cak i daje ali samo 1 frejm.Da razlika je mala,ali porednjenja radi ako vam je racunar kao ps3-4 i da mozete igricu terati samo na 30frejma max naravno da je frejm 2-3 jako bitan.

Sad evo par dobrih stvari po mom misljenju.

Win10 je novija generacija to znaci 100 puta bolja zastita.

Update je konstantan.

Ukoliko cete ga koristi samo za youtube i neki sitnije igrice onda je dobar izbor.

I to je to....

Trenutno koristim win10 i mnogo mi se vise svidja od ostalih sistema, jednostavniji je, bolji i brzi u mom slucaju. NIsam primetio razliku kada igram igre.... Potrebno je par dana ako ne i nekoliko sedmica da se naviknete na design ali sve u svemu win10 je odlican sistem.

Ужас и катастрофа!

ОС који је намештен за тотално урнисање и уништавање комплетних конфигурација!

Хард ради 100 % скоро увек, интернет константно заузима, стално надограђује нешто кад год се покуша инсталирати нека апликација, а кад се покрене нека играца, јаоооооооооооооооој плакања!!!!

Изгледа да дилази апсолутни крај Виндовса и овог начина иформатике.

Односно, апсолутно уништење информатике, све док се необразује нормалан начин иформатичке науке и начина коришчења.

- - - - - - - - - -

Заборавих да питам, а за кога је то Виндовс 10? :lol:

Poslednja izmena:
Video sam mnogo ujebanih ljudi u mojih 15 godina zivota.Na primer oni apl fanovi bukvalno daju novac za isti telefon.Bez uvrede bilo kome ali zar nije ocigledno da je isto?!Neki ce naravno reci,pa cvc nov fon bolje perfomanse.Ne bas...Ima tu malo bolje perfomanse ali uracunajmo ovo.Svaki noviji telefon zahteva vise cpu,ram i ostale stvari zbog novije verzije,ali nee oni ce radije dati za telefon koji nema ni gorilla glass 1 a imace 4 tek kad mi android useri budemo imali 8.Pokusavam nekad razumeti te ljudi,ali jedini zakljucak mi je da zele da dokazu da su bogati i da imaju para,jer zaista drugi razlog nevidim.Toliko od mene.Previse gledam anime pa valjda utice nekako,bolje osecam se ispunjenim srecom,a ne onom prazninom...

A najvise mi idu na zivce oni tipovi sto imaju gtx 980 ti i i7 i kukaju joj nemam gtx 1080 jadan ja nemam para.I onda onaj sa i5 i gtx 960 kuka onda i3 i gtx 950 kuka,a onda ja sa svojim p4 kukam i imam razloga zato sto mi i cs 1.6 koci ali hej ja sam srecan.Ima ljudi koji nisu mentalno zdravi,nisu svesni u kakvom svetu se nalaze,ima onih koji su muceni u skoli i otislo im je samopouzdanje u PICKU MATERINU kao meni.Dok svi moji burazeri bivsi izlaze sa devojkama ja nemam muda ni da ih pogledam u oci...Ali hej opet,postoje ljudi koji ne mogu hodati,postoje ljudi koji su slepi,a postoje i oni ljudi koji su bogati i samo kukaju.Budi srecan sa time sto imas,jer ko zna neko ko nema kucu je vrv u boljem stanju,nego onu decu sto siluju od 8-10 godina.Sta mislite kako je njima?!Jel su oni imali neki izbor?!Jel su zivi?Ne...Nisu cak ni doziveli ni 5 razred.Onda dodje tamo neko kuka joj imam iphone 5 a zelim 6 tako jako.Mislim odkad sam gledao anime doslo mi je sve u glavu....Budi srecan sa time sto imas i ponosi se time...Mada moje samopouzdanje me blokira....

- - - - - - - - - -

****** morao sam negde isprazniti...

Video sam mnogo ujebanih ljudi u mojih 15 godina zivota.Na primer oni apl fanovi bukvalno daju novac za isti telefon.Bez uvrede bilo kome ali zar nije ocigledno da je isto?!Neki ce naravno reci,pa cvc nov fon bolje perfomanse.Ne bas...Ima tu malo bolje perfomanse ali uracunajmo ovo.Svaki noviji telefon zahteva vise cpu,ram i ostale stvari zbog novije verzije,ali nee oni ce radije dati za telefon koji nema ni gorilla glass 1 a imace 4 tek kad mi android useri budemo imali 8.Pokusavam nekad razumeti te ljudi,ali jedini zakljucak mi je da zele da dokazu da su bogati i da imaju para,jer zaista drugi razlog nevidim.Toliko od mene.Previse gledam anime pa valjda utice nekako,bolje osecam se ispunjenim srecom,a ne onom prazninom...
Tehnologija se menja iz dana u dan,a mi nismo narod koji moze da prati to,sem pojedinaca.Imas ono sto imas,cuvaj to i koji ti OS najbolje radi,stani na njemu.Bice vremena za novo.Pravo da ti kazem,ja sam na jednom HDD instalisao Ubuntu i vise mi se svidja od Win.10.

A najvise mi idu na zivce oni tipovi sto imaju gtx 980 ti i i7 i kukaju joj nemam gtx 1080 jadan ja nemam para.I onda onaj sa i5 i gtx 960 kuka onda i3 i gtx 950 kuka,a onda ja sa svojim p4 kukam i imam razloga zato sto mi i cs 1.6 koci ali hej ja sam srecan.Ima ljudi koji nisu mentalno zdravi,nisu svesni u kakvom svetu se nalaze,ima onih koji su muceni u skoli i otislo im je samopouzdanje u PICKU MATERINU kao meni.Dok svi moji burazeri bivsi izlaze sa devojkama ja nemam muda ni da ih pogledam u oci...Ali hej opet,postoje ljudi koji ne mogu hodati,postoje ljudi koji su slepi,a postoje i oni ljudi koji su bogati i samo kukaju.Budi srecan sa time sto imas,jer ko zna neko ko nema kucu je vrv u boljem stanju,nego onu decu sto siluju od 8-10 godina.Sta mislite kako je njima?!Jel su oni imali neki izbor?!Jel su zivi?Ne...Nisu cak ni doziveli ni 5 razred.Onda dodje tamo neko kuka joj imam iphone 5 a zelim 6 tako jako.Mislim odkad sam gledao anime doslo mi je sve u glavu....Budi srecan sa time sto imas i ponosi se time...Mada moje samopouzdanje me blokira....

- - - - - - - - - -

Mlad si jos decko,a mnogo frustracije nosis u sebi.Nemoj kvariti sebe radi neke masine ili telefona.Zivot je pred tobom,polako nacice se nesto i za tebe.Nemoj misliti da ti ja sad solim pamet.Vec polako zivot cini svoje.

- - - - - - - - - -

Ма у реду је, сасвим си у праву.

Богатих лујки на све стране, подебавају друге, хвале се свим и свачим, а све док психички незглазну, незнају у ком свету живе. И ко их ебе.

Ja sam jos na 8.1 i zadovoljan sam

Isto imam pored Win.7 i Win.8..1 i to je veoma dobar OS.Ustalio se i radi dobro.Probao sam preko 8-ce da apgrejtujem na Win.10,ali nesto je islo lose,ili ja nisam imao strplenja,pa sam vratio na 8-cu.A opet mi je jednom sa Win.7 sam poceo apgrejt Win.10 i jedva sam zaustavio.Vidim da dosta ljudi koriste Win.10 i da je dosta njih zadovoljno,ali treba imati i noviju i jacu masinu,sto mislim da moj komp nije.Tako da preporucujem,svkom ko hoce 10-ku da,ako moze ojaca konfiguracija,ako moze ili noviji komp ili lap.Ovo je moje licno misljenje,a ne mora da je tako.Ali citao sam na raznim mestima ljudi koji imaju 10-ku imaju uglavnom SSD i jace konfiguracije.

A najvise mi idu na zivce oni tipovi sto imaju gtx 980 ti i i7 i kukaju joj nemam gtx 1080 jadan ja nemam para.I onda onaj sa i5 i gtx 960 kuka onda i3 i gtx 950 kuka,a onda ja sa svojim p4 kukam i imam razloga zato sto mi i cs 1.6 koci

A jesi razmisljao da su i ti sa 980Ti i i7 nekad imali problema sa 1.6 i slicnim igrama pa im se jednom posrecilo ? Eto pronasao sam sebe u prici jer imam upravo to i gledam da prodam jednu 980ti (a imam ih 2 u SLI pa eto jednu zeni da dam umesto slabe r9 380-ice) a kupim 1080 iako mi ne treba. To je vec hobi, mozda skuplji ali nema sta da ti idu na zivce.

Win10 nije za svakog kao sto nije ni 8.1 ili 7. Spomenuo si zastitu, bas naprotiv Windows Defender i svaki vid "zastite" je preporuka da se gasi u startu jer jede i hdd i ssd bespotrebno. Tako da je to prva stavka koja treba da se uradi ako vec gledas da izvuces performanse. Osim toga Windows kao i Windows. Updejtovi regularni ili ne, ne utice na rad i performansi racunara u vecinu slucajeva, zna se da se cekaju dx12 naslovi igara i aplikacije koje ce da iskoriste tih nekih 10-20% bonusa sto je najvise realno za ocekivati.

E sad ko ima Exxx ili Qxxx procesore i 2-4gb rama jbga neka sedi na Windows 7. Kao sto @jolemisa kaze, tehnologija ide napred ubrzano, ko nema para za hardver neka prati softver koji ide uz taj hardver.

Hejtas one koji imaju para, imaju kompjutere i i7 procesore na sta najvise bacas akcenat do sada u par tema, a zapravo da iskusis iz prve ruke i da imas prilike srecom ili zasluzeno, debelo bi promenio misljenje o svemu.

Ужас и катастрофа!

ОС који је намештен за тотално урнисање и уништавање комплетних конфигурација!

Хард ради 100 % скоро увек, интернет константно заузима, стално надограђује нешто кад год се покуша инсталирати нека апликација, а кад се покрене нека играца, јаоооооооооооооооој плакања!!!!

Изгледа да дилази апсолутни крај Виндовса и овог начина иформатике.

Односно, апсолутно уништење информатике, све док се необразује нормалан начин иформатичке науке и начина коришчења.

- - - - - - - - - -

Заборавих да питам, а за кога је то Виндовс 10? :lol:

Windows ce regularno da ide napred dokle god ima kompjutera. Hard ti je na 100% u vecini slucajeva jer ti Windows Defender radi konstantno, lepo izguglas pa ugasis preko gpedit.msc, Cortanu ugasis da ne trazi online i to je to. Sve je najnormalnije.

Poslednja izmena:
A jesi razmisljao da su i ti sa 980Ti i i7 nekad imali problema sa 1.6 i slicnim igrama pa im se jednom posrecilo ? Eto pronasao sam sebe u prici jer imam upravo to i gledam da prodam jednu 980ti (a imam ih 2 u SLI pa eto jednu zeni da dam umesto slabe r9 380-ice) a kupim 1080 iako mi ne treba. To je vec hobi, mozda skuplji ali nema sta da ti idu na zivce.

Win10 nije za svakog kao sto nije ni 8.1 ili 7. Spomenuo si zastitu, bas naprotiv Windows Defender i svaki vid "zastite" je preporuka da se gasi u startu jer jede i hdd i ssd bespotrebno. Tako da je to prva stavka koja treba da se uradi ako vec gledas da izvuces performanse. Osim toga Windows kao i Windows. Updejtovi regularni ili ne, ne utice na rad i performansi racunara u vecinu slucajeva, zna se da se cekaju dx12 naslovi igara i aplikacije koje ce da iskoriste tih nekih 10-20% bonusa sto je najvise realno za ocekivati.

E sad ko ima Exxx ili Qxxx procesore i 2-4gb rama jbga neka sedi na Windows 7. Kao sto @jolemisa kaze, tehnologija ide napred ubrzano, ko nema para za hardver neka prati softver koji ide uz taj hardver.

Hejtas one koji imaju para, imaju kompjutere i i7 procesore na sta najvise bacas akcenat do sada u par tema, a zapravo da iskusis iz prve ruke i da imas prilike srecom ili zasluzeno, debelo bi promenio misljenje o svemu.

Windows ce regularno da ide napred dokle god ima kompjutera. Hard ti je na 100% u vecini slucajeva jer ti Windows Defender radi konstantno, lepo izguglas pa ugasis preko gpedit.msc, Cortanu ugasis da ne trazi online i to je to. Sve je najnormalnije.
Ако искључим Дефендер, онда остаје Њиндовс без антивируса. как оси то замислио? :)

А ово је овако, ваљда је добро?:

Untitled.jpg

Retko ko danas koristi AV jer vise pravi problema no koristi. Skines MalwareBytes I pokrenes scan jednom nedeljno, a imas I live protekciju. Kako na slabijim racunarima tako i na novim. Windows defender ima propuste, ako mislis da si siguran sa njim uh.. Bolje gasi. U svakom slucaju AV se ne koristi vise jer ga je lako zaobici ali to su vec navike.

Za cortanu, da to je to.

Sent from my Lenovo YT3-X50F using Tapatalk

Retko ko danas koristi AV jer vise pravi problema no koristi. Skines MalwareBytes I pokrenes scan jednom nedeljno, a imas I live protekciju. Kako na slabijim racunarima tako i na novim. Windows defender ima propuste, ako mislis da si siguran sa njim uh.. Bolje gasi. U svakom slucaju AV se ne koristi vise jer ga je lako zaobici ali to su vec navike.

Za cortanu, da to je to.

Sent from my Lenovo YT3-X50F using Tapatalk
Хвала најлепше :)

У том случају пожељно је искључити и Виндовс упдате?

I ne bas, mozes naravno na isti nacin kao i defender ali update generalno ne smeta. To su mali updejtovi jedina mana sto nekada kada gasis racunar dobijes upciju umesto Shut Down, "Shut Down and Update", u tom slucaju preporuka iz mog licnog iskustva da uradis Restart i Update, sacekas 2 minuta da ti izadje obavestenje da su update odradjeni i onda ga ugasis (jednom u mesec dana se to desava sada). 2 puta mi je padao sistem jer sam gasio kompjuter pa sledeceg jutra nije mogao da dovrsi update.

I da, kada se radi format i nov sistem, drajveri za mreznu / internet na kraju jer Windows nakon prvog restarta pocinje download drajvera kroz update sto u vecinu slucajeva ubaguje sistem tako da sve rucno pa tek onda pustis internet i izbegnes moguce probleme.

Џаба труд, ипак велико хвала на помоћи, Њиндоњс 10 пукао ко звечка, сам од себе! Прво у моменту почели да отказују програми, апликације, и након извесног времена неради ништа!

Се.ем им се на работу! :hahaha:

Инсталирао сам 7-цу и блокирао апдејт. ради као сингерица, за сада. :)

Meni je vista radila najbolje. sad imam 7 i ok je.
Виста и јесте најбољи систем који је Мајксофт направио, али нажалост, неможе на новим рачунарима, нема драјверску подршку...

Задржао сам се на 7мици. Још увек добро ради. :)

Imam pored Win.7 i Win.8.1 koja se lepo ustalila i radi dobro.Cini mi se da je za 10-ku,jos rano.Mada vidim po netu da je ljudi koriste naveliko.Zavisi mnogo sta kome odgovara.

ovo je off za ovu temu ali imam pitanje za tebe. moj drugar ima osmicu i malwarebyte mu je pojebao ceo sistem prilikom skeniranja. ima li ista tog tipa softvera da tebi radi bez problema na osmici?

ovo je off za ovu temu ali imam pitanje za tebe. moj drugar ima osmicu i malwarebyte mu je pojebao ceo sistem prilikom skeniranja. ima li ista tog tipa softvera da tebi radi bez problema na osmici?
Imam bas Malwarebytes Anti-Malware i na 7-ci i na 8-ci i nikakvih problema nemam.Hoce da napada krekovane programe,ali postoje podesavanja tog programa,da se rese takvi problemi.Taj program cak neda ni na sve sajtove,ali mozes momentalno da ga iskljucis,ako bas zelis ici i pored opomene ovog programa.

Imam bas Malwarebytes Anti-Malware i na 7-ci i na 8-ci i nikakvih problema nemam.Hoce da napada krekovane programe,ali postoje podesavanja tog programa,da se rese takvi problemi.Taj program cak neda ni na sve sajtove,ali mozes momentalno da ga iskljucis,ako bas zelis ici i pored opomene ovog programa.

ja ga imam na sedmici i fercera ko besan. drugaru je bio pun komp svega i ja mu preporucim malwarebyte. instalirali, pokrenuli, on odradi i u karatnin je strpao i sta treba i sta ne treba (to smo posle ustanovili). otprilike je neke sistemske fajlove osmice karantinizovao. sreca pa je system restore odradio posao.

Back