Zasto Vucic pljuje po USAID-u?

Mozda. Ne sumnjam da ce se snaci. Ipak nisu to “Vucicevi strucnjaci” vec neko ko je ucio I naucio..
Naprotiv, tu su uglavnom Vucicevi "strucnjaci" bar u oblastima gde se USAid novac koristio u drzavnoj upravi ili preduzecima. Nisi ti sa ulice mogao doci, napraviti NVO i konkurisati za USAid novac bez projekta koji je ukljucivao srpsku drzavnu upravu. Znaci ako si hteo da obavis obuku u oblasti javnih nabavki za lokalne samouprave u Srbiji (sto je neko ovde i naveo za primer) morao si imati dogovor sa nekim iz republicke/gradske vlasti da ce poslati svoje sluzbenike na tu obuku, zatim ti konkurises za sredstva USAid-a dobijes njihov inicijalni podsticaj i obavis tu obuku pa prikazes USAid-u tu uspesnu obuku te ti oni oslobode jos sredstava. Ti onda iz te tvoje NVO das dogovoreni % drzavnom funkcioneru koji ti pribavlja ljude za obuku, odredjeni % sluzbeniku iz USAid-a koji bas tvom NVO daje ta sredstva, nesto potrosis na samu obuku (ali recimo ne platis prostor jer to dobijes od tvog kompanjona iz drzavne sluzbe) a bogami ostane dosta i za "sluzbena" putovanja, "sluzbene" ruckove, "sluzbene" automobile i na kraju koja sitna kintica za mesecnu platu.

U oblasti investicija (posebno gradjevinarstvo) u obrazovanje, zdravstvo i lokalnu samoupravu se tek ugradjivalo. Javna nabavka koja je vec mesecima namestena. I svi su se u tome talili. Jedan moj drugar i dan danas vozi Suzuku Swift koji je jos 2002-2005 zaradio dok je radio u jednoj takvoj organizaciji za pomoc izbeglicama sa Kosova.

Bar je tako ovo ferceralo dok sam ja ziveo u Srbiji, ne verujem da se mnogo izmenilo u medjuvremenu.

Naprotiv, tu su uglavnom Vucicevi "strucnjaci" bar u oblastima gde se USAid novac koristio u drzavnoj upravi ili preduzecima. Nisi ti sa ulice mogao doci, napraviti NVO i konkurisati za USAid novac bez projekta koji je ukljucivao srpsku drzavnu upravu. Znaci ako si hteo da obavis obuku u oblasti javnih nabavki za lokalne samouprave u Srbiji (sto je neko ovde i naveo za primer) morao si imati dogovor sa nekim iz republicke/gradske vlasti da ce poslati svoje sluzbenike na tu obuku, zatim ti konkurises za sredstva USAid-a dobijes njihov inicijalni podsticaj i obavis tu obuku pa prikazes USAid-u tu uspesnu obuku te ti oni oslobode jos sredstava. Ti onda iz te tvoje NVO das dogovoreni % drzavnom funkcioneru koji ti pribavlja ljude za obuku, odredjeni % sluzbeniku iz USAid-a koji bas tvom NVO daje ta sredstva, nesto potrosis na samu obuku (ali recimo ne platis prostor jer to dobijes od tvog kompanjona iz drzavne sluzbe) a bogami ostane dosta i za "sluzbena" putovanja, "sluzbene" ruckove, "sluzbene" automobile i na kraju koja sitna kintica za mesecnu platu.

Bar je tako ovo ferceralo dok sam ja ziveo u Srbiji, ne verujem da se mnogo izmenilo u medjuvremenu.
Razumem o cemu pises i slazem se delimicno.
Naravno da znamo ko je s njima pregovarao i dogovarao.

Pisem o ljudima koji su na neki nacin bili u sprezi sa USAID om, a da nisu ta gamad.
Znas da ih ima..

Razumem o cemu pises i slazem se delimicno.
Naravno da znamo ko je s njima pregovarao i dogovarao.

Pisem o ljudima koji su na neki nacin bili u sprezi sa USAID om, a da nisu ta gamad.
Znas da ih ima..
Po cemu su ti ljudi manja gamad od dzravnih gamadi? Po tome sto se uvlace u jednu boolju manje? Ili po tome sto fabrikuju afere koje se odnose na ugrozene grupe?

U sustini zbog besmisla mnogih od tih troskova USAid-a ga i ukidaju u USA. Nisi ni u USA veslo sisali..

Po cemu su ti ljudi manja gamad od dzravnih gamadi? Po tome sto se uvlace u jednu boolju manje? Ili po tome sto fabrikuju afere koje se odnose na ugrozene grupe?

U sustini zbog besmisla mnogih od tih troskova USAid-a ga i ukidaju u USA. Nisi ni u USA veslo sisali..
To je tek druga tema za USA. Tako je trenutno.

A ovo drugo...nisu manja gamad, vec NISU to uopste...
Ne radi se po tom sistemu kako pises. Tako rade AV strucnjaci koje je on angazovao.

To je tek druga tema za USA. Tako je trenutno.

A ovo drugo...nisu manja gamad, vec NISU to uopste...
Ne radi se po tom sistemu kako pises. Tako rade AV strucnjaci koje je on angazovao.
Aaa, ofirao si se, znaci izvisio si za USAid, hehe.

Ne, i ti drugi su teska gamad, u dilu su sa sluzbenicima USAid-a, znaci i oni rade na mito - jer zasto bi bas njima USAid dao grant, od ko zna koliko NVO na jugoistoku Evrope koji konkurisu za istu stvar. Koja razlika izmedju Vucicevih "strucnjaka" i "strucnjaka" koji su takodje zavrsili neke mambo-dzambo skole (tipa menadzmenta na Singidunumu ili marketinga na Slobodnom americkom univeriztetu u Nikoziji) a ne rade sa njim. Sve su to ista goovna i zato ih Musk ukida, nikome oni ne trebaju.

Edit.

Imas mnoge takve likove, recimo Azdejkovica, koji su dobijali kintu sa Zapada pa kad je ta sisa presusila prebacili su se na drzavnu.

A oni koji su profesionalci u svom poslu, ne rade ni za AV ni za NVO, oni rade ili za sebe ili za strane kompanije u Srbiji... ili su odavno zapalili napolje.

Aaa, ofirao si se, znaci izvisio si za USAid, hehe.

Ne, i ti drugi su teska gamad, u dilu su sa sluzbenicima USAid-a, znaci i oni rade na mito - jer zasto bi bas njima USAid dao grant, od ko zna koliko NVO na jugoistoku Evrope koji konkurisu za istu stvar. Koja razlika izmedju Vucicevih "strucnjaka" i "strucnjaka" koji su takodje zavrsili neke mambo-dzambo skole (tipa menadzmenta na Singidunumu ili marketinga na Slobodnom americkom univeriztetu u Nikoziji) a ne rade sa njim. Sve su to ista goovna i zato ih Musk ukida, nikome oni ne trebaju.
Vazi.

То исто раде и вучићеви ботови на Крсти.

а кад им покажеш доказе да је Вучић окружен УСАИДом, онда се праве да нису прочитали.

Dragi četniče after 2000-ta, što si zaposlen u komunističkoj gradskoj opštini....

USAID je p.ica sa dva lica
Vučić se slikao za donacije u javni sektor

A zašto se nisu slikali ovi ostali kad im je stigao ček ja ne znam :D

Znas kako se kaze.

Cega se pametan stidi, budala se ponosi.

1740086083596.jpeg

ajde ajde prozivate čoveka što je dao 2 miliona dolara Klintonu pa vidiš kako se to demokratski vratilo kroz USAID
A vi ste dali 1 milion i to naših para original za nečijeg Miladina u Americi.... i pasoš mu sredjivali... i nije mi jasno dal se iko od opozicije osevapio od ovoga?

@aleksije radicevic

Pogledajte prilog 1687597

ajde ajde prozivate čoveka što je dao 2 miliona dolara Klintonu pa vidiš kako se to demokratski vratilo kroz USAID
A vi ste dali 1 milion i to naših para original za nečijeg Miladina u Americi.... i pasoš mu sredjivali...

@aleksije radicevic
Pogledajte prilog 1687597

A vi ste dali 1 milion i to naših para original za nečijeg Miladina u Americi.... i pasoš mu sredjivali...

@aleksije radicevic
Cepam upravo biceps, da budem jak kao Miladin.

1000012977.jpg

Cepam upravo biceps, da budem jak kao Miladin.

Pogledajte prilog 1687598
a ja ti garantujem da 99% SNS-ovaca ovo u životu ne bi umelo da poveže
i time uradi politički kaladont i istovremeno dokaže kako su u laži kratke noge

USAID je dvojako išao za institucije ali i za "druagrsku opoziciju" koja nekako tačno voza djoku po žiletu al ne koči jajima
to je ono što vi ne primećujete....
sve se ide do odredjene granice...

biće sad malo nezgodno, nema USAID-a a ovi se navadili...
Odjednom se prepolovio broj kučkara pod mojim prozorom... a uvek sam se pitao gde li oni rade kad vasceli dan šetkaju kerče i namerno nerviraju komšiluk kenjažom pod tudj prozor
to oni tako demonstrirali silu kako imaju lovu jer su kao pametni...
pa gde ste sad pametnjakovići?
na kraju krajeva gde je siroto kuče?

Back